Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

Telegram’ın Çığır Açacak Kripto Parası TON Nedir?

Ana Sayfa » GÜNCEL » Telegram’ın Çığır Açacak Kripto Parası TON Nedir?
Telegram’ın Çığır Açacak Kripto Parası TON Nedir?

3/3


2/3

Milyonlarca, hatta milyarlarca dolarlık fon toplamanın en kolay ve en hızlı yolu gibi göründüğü için herkes ICO vagonuna binmek istiyor gibi görünüyor. Dünyanın önde gelen mesajlaşma uygulamalarından Telegram da kendi ağındaki kripto parası TON ile 1,3 milyar dolarlık güçlü bir fon toplama sürecini başarıyla tamamlamış durumda.


Telegram’ın Tarihi
Tanıtım yazısına göre, Telegram 2013 yılında liberterler (özgürlükçüler) tarafından verinin kriptolanması yoluyla özgürlüğü korumak için kuruldu. Proje kar amacı gütmeyen amaçlar belirledi ve bağımsız olarak kendi kendini finanse ediyor. Telegram kurucularının yıllardır kendilerine rol model aldıkları Wikipedia gibi, Telegram da ticari olmayan durumunu vurgulamak için bir “.org” alan adı seçti. Telegram’ın fiziksel altyapısı, kurucularının merkezsizleşmeye olan kuvvetli inançlarını yansıtıyor. Telegram, kriptolanmış verileri farklı kıtalara ve bölgelere yayılan çoklu bağımsız sunucu kümelerinde senkronize etmek için dağıtılmış bir sunucu altyapısı kullanıyor.

Ortaya çıkan hız, verinin kriptolanması ve bağımsızlık kombinasyonu bir araya gelice proje, 2013 yılında başlatılmasından sonraki birkaç ay içinde milyonlarca kullanıcının ilgisini çekmişti. Telegram, yılda ortalama 12 ana güncelleme ile gelişmeye devam ediyor. Şubat 2016 itibariyle aylık 100 milyon aktif kullanıcısı bulunmaktaydı ve günlük 15 milyar mesaj gönderiliyordu.

2017 yılının Ekim ayına gelindiğinde, Telegram aylık 170 milyon kullanıcıya ulaştı ve her gün 70 milyar mesaj gönderiliyordu. Her gün en az 500.000 yeni kullanıcı Telegram’a katılıyor. Bu hızla, hizmetin 2019 yılının ilk çeyreğinde aylık 200 milyon kullanıcıya ulaşması bekleniyor. Bu kullanıcılar kripto para birimlerinin yaygın bir şekilde benimsenmesine yönelik bir baskı unsuru oluşturabiliyor ve aynı zamanda bu kitle kripto paralar için gerekli kritik kitleyi de sağlayabiliyor.

Telegram Open Network (TON)
Telegram, mevcut kripto para birimleri yapısının, kitlesel tüketiciliğin ilgisini çekmek için gereken niteliklerden yoksun olduğuna inanıyor. Bitcoin için saniyede maksimum 7 işlemin sınırlandırılması veya Ethereum için saniyede 15 işlemin sınırlandırılması gibi şu anki kripto paraların yapısında ana konuların yer aldığı görülüyor. Bu durum işlem hızının yavaşlamasına ve işlem maliyetlerinin artmasına neden oluyor. Kripto para dünyasına yeni adım atanlar genellikle coinlerini almaya, depolamaya ve göndermeye çalışırken kafaları karışıyor ve mal ve hizmet satın almak için dijital para birimlerine olan talep, kullanıcılardan değil daha çok yatırımcılardan geliyor.


Telegram’a göre, bir kripto para biriminin temel blok zinciri dizaynının ve eko sisteminin genel olarak herkes tarafından benimsenmesi için şunlar gerekiyor:

  • Saniyede milyonlarca işlem gerçekleştirilmesine ve yüz milyonlarca aktif kullanıcının ve milyonlarca uygulamanın kullanılmasına izin veren hız ve ölçeklenebilirlik.
  • Ortalama bir kullanıcının değeri kolayca satın almasını, depolamasını ve aktarmasını ve aynı zamanda merkezi olmayan uygulamaları doğal bir şekilde kullanmasını sağlayan sezgisel kullanıcı arayüzleri.
  • Ekosistemin büyümesi ve nihayetinde yüz milyonlarca kullanıcı tarafından benimsenmesi için gerekli olan önceden varolan kritik topluluk görevi gören kripto para birimine bağlı bir kullanıcı tabanı.

Telegram’ın planı, hızlı ve doğal olarak ölçeklenebilir çoklu blok zinciri yapısına sahip TON’u oluşturmak için kodlanmış dağıtılmış veri depolama alanında şu ana kadar oluşan TON’un uzmanlığını kullanmak.

Telegram Ekibi, kullanıcıların kripto para birimlerine sezgisel bir şekilde katılmalarına olanak tanıyacak hafif cüzdanlar, alım satımlar ve tanımlama hizmetleri oluşturmak için onlarca hatta milyonlarca kullanıcı dostu arayüz oluşturma konusundaki 10 yıllık tecrübesine güveniyor.

Mevcut blockchain teknolojisi, kripto para birimlerini ana akım haline getirmek için gereken niteliklere sahip değil. bu yüzden Telegram’ın kurucu ortağı Dr. Nikolai Durov, Telegram Open Network’u tüm kitlelerin kabul etmesi için gerekli hız ve ölçeklenebilirliği sağlayacak şekilde tasarladı.

Platform, TON blok zincirine dayanıyor. Bu zincir bir ana zincir içeren ölçeklenebilir ve esnek bir blok zinciri ile 292 blok zincirinin ona eşlik edebildiği bir sistem. Ton blok zincirinin saniyede milyonlarca işlemi gerçekleştirmesini sağlayacak en önemli değişikliklerin listesi şu şekilde:

Infinite Sharding Paradigm (Sonsuz Parçalama Paradigması) – blok zinciri, blok zinciri hareket halindeyken değişiklikleri benimsemek için ayrılabileceği veya birleştirebileceği anlamına gelen parçalama için destek içerir. Bu durum hızlı yeni blok oluşturma ile neticelenecek ve işlem maliyetini düşük tutan yavaşlamalardan kaçınma ile sonuçlanacak.

Instant Hypercube Routing (Anlık Hiperküp Yönlendirme) – Sistemin boyutuna rağmen iki blok zinciri arasındaki bir işlemin hızlı kalmasını sağlamak için, TON blokzinciri akıllı yönlendirme mekanizmaları kullanacak. TON blok zincirleri arasında bilgi iletmek için gereken zaman, sayılarıyla logaritmik olarak genişler, böylece milyonlarca zincire bile yapılan ölçeklendirme, hepsinin en yüksek hızda iletişim kurmasına olanak sağlar.

Proof-of-Stake Yaklaşımı – Platform, işlem düğümlerinin, güvenilirliklerini garanti altına almak ve Byzantine Fault Tolerant protokolünün bir varyantı aracılığıyla konsensüse ulaşmak için, işlem düğümlerinin yerleştirildiği Proof-of-Stake yöntemine dayanıyor. Bu durum, TON’un düğümlerinin hesaplama gücünün işlemlerin ve akıllı sözleşmelerin ele alınmasına yönelik odak noktası oluşturması için TON’a imkan sağlıyor ve aynı zamanda TON’un hız ve verimliliğini daha da artırıyor.

2-D Dağıtılmış Defterler – TON, gereksiz forklardan kaçınmak için yanlış olduğu kanıtlanan tüm blokların üzerine yeni geçerli bloklar «üretebilir». Bu kendi kendini iyileştirme mekanizması, kaynakları korur ve geçerli işlemlerin ilgisiz hatalar nedeniyle bir kenara atılmayacağını garanti eder.

TON Platformu
Çoklu bir blok zinciri projesi olan TON, TON altyapısının potansiyel kullanımını artırmak için daha fazla bileşene ihtiyaç duyar. TON blok zinciri piyasaya sürüldükten sonra, Telegram aşağıdaki özellikleri piyasaya sürmeyi planlıyor:

  • TON Depolama; Dosyaları ve YouTube veya Telegram gibi büyük miktarda veriyi saklamak için kullanılır.
  • TON Proxy; IP adresini ve düğümlerin kimliğini gizlemek için kullanılır.
  • TON Hizmetleri; üçüncü taraf ademi merkeziyetçi uygulamaları ve ademi merkeziyetçi taramaları (browsing) sağlar.
  • TON DNS; hesaplara, akıllı sözleşmelere, servislere ve düğümlere isimler atanmasına yardım eder.
  • TON Ödemeleri; Mikro ödemeler ve bir mikro ödemeli kanal ağı için bir platform oluşturur.

Telegram Messenger’ın TON ile entegrasyonu
Telegram Messenger’ı TON platformuna entegre ederek milyonlarca insan kripto para birimine erişme kolaylığına sahip olacak. Bu şekilde, TON, Telegram’ın büyük kullanıcı tabanını kullanabilir.

Light Cüzdan
Telegram uygulamaları, milyonlarca kullanıcının paralarını TON blok zincirinde güvenli bir şekilde saklamasını sağlayan TON Light cüzdanlarına sahip olacak. Bu uygulamalar aynı zamanda TON müşterileri olarak işlev görecek, TON blok zincirinin içinde güvenli transferleri garantiye alacak ve akıllı sözleşmelere ve uygulamalara erişim sağlayacak.

Mantıksal olarak, TON Light cüzdanı anında dünyanın en popüler cüzdanı olacak. TON dünyasında ödemelerde kullanılacak coin Grams olarak adlandırılacak.

Harici Güvenli ID’ler
Telegram güvenli bir evrensel kimlik veya dijital pasaport sunacak. Kripto para dünyasındaki pek çok büyük oyuncu zaten aktif Telegram kullanıcısı durumunda ve bir kez Telegram üzerindeki AML ve KYC statülerini doğruladıktan sonra, kullanıcı doğrulaması gerektiren hizmetlere erişim sağlayacak dijital bir pasaport kendilerine verilecek. Özel veriler, yalnızca kullanıcı sahibi tarafından bilinen anahtarla şifrelenecek. Üçüncü taraflar bu dijital pasaportlara daha fazla doğrulama ekleyebilecekler.


Ekosistem
Telegram’ın yerleşik ekosistemi sayesinde Grams satın almak ve coinin talebini ve değerini artırmak, bunları harcayacak mal ve hizmetlere erişmek kolay olacak. Hadi buna bir bakalım.

Bot Platformu
52 milyon Telegram kullanıcısı tarafından kullanılan 800.000’den fazla bot bulunuyor. Telegram Payment Platform, botların 200 ülkede bulunan kullanıcılarından kredi kartı ödemelerini kabul etmelerini sağlayan sekiz sağlayıcıya bağlanmış durumda. Telegram kullanıcıları dijital pasaportlarını kripto para varlıklarını kolayca ve yasal olarak işlem yapmak için kullanabilirler. Kullanıcılar, alım satım hizmetleri sunan ve rekabetçi bir piyasa yaratan botlarla bağlantı kuracaklar.

Gruplar ve Kanallar
Ekosistemin milyonlarca halka açık grup sohbetleri ve ayda 80 milyon kullanıcı tarafından 30 milyardan fazla görüşme trafiği oluşturan kanallardan oluşması nedeniyle, diğer kanalların tanıtımını yapmakla ilgilenen taraflar reklamın fiyatıyla ilgili görüşmeler yapabilecek ve tüm taraflara sağlanan gerekli istatistikler ve garantilerle, işlemleri grams cinsinden görüntü başı veya tıklama başı olarak ödeyebilecek.

Dijital İçerik ve Fiziksel Mallar
Botlar, kanallar ve gruplar, ücretli içerik ve abonelik hizmetleri için hazır bir piyasa sunar. Kullanıcılar bağış yaparak veya özel erişim için ödeme yaparak yayıncıları ve içerik oluşturucularını destekleyebilecekler. Botlar, dijital vitrin görevi görebilir ve fiziksel ürünlerin teslimatı için sipariş kabul edebilir. Telegram’ın uygulama içi ekonomisi, TON piyasasına, TON coinleriyle elde edilebilecek çok çeşitli mal ve hizmetler sağlayacak.

Merkezsiz Hizmetlere Açılan Kapı
Kullanıcılar, kullanıcının geçmişine dayanan uygulamalara yönelik tavsiyelere ek olarak en popüler uygulamaları listeleyerek merkezi olmayan uygulamalar için arama özelliğini kullanabilecek. Bu arama özelliği Google (NASDAQ:GOOGL) Play ve AppStore’a benzer olacak.

Bir Kripto Para Olarak TON
Grams, TON’un ekonomisinde kullanılmasının yanı sıra aynı zamanda şuralarda da kullanılabilecek:

  • İşlem süreçleri ve akıllı sözleşmeler için TON düğümlerine ödeme yapmak;
  • Validatörlerin yeni blok ve coin üretmek için yatırdıkları payları ödemek;
  • Validatörlere ödüllendirilen payları karşılığında borç para vermek,

Protokol değişikliklerini bildirmek amacıyla da;

  • TON hizmetlerinin ödenmesi;
  • TON Depolama için ödeme yapılması;
  • TON DNS ve TON WWW için ödeme yapılması;
  • TON Proxy’i için ödeme yapmak.

Yol Haritası

Telegram, 2018’in ilk çeyreğinde Telegram Harici Güvenli Kimliği’nin (Telegram External Secure ID) başlatılmasını ve ardından TON’un Asgari Uygulanabilir Test Ağı’nın (Minimal Viable Test Network of TON) lansmanını yapmayı planlamıştı. 2018 yılının sonunda Telegram light cüzdanının piyasaya sürülmesinin plan dahilinde olduğu görülüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin, Facebook (NASDAQ:FB) sayfamızı beğenin ve Telegram kanalımıza katılın!

The post Telegram’ın Çığır Açacak Kripto Parası TON Nedir? appeared first on Kriptokoin.com.

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

Telegram’ın Çığır Açacak Kripto Parası TON Nedir? - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Binance Coin yükselişe geçti ancak önümüzdeki 3 güne dikkat! Europol görevlisinin itirafından hareketle Monero’nun gizlilik özellikleri Lider Analistler Uyarıyor! Bitcoin Bu Seviyelere Kadar Düşebilir Dogecoin fiyatı önümüzdeki günlerde yine bir sürpriz yapabilir! Binance kaldıraçlı işlemlere izin verebilir mi? İddialı Analist: Bitcoin Ayısı Öldü! BTC 100 Bin Doları Görecek

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır