Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

Bittorent’ten Milyonlarca Kullanıcıyı Kripto Parayla Tanıştıracak Atılım

Ana Sayfa » GÜNCEL » Bittorent’ten Milyonlarca Kullanıcıyı Kripto Parayla Tanıştıracak Atılım
Bittorent’ten Milyonlarca Kullanıcıyı Kripto Parayla Tanıştıracak Atılım

© Reuters.  © Reuters.

İnternette dosyaların paylaşımı için uçtan uca teknolojiye öncülük eden BitTorrent, kendi kripto para birimini piyasaya sürüyor.

Singapur merkezli BitTorrent Vakfı tarafından piyasaya sürülen yeni BitTorrent Token (BTT), geçtiğimiz yılın Haziran ayında BitTorrent’i satın alan Tron tarafından geliştirilen tron protokolünü kullanacak. Dosya paylaşımı yazılım şirketi halihazırda 100 milyon kullanıcıya sahip olduğunu belirtiyor.

Büyük Bir Adım
Tron’un kurucusu ve BitTorrent’in CEO’su Justin Sun bir basın açıklamasında şunları ifade ediyor:

“Büyük bir adımda, dünyadaki yüz milyonlarca kullanıcıya blok zincirini tanıtabilir ve içeriklerini doğrudan internet ağında yer alan diğer kişilerle paylaşacak araçlarla yeni nesil içerik oluşturucuları güçlendirebiliriz.”

Bir tokeni piyasaya sürme planı, BitTorrent’in Ağustos ayının sonunda açıkladığı Project Atlas’a ilişkin duyurunun peşi sıra geliyor. Project Atlas, P2P yazılımının yeni bir tekrarı niteliğinde. Bu proje kullanıcılara dosyaları paylaşırken kripto para harcamak veya kazanmak için bir yol sunuyor.

Mevcut sistemde, kullanıcıların bir şey yükleyip indirebilmeleri için sisteme bir dosya koymaları gerekiyor. Sun’ın bir YouTube videosunda açıkladığı üzere, kullanıcının yüklemeyi tamamladıktan sonra bir dosyayı ağda tutmaya teşvik edilmesi söz konusu bile değil.

BTT bir Ödeme Yöntemi
BTT ile, kullanıcılar dosyaları göndermek için herhangi bir kimseye ödeme yapabildiği gibi kullanıcılar daha fazla bant genişliği karşılığında da ödeme yapabilir. Böylece daha hızlı yükleme fırsatı yakalanmış olur. Ödeme olanağıyla birlikte, dosya sahipleri ağda daha fazla dosya bulundurmaya teşvik edilmiş ve böylece belirli kullanıcılara istediklerini yükleyebilme imkanı sunulmuş olur.

Bir Tron sözcüsü, şirketin bu alım satım işlemlerine engel olmayacağını doğruluyor.

990 Milyar BTT Oluşturulacak ve Binance Aracı Olacak
BTT, (Ethereum üzerinde çalışan ERC-20 tokenlerine benzer) bir TRC-10 tokeni olacak. Tokenin CoinDesk ile paylaştığı rapora göre, toplam 990 milyar BTT tokeni oluşturulacak.

BTT, Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunmayan hesaplara, token satışlarıyla fon toplamak isteyen girişimcilere yönelik bir listeleme hizmeti olan Binance Launchpad aracılığıyla sunulacak. Tokenler ayrıca, Sun’ın Twitter yayınında duyurulacak kripto para piyasasına yeni girecek coinlerin herhangi bir ücret alınmadan dağıtılması işlemi olarak isimlendirilen airdrops yöntemiyle dağıtılacak. Tron sözcüsü, Twitter’dan yapılacak olan airdrops ile ilgili daha fazla ayrıntı vermeyi reddetti.

Token ilk olarak, üzerinde en fazla kullanıcıya sahip olan Windows tabanlı µTorrent Classic alıcısı aracılığıyla çalışacak. Şirket, Project Atlas’ın geriye dönük olarak uyumlu olacağını, böylece BTT harcamak veya kazanmak istemeyen kullanıcıların, yeni sistemi kullanmayı tercih eden kimselerle yine de dosya paylaşabileceklerini söylüyor.

Tron ve Project Atlas hakkında daha ayrıntılı bilgiler, bu ayın sonunda San Francisco’da düzenlenecek olan Tron zirvesinde açıklanacak.

Kadro Değişiklikleri
Geçen yıl satın alınmadan önce BitTorrent satın alma ile ilgili olarak birkaç şirketle temasa geçti ancak sadece Tron bu temasa karşılık verdi

Bunlara ilaveten Sun, anlaşmanın bir koşulu olarak tam zamanlı bir pozisyonda işe geri dönmesi için şirketin kurucusu Bram Cohen’i ikna etmeye çalıştı. Cohen ise bu talebi reddeti ve Sun’ın bu teklifi yerine, kendi yeni şirketi olan Chia Network’i kurdu ve küçük bir hisse payı ile BitTorrent’den ayrıldı.

CoinDesk, Tron tarafından devralınmasından kısa bir süre sonra çalışanların BitTorrent’ten ayrıldığını bildirdi.

Bir Tron sözcüsüne göre, devralındığı günden beri, BitTorrent’in CEO’su Rogelio Choy, genel müdür olarak görevini sürdürüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin, Facebook (NASDAQ:FB) sayfamızı beğenin ve Telegram kanalımıza katılın!

The post Bittorent’ten Milyonlarca Kullanıcıyı Kripto Parayla Tanıştıracak Atılım appeared first on Kriptokoin.com.

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

Bittorent’ten Milyonlarca Kullanıcıyı Kripto Parayla Tanıştıracak Atılım - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Bitcoin mi Altın mı? Coinbase Bitcoin işlem hacmi Mayıs ayında 14 ayın en yükseğine çıktı Bitcoin’i Korkutan MimbleWimble Coin’leri Nedir? Kriptolarda Devrim Yapacaklar Mı? Coinbase Kripto Para Borsasında Bir Türk: Can Çolakoğlu Milyarder Yatırımcılar – Uzun Vadede – Kripto Para Konusunda Hala Neden İyimser? Rusya’daki Lojistik Şirketi Limanlarda Blockchain Kullanacak

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır