E-Devlet Kapısı kayıtlı kullanıcı sayısı 34 milyonu, sağlanan hizmet sayısı 2 bin 251’i aşmış durumda. Bu yıldan itibaren firmaların gittikçe artan bilinç düzeyi ve regülasyonlarla başta Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS), KEP, e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-Defter olmak üzere daha düşük maliyetli ve kaynak tüketimini azaltan uygulamaları kullanması, bu bilincin günlük hayatımıza hakim olması bekleniyor.
E-dönüşüm uygulamalarının 2018’de bireysel ve kurumsal hayatta daha fazla kullanılacağı beklentisini dile getiren E-GÜVEN Genel Müdürü Can Orhun, “Bu yıl e-Devlet uygulamalarında önemli bir dönüşüm yaşanacağını, “Dijital Türkiye” çalışmaları çerçevesinde özellikle kamu kesiminde e-Dönüşümün ivme kazanacağını öngörebiliyoruz” yorumunu yaptı. “Kendimizi sadece e-imza sağlayıcısı olarak konumlandırmıyor, e-imzanın kullanılabileceği çözümler ve uygulamalar üretiyoruz” vurgusunu yapan Can Orhun, “2018’de e-İmzanın kullanılabileceği yeni ürün ve çözümler üreterek, bu alandaki sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi. Can Orhun, 2018 yılı önceliklerini ve Blockchain odaklı yeniliklerini de şöyle anlattı:
“Bireylere ve kurumlara yenilikçi hizmetler sunarak, geliştirdiğimiz çözümlerle hayatın her alanına dokunmayı ve fayda sağlamayı hedefliyoruz. Signtific, Pikzum, Belgepro, İmzala-Gönder gibi uygulamalar bu bakış açımızın yansımaları. 2018’de e-imzanın kullanabileceği yeni platformlar oluşturarak, e-imzanın kullanım alanlarını artırmaya, fayda odaklı, hayata dokunan uygulamalar üretmeye devam edeceğiz. İnternetten sonra ikinci büyük devrim olarak görülen Blockchain teknolojisini, 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu’nda tarif edilen e-imza ile entegre edeceğiz. Blockchain ile e-imzayı birleştirerek katma değer oluşturmayı hedefliyoruz. Hayatın gerekliliklerine dayanan, ihtiyaç temelli, fayda odaklı bu çözüm, özellikle kimlik doğrulamasının mecburi olduğu işlemlerde ve sektörlerde kullanılacak. Böylece daha fazla işlemin e-ortamda gerçekleşmesiyle sağladığımız faydayı da artırmış olacağız.”