Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

2019 Yılının Popüler Kripto Para Projeleri, Stabil Koinler Mi Olacak?

Ana Sayfa » GÜNCEL » 2019 Yılının Popüler Kripto Para Projeleri, Stabil Koinler Mi Olacak?
2019 Yılının Popüler Kripto Para Projeleri, Stabil Koinler Mi Olacak?



Kurumlar ve dükkanlar Bitcoin ve buna benzer diğer kripto para birimlerinin ödeme yöntemi olarak kabul etmeye başladığını duyurduğunda, ortada aslında çok büyük bir problem olduğun fark ettiler.

Kripto para piyasasının olmazsa olmazı olarak görülen volatilite, yani fiyatlardaki dalgalanma, bazen ödeme alanlar için iyi olabilirken, çoğu zaman yaşanan düşüş ile beraber kötü bir rol oynadı. Özellikle lüks eşya ve lüks araba satıcılarında yaşanan problemde, geçtiğimiz tarihlerde bir Ferrari (NYSE:RACE) satıcısı, kullanıcı sadece test sürüşü yaparken bile aracın değerinin Bitcoin tabanlı %33 fırladığına tanık olmuştu. White Company isimli firma, bu sorundan dolayı daha sonra ‘stabil koin’ olarak bilinen ve değeri itibari paralara endeksli kripto para birimini çıkartmakta buldu.

Bir çok uzmana göre stabil koin projeleri ne tam olarak bir kripto para, ne de gerçek bir itibari para ve bu bazıları için sıkıntı iken bazıları için aranan çözüm.

Özellikle kripto para piyasası sert düşüşe girdiğinde kendini gösteren stabil koinler, CoinMarketCap üzerinde de her kripto para %10 civarı düşüş yaşarken %1 ve %2 civarı yükseliş göstermesi ile de rahatça tanınabilir. Bunun temel sebebi, değer kaybından korkan kripto para traderlarının, ellerindeki kripto para birimlerini stabil koinlere çevirmeleri ve bu sayede dalgalı piyasada güvenli bir liman bulmaları olarak tanımlanabilir.

Özellikle 2018 yılının kripto para çöküşünde popüler hale gelen stabil koinler, geçtiğimiz yaz aylarında aynı anda birden fazla stabil koin projesinin piyasaya çıkması ile daha da aktif bir hal aldı.  2019 yılında en çok kullanılan kripto para birimlerinden olacağı düşünülen stabil koinler, Facebook (NASDAQ:FB) gibi bir sosyal medya devinin kendi stabil koin’ini çıkartabileceği spekülasyonlarına bile neden oldu.

2019 Yılının Popüler Kripto Para Projeleri, Stabil Koinler Mi Olacak? isimli makale Ali Emre KONAKÇI tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

2019 Yılının Popüler Kripto Para Projeleri, Stabil Koinler Mi Olacak? - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

ZebPay Kurucu Ortağı Kapanan Borsasına Rağmen Hala ”Bitcoin Konusunda İyimser” Tether, IMF Bahane… Son Bitcoin Operasyonu Şahane Teknik analistler: “Ripple bu seviyeyi kırarsa hızlı yükselebilir.”  TRON (TRX) Kasım Ayında Odssey 3.2’yi Yayına Alıyor! Yeni Güncelleme Neleri Kapsıyor? Schnorr Algoritması Bitcoin İçin Faydalı Olabilir Mi? BitMEX CEO’sundan inanılmaz Bitcoin tahmini ve Satoshi Nakamoto yorumu

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır