Yaş ortalaması 78.5 olan Afrika, uzun zamandır çok eski ve yaşlı liderlerle yönetiliyor. Bu da dünyanın en büyük ikinci kıtasının gelişmemesinin arkasındaki en büyük faktör. Bu yüzden Afrika’nın, genç kuşağa, liderlik alanında ihtiyacı var.
Kuruma Karşı Çıkmak
Bu kampanya, kıtanın en büyük ülkesi olan Nijerya’da seçim sürecine girildiği için çok büyük ses getirdi.
Sorumluluk
Merkezi olmayan ve düzenlenmemiş yaklaşımı ile Blockchain teknolojisi, liderliğe özlem duyan Afrika gençliği için bir çıkış yolu sunuyor. Afrika kıtasında ki hemen hemen tüm Blockchain girişimlerine ve bu teknoloji ile ilgili yeni başlangıçlara 20 ile 45 yaş arasındaki gençler öncülük ediyor. Yani Afrika’nın yeni nesil siyasi devrimi, Blockchain teknolojisini temel alıyor. Böylece çok sayıda genç Afrikalı, önceki neslin eski yollarına güvenmeyerek onların hatalarından kendilerine dersler çıkarıyorlar.
Kurtuluş sürecini başlatmak için, kıtadaki genç gruplar, duyarlılık, bilinçlendirme ve eğitim unsurlarını benimsiyorlar. Buna örnek olarak kısa bir süre önce, Dash Squad olarak bilinen bir grup Nijeryalı genç, müzik ve kültür festivali düzenledi. Yaklaşık olarak 800 katılımcıyla, gerçekleştirilen iki günlük etkinliğe yerel sanatçılar katıldı. Etkinliğin asıl amacı ise Dash hakkındaki farkındalığı arttırmaktı. Katılımcılar cep telefonlarına Dash cüzdanları indirdi ve nasıl bilet alınabileceğini, nasıl ödüller kazanabileceklerini öğrendiler.
Etkinliğin organizatörü Oluwajuwon Micheal şunları söyledi;
“Etkinlik süresince toplam 300 tane Dash cüzdanı açtık. Kullanıcılar kendi cüzdanlarıyla, etkinlikte, yiyecek, içecek ve eşya satın aldılar. Ayrıca Dash’in avantajları ve Dash’i nasıl gönderip alabilecekleri konusunda da 50’den fazla katılımcıyı eğittik. Dash’i etkinlik için gelen tüm sanatçılara da tanıttık ve hepsinin ödemeleri Dash olarak yapıldı.”
Kademeli Ama İstikrarlı Bir Devrim
Adeolu Fadele liderliğindeki Nijerya Kripto Para Geliştirme Girişimi (CDIN), Afrika’daki gelişme aracı olarak Blockchain’e odaklanan gençlerden oluşan bir başka grup. Grup, ilk konferansını Kasım 2017’de gerçekleştirdi. Bu konferansta katılımcılara çeşitli eğitim ve bilinçlendirme programları sunuldu. Ayrıca grup Blockchain uygulamasını hayata geçirmek için devlet kurumları ve meslek gruplarıyla da görüşmeler başlattıklarını söylüyor.
Genç Afrikalıların seslerini duyurdukları diğer gruplar ise Nawaf Abdullah liderliğindeki eBitcoinics ve Chimezie Chuta liderliğindeki Nijeryalı Blockchain Kullanıcıları olarak karşımıza çıkıyor.
Genç nesil kendisine Blockchain sayesinde, eski neslin ulaşamayacağı bir yol çiziyor. Böylece siyasal olarak dışlanan yeni nesil kendi sesini yavaşta olsa duyurmaya başlıyor.
Kaynak: cointelegraph.com