Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

Fed’in Faiz Kararı Bitcoin Fiyatını Nasıl Etkiledi?

Ana Sayfa » GÜNCEL » Fed’in Faiz Kararı Bitcoin Fiyatını Nasıl Etkiledi?
Fed’in Faiz Kararı Bitcoin Fiyatını Nasıl Etkiledi?

5/5


2/5

Kripto para piyasası bazı varlık sınıfları ile ilişkili. Küresel borsalar ve kripto para pazarı, belirli bir kalıp içinde hareket etme eğiliminde. Peki FED’in faiz oranı zammı Bitcoin fiyatını arttırdı mı?

Datatrek Analyst: “Yatırımcılar kripto para ve hisse senetleri yatırımlarında benzer kararlar alır.”
Bitcoin (BTC) fiyatı da küresel borsalar ile artan bir şekilde ilişkili hale geldi. Aşağıdaki resmin gösterdiği gibi, korelasyon son dönemde en belirgin hale geldi ve aynı zamanda hem Bitcoin hem de küresel borsalar için çok yüksek bir yıl oldu.


Bir araştırma danışmanlığı şirketi olan Datatrek Analyst, Ocak 2016 döneminden bu yana Bitcoin ve S&P 500 için 10 gün, 30 gün ve 90 günlük üç tutma dönemini analiz etti. Araştırma şirketi, Bitcoin ve günlük S&P 500 fiyat hareketlerinde yüzde 79 ve yüzde 52 korelasyon olduğunu buldu. 90 günlük bir temelde bu rakam yüzde 33’lük bir korelasyon oranına denk geliyor. Datatrek Analyst konuya yönelik şu açıklamayı yapıyor:

Yatırımcıların riski işlemek için tek bir beyinleri bulunduğundan, ikincisinde fiyat oynaklığı gördükleri zaman kripto para birimleri ve hisse senetleri hakkında benzer kararlar alacaklar.

Kripto paraların faiz oranları ile korelasyonu
Ayrıca Bitcoin, Çin renminbi, Arjantinli pezosu veya Venezuela doları gibi büyük dünya fiili para birimleri önemli ölçüde zayıflamaya veya şişmeye başladığında, insanları başka yerlerde istikrar aramaya zorlarken genellikle bir artış gördü. Bugünkü analize göre analist ve uzmanlar, Federal Rezerv Sistemi (FED)’nin faiz oranlarını yüzde 2,5 artırma kararı ile Bitcoin fiyatının 3,2 bin dolardan 4 bin dolara çıkması arasında pozitif bir korelasyon olduğuna inanıyor.

Faiz oranları, bir bireyin veya bir işletmenin borç para alabilmesi için belirleyici bir faktör. Düşük faiz oranları, ödünç aldığınızdan daha fazla geri ödemek zorunda olmadığınız için paranın ucuz bir şekilde ödünç alınabileceği anlamına gelir. Yüksek faiz oranları borçlanmayı daha pahalı kılar. Çünkü borçlu olduğunuz miktarı geri ödemelisiniz, artı ek olarak yüzde 5, 10 veya yüzde 15 daha fazla (borçlu olarak güvenilirliğinize bağlı olarak) para ödemek zorunda kalırsınız.


Düşük faiz oranları, borsadaki boğa koşularına sıklıkla denk gelebilir
Federal Reserve Sistemi, genellikle bir baloncuk zamanında piyasayı serinletmenin bir yolu olarak faiz oranlarını yükseltir. Varlıklar satın alındığında ve fiyatlar bir varlığın gerçek değerine kıyasla çok yüksek olduğunda Federal Reserve Sistemi bunu yapar. İnsanları ve işletmeleri gayrimenkul veya hisse senedi gibi şeylere yatırım yapmaya iten şeylerin çoğu düşük faizli kredilere erişim. Daha fazla borç para almak benim için ne kadar kolaysa, hisse senetlerine veya diğer yatırımlara o kadar fazla borç verebilirim.

Düşük faiz oranları, bu nedenle borsadaki boğa koşularına sıklıkla denk gelebilir. Şimdi Federal Rezerv Sistemi faiz oranlarını artırmaya karar verdiğinde (ya da faiz oranlarının yükselebileceği yönünde bir spekülasyon olsa bile), yatırımcılar düşüşe geçiyor ve hisse senetlerini satıyorlar. Çünkü daha az insanın alabileceği ucuz kredilere erişebileceklerini tahmin ediyorlar.


Bitcoin fiyatı ve Dow Jones ve S&P 500 endeksi korelasyonu
Faiz oranları dün yüzde 2,5 oranında artarken, Dow Jones ve S&P 500 endeksi son beş günde yüzde 5 oranında gerileyerek faiz artışına neden oldu.


Kaynak: Marketwatch.com
Bu arada, Bitcoin fiyatı son 5 günde 800 dolardan fazla arttı.


Bitcoin fiyat grafiği
FED’in faiz arttırma kararı, Bitcoin fiyatı olumlu etkilemiş olabilir
Bunun olası bir nedeni, bazı hisse senedi yatırımcılarının fonlarını hisse senetlerinden kripto para birimlerine kaydırmaya karar vermiş olmalarından kaynaklanıyor. Genellikle kripto para birimleri ideal ikinci seçenek olmaz (altın veya tahviller genellikle meraklı yatırımcılar için hisse senetlerinin ardından sıraya girer). Bununla birlikte, son üç haftada Bitcoin fiyatının yaklaşık yüzde 50 oranında düşmesiyle, hisse senedi yatırımcılarına doğru zamanda çok fazla satılan bir varlığa geçmeleri için mükemmel bir fırsat sunuldu.

Sonuçta, diğerleri zayıf performans gösterdiğinde hangi varlık sınıflarının iyi performans göstereceğini tahmin etmek asla kesin bir bilim değil. Bununla birlikte, temel bir ekonomi anlayışıyla ve denizaşırı satış modellerini gözlemleyerek, Bitcoin’in mevcut fiyat zammı için sağlam bir durum söz konusu olabilir. Bunun ne kadar süreceği ise belli değil. Federal Reserve Sistemi’nin faiz oranı artışı uzman ve analistlere göre, Bitcoin fiyatını elbette arttırdı. Ayrıca sektör liderlerine göre, Federal Reserve Sistemi’nin kararları Bitcoin fiyatını ve kripto para piyasasını etkilemeye devam edecek.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin, Facebook (NASDAQ:FB) sayfamızı beğenin ve Telegram kanalımıza katılın!

Burada yazılanlar yatırım tavsiyesi olarak görülmemeli, kripto para yatırımlarının yüksek risk içerdiği ve piyasanın 2018 yılında yüzde 80’in üzerinde değer kaybı yaşadığı gerçekleri bir sonraki adımlarınızda göz önünde bulundurulmalıdır.

The post Fed’in Faiz Kararı Bitcoin Fiyatını Nasıl Etkiledi? appeared first on Kriptokoin.com.

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

Fed’in Faiz Kararı Bitcoin Fiyatını Nasıl Etkiledi? - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Blockchain Şirketinden Dev Yatırım Bitcoin, ETH, XRP Sakin; Tim Draper Destekli Altcoinse Boğa Koşusunda! ABD Geride Kaldı: Kripto Para ve Blockchain Konusunda Liderlik Singapur’a mı Geçiyor? Rusya’daki Yerel Seçimde Blockchain Kullanıldı, 40 Bin Oy Atıldı Sıcak Gündem : FCA Bitcoin Cash dahil Bitcoin türevlerini yasaklayabilir Rusya’daki Fikri Mülkiyet Mahkemesi Blockchain Teknolojisini Kullanıyor

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır