Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

Kripto Paraları Günlük Hayatımıza Sokacak 3 Akıllı Proje

Ana Sayfa » GÜNCEL » Kripto Paraları Günlük Hayatımıza Sokacak 3 Akıllı Proje
Kripto Paraları Günlük Hayatımıza Sokacak 3 Akıllı Proje

© Reuters.  © Reuters.

Kripto para dünyası olanca hızıyla büyümeye devam etmesine rağmen insanlar hala kriptoyu erişilemez buluyor. Üç şirket, kripto paraları günlük hayatımıza sokacak 3 akıllı proje üreterek buna da bir çözüm yolu buldular.

Kripto Paraları Günlük Hayatımıza Sokacak 3 Akıllı ProjeKripto paraları günlük yaşamımıza entegre edebilmeniz için sağlam bir altyapıya ihtiyacınız vardır. Birçok şirket bu altyapının önemli bölümünü halletmişti. Durumu bir seviye daha ileri götüren 3 şirket, kripto sahiplerinin uzman yardımı almadan paralarını kullanmalarına imkan sağlıyor. İşte bu 3 şirket ve projeleri!

# Metal PayMetal Pay ile alışveriş yapabilmek için Metal Pay kartına veya uygulamasına sahip olmanız gerekiyor. Tüketiciler, Metal pay ile tıpkı bir banka kartı kullanır gibi alışveriş yapabiliyorlar. Yaptıkları alışveriş sonrasında Ödeme Prosedürü Kanıtı (P0PP) adındaki bir sistem yolu ile MTL tokeni kazanıyorlar.

POPP sistemi, Metal Pay’in kullanıcıları tanımlamak ve ödeme yaptıkları zaman MTL tokenlerini dağıtmak için kullandıkları bir yöntemdir. Sistem ilk olarak, ödeme yapıldığında karttaki bilgiler ile sistem profilinin uyuştuğunu teyit eder.

Ödeme sonrasında brüt tutarın bir kısmı MTL tokeni olarak kullanıcıya iade ediliyor. Bu rakam, genel tutarın %5 ila %10’u arasındaki bir fiyata denk geliyor. Yani 10 dolarlık alışverişte 0,5 ila 1 MTL tokeni kazanırsınız. Şunu da hatırlatmakta yarar görüyorum, MTL aslında bir ERC-20 tokenidir ve bu yüzden diğer para birimleri ile kolayca değiştirilebilir.

#Pundi XKripto paraları günlük hayatımıza yerleştirecek 2. Proje Pundi X’tir. Pundi X, satıcıların kripto para ile ödemeleri kabul edebilmeleri için XPOS adındaki bir makine ile yüklem noktası oluşturur.

Müşterilere bu makinede kullanacakları iki adet kart verilir. Birinci kartta kullanıcının anahtar bilgileri kayıtlı olup paranın finans kurumundan çekilmesine izin verir. İkinci kart ise tıpkı kredi karı gibi alışveriş için kullanılır.

Pundi X, özellikle kripto paranın kullanılmasına izin vermeyen Endonezya’da çok yaygındır. Buna rağmen şirket XPOS makinelerini birçok perakendeciye kurdu. Xpos cihazı fiat para ile ödemleri de kabul ettiği için insanlar her ihtiyacını karşılayabiliyorlar.

Bu sistem, insanlara günlük hayatlarında kripto para birimini standart finans olarak kullanma imkanı verdiği için Pundi X şu anda hayatın her alanına girmiş durumda.

#BillPayBillPay, Santander (MC:SAN) Bankası tarafından ABD vatandaşlarının faturalarını online olarak ödemelerine olanak sağlayan bir hizmettir. Sistem, müşterinin parasını veya dövizini kripto paraya çevirerek faturalarını bu şekilde ödemesini sağlıyor.

Amerikan vatandaşları gönderdikleri havale başına 1.99% oranında transfer ücreti firmaya veya firmaya öderler. BillPay, bu ücreti eşdeğer bir kripto para ile ödemelerini sağlıyor. Bu şekilde şirket hem transfer ücretini kasasına koymuş oluyor hem de kripto paranın kullanımını yaygınlaştırmış oluyor.

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

Kripto Paraları Günlük Hayatımıza Sokacak 3 Akıllı Proje - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Japonya’nın Lisanslı Kripto Para Borsalarından BitTrade, Huobi Markasına Geçiş Yapıyor deVere Group ”Gelecek 10 Yıl İçinde Bitcoin ve Kripto Para Hacmi 50 Kat Artacak” İngiltere’nin En Büyük Seyahat İşletmelerinden Birisi, Tokenleştirilmiş Ödül ve Teşvik Sistemini Duyurdu! Litecoin fiyat analizi: LTC/USD paritesi kritik bölgeye indi Stellar’ın (XLM) Yükselişi Diğer Altcoinlerden Önce Başlayabilir Dark Web Satıcısı 617 Milyon Kullanıcı Hesabını, 20.000 Dolar Değerinde Bitcoin İle Satılığa Çıkarttı!

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır