Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

Alanında Lider Birkaç Şirket Bir Araya Geldi, Hedef Yeni Bir Blockchain Platformu

Ana Sayfa » GÜNCEL » Alanında Lider Birkaç Şirket Bir Araya Geldi, Hedef Yeni Bir Blockchain Platformu
Alanında Lider Birkaç Şirket Bir Araya Geldi, Hedef Yeni Bir Blockchain Platformu



Küresel bankacılık, ticaret, enerji gibi sektörlerin önde gelen şirketleri yeni bir Blockchain platformu oluşturmak için bir araya geliyor. Blockchain’den faydalanarak oluşturulacak bu yeni platform ile birlikte emtia ticaretinin denetimi sağlanmaya çalışacak.

ABN AMRO (AS:ABNd), BNP Paribas (PA:BNPP), Citi, Credit Agricole (PA:CAGR) Group, Gunvor, ING, Koch Supply & Trading, Macquarie, Mercuria, MUFG Bank, Natixis, Rabobank, Shell (LON:RDSa), SGS ve Societe Generale (PA:SOGN) gibi alanlarında önde gelen kuruluşlar İsviçre’de bir araya gelerek Komgo SA adlı yeni bir girişime atıldılar.

Komgo SA, Blockchain tabanlı bir platform ile emtia ticaretini dijital hale getirecek. Bu yeni platformun gelişim sürecinde Blockchain tabanlı altyapı hizmetleri sunan ConsenSys ile işbirliği yapıldı.

Hollanda’daki ABN AMRO adlı banka tarafından yayınlanan basın duyurusunda şöyle bir kısım yer alıyor:

“İlk Komgo ürünüyle birlikte müşterini-tanı (KYC) sürecini kolaylaştıracak ve belli bir standarda oturtacağız. İkinci üründe dijital bir akreditif oluşturulacak ve böylece emtialara ilişkin ticaret verileri, Komgo’nun müşterisi olan bankalarla dijital olarak  paylaşılabilecek.”

Reuters tarafından yapılan habere göre önümüzdeki yıl aktif hale gelmesi planlanan Komgo projesi, başlangıç olarak enerji sektöründe kullanılacak. Projenin ilk olarak Kuzey Denizi’ndeki ham kargo ticaretinde kullanılması planlanıyor.

Platformun zaman içerisinde tarım ve metal sektörlerine de giriş yapması planlanıyor. Blockchain tabanlı bir petrol ticaret platformu olan Vakt da Komgo ile işbirliği yapacak olan kuruluşlar arasında yer alıyor.

Alanında Lider Birkaç Şirket Bir Araya Geldi, Hedef Yeni Bir Blockchain Platformu isimli makale Ömer SAKMAR tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

Alanında Lider Birkaç Şirket Bir Araya Geldi, Hedef Yeni Bir Blockchain Platformu - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

CNBC Analisti Kelly’nin Son Bitcoin Fiyat Öngörüsü Blockchain Mobil Cüzdanı PAX Stabil Kripto Para Birimini Listeledi Thodex CEO’su Faruk Fatih Özer sorularımızı yanıtladı: Ortaklık programı, yeni özellikler ve çok daha fazlası Bitwise, ETF Kabulü İçin Bastırıyor Anonim Ethereum Balinası, Çantasında Hangi Kripto Paraların Olduğunu ve Ayı Piyasasının Ne Zaman Biteceğini Açıkladı Piyasa Analizi: Bitcoin (BTC) Hafif Düşerken, IOTA (MIOTA) ve Zcash (ZEC) %10’dan Fazla Yükseldi

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır