Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

SWIFT Yöneticisi: Blockchain Her Derde Deva Olamaz

Ana Sayfa » GÜNCEL » SWIFT Yöneticisi: Blockchain Her Derde Deva Olamaz
SWIFT Yöneticisi: Blockchain Her Derde Deva Olamaz

SWIFT Yöneticisi: Blockchain Her Derde Deva OlamazSWIFT Yöneticisi: Blockchain Her Derde Deva Olamaz

SWIFT‘in yöneticilerinden Lisa O’Connoor geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportaj sırasında Blockchain teknolojisinin her derde deva olmayacağını söyledi.

Günümüz finans sektörünün en büyük şirketlerinden biri olan SWIFT’ın Asya Pasifik bölgesinden sorumlu olan Lisa O’Connor, geçtiğimiz günlerde CNBC’den Ran Neuner’a özel bir röportaj verdi.

Dünya genelindeki en büyük ödeme ağlarından biri olan SWIFT, gerek küçük gerekse büyük çaplı bankaların birbirleri arasında işlem yapmasına olanak tanıyor. Ancak O’Connor tarafından yapılan açıklamalara göre SWIFT’in tek işlevi bu değil.

SWIFT’in şu anda Dünya genelinde 11 binden fazla üyesi bulunduğunu söyleyen O’Connor, bu ödeme ağının tek işlevinin bankalar arasındaki döviz işlemlerini yürütmek olmadığını belirtti.

O’Connor, SWIFT’in küresel finans sistemindeki rolünden kısaca bahsettikten sonra günümüzün en önemli teknolojilerinden biri olarak gösterilen dağıtılmış kayıt teknolojisi (DLT) hakkında konuştu.

SWIFT’in son zamanlarda bu teknolojiyi yakından incelediğini söyleyen O’Connor, şirketin şu an için “seçici bir tavır” sergilediğini söylüyor. Kendisinin konu hakkındaki açıklamalarından bir kesit şu şekilde:

“SWIFT olarak DLT’nin belli başlı işletme sorunlarını çözüp çözemeyeceğini araştırıyoruz. Ama DLT’nin her derde deva olacağını düşünmüyoruz. Biz öncelikle elimizdeki soruna bakıp, o soruna en uygun çözümü üretebilecek teknolojiyi kullanırız.”

Blockchain teknolojisinin finans sektörünün gelişimine katkıda bulunabileceğini belirten O’Connor, SWIFT’in halihazırda R3 gibi Blockchain konsorsiyumları ile işbirliği yaptığını vurguladı.

SWIFT Yöneticisi: Blockchain Her Derde Deva Olamaz isimli makale Ömer SAKMAR tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Continue reading on Koin Bülteni

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

SWIFT Yöneticisi: Blockchain Her Derde Deva Olamaz - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Bitcoin’in 2017 Aralık rekorunun perde arkası araştırılıyor: ABD yetkilileri çöküş pazarına baskı getirmiş olabilir! Borsaların Sert Tutumları ve Yüksek Ücretleri, Projeleri Zorluyor Gizli Bitcoin madencilik faaliyetleri bu şirkete kötü mal oldu! Buterin ve Zhao, Twitter’da Atıştı Kripto Cuma Etkinliğinin Buluşma Adresi Bu Sefer İzmir Oldu Coinbase Para Bastı: Hacim, Mayısta Son 14 Ayın Zirvesine Çıktı

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır