Binance Uluslararası Pazarlama direktörü Ted Lin, Koin Bülteni’ne konuştu. Lin, Binance’in Türkiye ile ilgili planlarından bahsederken, önemli açıklamalar yaptı. İşte o röportaj:
KB: Türkiye ve Binance arasında yeni filizlenen bir ilişki var. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
TL: Verilere baktığımızda Türkiye bize en çok trafik getiren beş ülkeden biri ve o yüzden bizim için çok özel. Birçok borsa gibi biz de en çok trafiği Amerika’dan alıyoruz. Türkiye trafik açısından alexa ve similiarweb gibi platformların verilerine göre ilk 5 ülke arasında. Türkiye’nin de bize olan teveccühü önemli.
KB: Türkler kripto paralar ile ilgili oldukça iyimser. Singapur’da bir borsa da açtınız. Türkiye’de de bir borsa açma planınız var mı?
TL: Şu anda fiat kripto para borsalarına bakıyoruz. Genelde itibari paralara erişimi çok olmayan ülkeleri seçiyoruz. Uganda ve Singapur da öyle. Türkiye için şu an öyle bir planımız yok. Şu anda Türkiye’de bu işi yapan borsalar zaten var. Şu anda bunun için acil bir ihtiyaç yok, bunun farkındayız. Yerel topluluğun da isteklerini göz önüne alırsak, gerekli geri bildirimler sonrasında böyle bir işe girebiliriz.
KB: Türkiye ve Blockchain konusunda ne düşünüyorsunuz?
TL: Bugün böylesi güzel bir etkinlikte olmak çok iyi. Türkiye’nin Blockchain ve kripto paralara olan bakışı oldukça etkileyiciydi. Burada oldukça aktif, öğrenmeye aç ve kendini geliştirmek isteyen bir topluluk var. İnsanlar oldukça tutkulu ve bir şeyler öğrenmek için oldukça hevesli. Bana kalırsa, bu potansiyel eğer güzel bir şekilde işlenirse ve gereken adımlar atılırsa, Türkiye Blockchain ve kripto para inovasyonu konusunda öncü ülkelerden birisi olabilir. Dünyada şu an kripto paralar ve Blockchain sayesinde yeni bir düzenleme dönemi yaşanıyor. Kartlar yeniden dağıtılıyor. Türkiye de bu konuda bir şansa sahip.
KB: Yarın İstanbul’da bir etkinlik gerçekleştireceksiniz. Onunla ilgili neler söylemek istersiniz?
TL: Bu tarz etkinliklerden bir pazarlama beklentimiz kesinlikle yok. Tamamen bu tarz etkinlikleri, topluluk ile iletişim kurabilme amacı ile yapıyoruz. İstanbul ayağı da bu stratejinin bir yansıması. Etkinlikte insanlara bir şeyler dayatmaktan çok onları dinlemeyi ve onlarla iletişim kurmayı istiyoruz. Binance’deki kullanıcılarımız ne düşünüyor, neler yapabiliriz ya da üye olmayı düşünen kişilere nasıl yardımcı olabiliriz gibi sorular sormak istiyoruz.
KB: Binance’de kaç adet Türk kullanıcı var, bu konu ile ilgili bilginiz var mı?
TL: Açıkçası elimde net bir veri yok, ancak Türkiye’nin bizim için önemli kaynaklardan biri olduğundan bahsetmiştim.
KB: Son dönemde dünyada yaşanan ekonomik gelişmeler, kripto paraları nasıl etkileyecek?
TL: Şu anda Bitcoin dahil diğer tüm koinlere bakarsanız, buna Binance Coin de dahil, volalite yüksek. Ancak Binance Coin özelinde BNB’nin daha stabil olduğunu söyleyebilirim. Yakın gelecekte insanların daha fazla seçim seçeneği olacağını düşünüyorum. Kripto paralar kendini geliştirirse, daha iyi alt yapılara sahip olurlarsa, bu konuda bir şansa sahip olabilirler.
KB: Dev bir borsa olarak, yaşadığınız en büyük sorunlar ne?
TL: Sürekli artan bir talep var. Bu talebi karşılamak için çok ciddi bir iş gücü gerekiyor. Gerek pazarlama, gerek güvenlik, gerek yerel topluluklar, gerekse de diğer süreçler bizim için zorlu geçiyor ve bu noktada işinin ehli insanları bünyemize katmaya çalışıyoruz. O yüzden yaşadığımız en büyük zorluk belki de yeterli iş gücüne ulaşmak. Bu yüzden sürekli işe alım yapmak zorundayız! Bunu yaparken de Binance ve kripto para sektörünün etik değerlerine zeval getirmeyecek insanlar ile çalışmak istiyoruz. Yaşadığımız en büyük sorun ve en tatlı baş ağrısı kesinlikle bu.
KB: Binance çok kısa sayılabilecek bir sürede dev bir borsaya dönüştü. Bu süreci nasıl yönettiniz, bunu bekliyor muydunuz?
TL: Açıkçası hayır. Kısa sürede kendimizi çok geliştirdik. Pazarlama ve büyüme ile fazla vakit kaybetmeden bu tarz işlere çok fazla kafa yormadan, tüm odağımızı kullanıcı deneyimlerine ve ürünün kendisine verdik. Bunun da meyvelerini aldığımız görüyoruz. Bunları yapmasak bu kadar hızlı büyüyemezdik. Bizim için en önemli nokta kesinlikle kaliteli bir ürün ortaya koymak ve bu ürünün müşteriler tarafından beğenildiğinden emin olmak. Gerisi zaten kendiliğinden geliyor.
KB: Sadece bir kripto para borsasından ibaret değilsiniz. Sosyal olaylara da oldukça ilgilisiniz. Örneğin Japonya’daki sel felaketinde 1 milyon dolarlık bağışınız çok konuşuldu. Bu tarz işlere Binance olarak devam edecek misiniz?
TL: Binance Blockchain Charity Foundation’ı kurduk. Bundaki amaç, kar eden bir şirket olsak ve para kazansak da, aslında bunun bir kısmı ile hayırlı işler yaptığımızı göstermekti. Bu bizim için çok önemli. Biz bir kripto para borsası olabiliriz ancak aynı zamanda topluma karşı da görevlerimiz var. İnsanlara yardım etmek istiyoruz. Dünyayı daha iyi bir yer yapmak için çaba sarf ediyoruz. Tek işimiz kar elde etmek tabii ki değil, insanlara dokunmak istiyoruz. Blockchain de temel ve teknik olarak tüm bu sosyal yardım olaylarındaki bağışların şeffaflığına katkı sağlayan bir teknoloji. Yine bu vakıf sayesinde insanlara bu şeffaflığı da vermek istiyoruz. Dünya genelinde de platform daha hazır hale geldiğinde, daha farklı sosyal yardım projelerine de ev sahipliği yapmak istiyoruz.
Binance Pazarlama Direktörü, Koin Bülteni’ne Konuştu: Türkiye Blockchain Alanındaki Liderlerden Birisi Olabilir isimli makale Nihat Emre KOCAASLAN tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.
Binance Pazarlama Direktörü, Koin Bülteni’ne Konuştu: Türkiye Blockchain Alanındaki Liderlerden Birisi Olabilir - Yorumlar
Yapılan Yorumlar
BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler
Bitcoin yön belirleme açısından kritik bir seviyede 03 Aralık 2021
On milyonlarca dolarlık Bitcoin sattı… 03 Aralık 2021
Ethereum için kritik direnç noktası 140 dolar seviyesinde 03 Aralık 2021
Tezos, 2019’da on milyonlarca dolarlık Bitcoin sattı 03 Aralık 2021
ÖNE ÇIKAN KATEGORİLER
FACEBOOK'TA BİZ
Kripto Para
Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır