Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

2018 Sadece Kripto Paralar İçin Kötü Geçmedi: Wall Street Hisseleri, Amerika’nın Zenginlerinin 76 Milyar Dolarını Eritti

Ana Sayfa » GÜNCEL » 2018 Sadece Kripto Paralar İçin Kötü Geçmedi: Wall Street Hisseleri, Amerika’nın Zenginlerinin 76 Milyar Dolarını Eritti
2018 Sadece Kripto Paralar İçin Kötü Geçmedi: Wall Street Hisseleri, Amerika’nın Zenginlerinin 76 Milyar Dolarını Eritti



2018 yılı kripto paralar için iyisiyle ve kötüsüyle geride kalırken, yıl boyunca sektörde ciddi bir düşüş yaşandı. Yılın başında Bitcoin’in tarihinin en yüksek seviyelerini yakalamasının ardından, yaşanan ciddi düşüş yıl sonuna kadar ufak aralar da verse, kendisini belli etti ve Bitcoin yılı 4 bin dolar seviyelerinin altında kapattı.

Bu durum, başta ana akım medya olmak üzere, birçok eski kafa ekonomistin ve otoritenin de iştahını kabarttı. Bitcoin’e ve kripto para piyasasına peşi sıra eleştriler yönelten bu isimler, nedense Wall Street hisselerinde yaşanan devasa düşüşleri de görmezden geldi.

Forbes 400 listesine, bu yıl 15 yeni isim girerken, bu isimlerin genelde girişimci yapısı yine dikkatleri çekti. Sektör dağılımlarına bakıldığında ise, e ticaret ve ulaşımın yanı sıra; dijital paralar da ilk kez bu listede kendine yer buldu.

Amazon (NASDAQ:AMZN) kurucusu Jeff Bezos ve Fortnite isimli popüler oyunun yaratıcısı olan Tim Sweeney, Amerikan finans çevrelerine göre 2018 yılının kazanan isimleri olurken; dev beşlide yaşanan kayıp ise dikkat çekici oldu.

Yeni çağın dev şirketleri olarak adlandırılan Facebook (NASDAQ:FB), Apple (NASDAQ:AAPL), Amazon, Netflix (NASDAQ:NFLX) ve Google (NASDAQ:GOOGL); hisse senetleri noktasında ciddi düşüşler yaşarken yapılan araştırmalara göre, bu ürünlerin ABD’nin en zenginlerine yaşattığı kayıp 76 milyar doları aştı. Bu hesaplama yapılırken, küçük ve orta ölçekteki yatırımcılar ise dikkate alınmadı.

Yani, 2018 yılında piyasalarda genel olarak bir düşüş yaşandı ve bunun sadece kripto paralar ile sınırlı olmadığı tescillenmiş oldu.

2018 Sadece Kripto Paralar İçin Kötü Geçmedi: Wall Street Hisseleri, Amerika’nın Zenginlerinin 76 Milyar Dolarını Eritti isimli makale Nihat Emre KOCAASLAN tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

2018 Sadece Kripto Paralar İçin Kötü Geçmedi: Wall Street Hisseleri, Amerika’nın Zenginlerinin 76 Milyar Dolarını Eritti - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Kurumsal borsacılar, en çok bu iki altcoin’i açığa satıyor Messari CEO’su: Ethereum’da PoS Geçişi Zaman Alacak E-Ticaret Devi Amazon, Mart Ayında Türkiye’de! Tim Draper Bitcoin 2022 de 250K iddiasında neden ısrar ediyor Bitcoin’in Ticari Hacminde Umut Veren Boğa İzleri! Bitcoin Boğalarının OKEx’teki Hamlesi Yeni Bir Artışın Fişeğini Yakar mı?

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır