Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

2019 Şubat’ta Tarih Bitcoin İçin Tekerrür Edecek mi?

Ana Sayfa » GÜNCEL » 2019 Şubat’ta Tarih Bitcoin İçin Tekerrür Edecek mi?
2019 Şubat’ta Tarih Bitcoin İçin Tekerrür Edecek mi?

4/4


2/4

Şubat ayı çoğu defa Bitcoin fiyatları için iyi sonuçlar getirdi. Şimdi herkes 2019 yılı Şubat ayının Bitcoin fiyatları için iyi gelip gelmeyeceğini merak ediyor.

Kısa Bir Özet

  • Son üç yılın şubat ayında ilk defa bir ayı trendi ile karşı karşıya kalan Bitcoin için 2019 yılının şubat ayında dördüncü Şubat zaferini elde edememe ihtimalinin son derece yüksek olduğu görülüyor. Bitcoin’in 3 günlük grafikte yükseliş eğilimi göstermemesi nedeniyle düşüş eğiliminin hala oldukça güçlü olduğunu vurgulayalım.
  • BTC’nin Aralık ayında düştüğü değer olan 3.100 Dolarlık değere önümüzdeki günlerde düşme riski bulunuyor.
  • BTC’nin yükselişinin sona erdiğini gösteren Şubat ayında, fiyatların kritik 200 haftalık hareketli ortalama değeri olan 3.298 dolardan güçlü bir sıçrama yaşaması durumunda Bitcoin keskin bir şekilde artacak.

Fiyatlar eğer kilit destekten güçlü bir sıçrama yapmazsa Bitcoin’in dört yıllık Şubat ayı galibiyet serisi sona erebilir.

CoinDesk’in Bitcoin Fiyat Endeksi’ne (BPI) göre piyasa değeri açısından önde gelen kripto para birimi 2015, 2016, 2017 ve 2018’in ikinci ayında sırasıyla yüzde 16, 18, 23,5 ve yüzde 1,6 yükseliş gerçekleştirmişti.

BTC, Şubat ayında iyi bir yükseliş gerçekleştirmeden önce genellikle Ocak ayında düşüş eğilimi gösteriyor. Ocak ayının mağlubiyet serisi, bu gecede yaşanacak negatif bir düşüşle beşinci yıla uzayacak gibi görünüyor.

Yazının yazıldığı sırada BTC, 3.460 Dolardan işlem görüyor. Bu değer 3.693 Dolarlık aylık açılış fiyatından yüzde 7 düşüş olduğunu gösteriyor.


Yukarıda görüldüğü gibi, BTC son yedi yılın beş Şubat ayında değer artışı gerçekleştirdi.

2012-2014 arasındaki üç yıllık dönemde Ocak ayı kripto para birimi için iyi bir aydı.

BTC, art arda beşinci yılın Ocak ayında fiyat düşüşünü sürdürüyor.

Bununla birlikte, beş yıl boyunca Şubat ayında yükseliş gerçekleştiren Bitcoin’in bu Şubat ayında yükselme ihtimali oldukça düşük. Son altı haftanın en düşük seviyesini gören fiyatlar nedeniyle ayılar yeniden etkili bir pozisyonunda kalıyor.

Bununla birlikte, şu an 200 haftalık hareketli ortalama desteği ifade eden 3.298 Dolarlık seviye eğer iki ay içinde ikinci defa bir dip değer olarak kalırsa, düşüş eğilimi iyice zayıflayacak. Bu durumda 4.000 Dolara kadar sürecek olan bir ralli beklenebilir.


Aylık Grafik

Yukarıdaki grafik 2015’ten beri ilk kez 5 ve 10 aylık MA’ların güneye doğru gittiğini ve BTC’nin bu ortalamaların çok altında işlem yaptığını gösteriyor.

Basitçe söylemek gerekirse, yükseliş koşulları önceki üç yıl içinde geçerli iken Şubat ayındaki ana eğilim aşağı yönlü gözüküyor. Bu nedenle, BTC önümüzdeki dört hafta içinde sürdürülebilir kazançlar sağlamakta zorlanabilir.


3 Günlük Grafik

BTC, Aralık ayı ortasında 4.000 Dolara yükseldi ve bu durum bir azalış ve yükseliş trendlerinin değişimini gösteren güçlü bir gösterge olan RSI’nın bir yükseliş eğiliminden uzaklaşıldığını doğruluyor.

Ancak bu eğilimin tersine dönmesi durumunda meydana gelecek şey sadece bir boğa yükselişi. Zira fiyatlar bu haftanın başlarında altı haftanın en düşük seviyesine gerilemiş vaziyette.

BTC’nin, RSI’nin ayrışmasına rağmen önemli kazanımlar elde edememesi, düşüş eğiliminin hala oldukça güçlü olduğunu gösteriyor.


Haftalık Grafik

Haftalık grafiğe bakıldığında BTC’nin 10 haftalık aşağı yönlü MA’nın gösterdiği üzere olumsuz görüşü daha da pekiştirdiği görülüyor. Böyle bir durum Bitcoin’in 4.000 Doların üzerinden bir düşüş eğilimi yaşadığını ifade ediyor.

Bu nedenle kripto para birimi Aralık ayında düştüğü seviyeler olan 3.100 Dolar seviyelerine yeniden düşebilir. Burada bir sapma meydana gelmesi durumunda, Bitcoin daha düşük seviyelere inecek ve 3.000 Doların altına kadar düşmesine neden olabilecek kapıları ardına kadar açacak.

Bitcoin’in Şubat ayında artması olasılığı, şu an 3.298 Dolar olan 200 haftalık MA ‘nın güçlü bir destek görevi görmesi durumunda yüksek olabilir. Ancak şunu da belirtelim ki bu ortalama Aralık ayında satışlarda bir fren yaratmış ve ardından Bitcoin 4.000 Dolar üzerindeki seviyelere doğru bir sıçrama yaşamıştı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin, Facebook (NASDAQ:FB) sayfamızı beğenin ve Telegram kanalımıza katılın!

The post 2019 Şubat’ta Tarih Bitcoin İçin Tekerrür Edecek mi? appeared first on Kriptokoin.com.

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

2019 Şubat’ta Tarih Bitcoin İçin Tekerrür Edecek mi? - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Bitcoin Yatırımcıları: Doğru Hareketli Ortalama Stratejisini Seçmek Gerekiyor Venezuela, Bitcoin işlem hacminde yeni bir rekor kırdı Blockchain’in Otomotiv Sektöründeki Değeri 20 Milyar Doları Bulacak Bitcoin Cash’in Yanı Sıra, Bitcoin SV’de Artışı Sürdürüyor! Yükseliş Yüzde 30 ve Üstüne Çıktı Ukrayna’daki Bu Köy, Kripto Para Yatırımının Kazancını Köylü İle Paylaşıyor Türk Kripto Para Borsaları Güvenli Mi?

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır