Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

İşte Kripto Para Fiyatları Arasındaki Dikkat Çekici Korelasyonlar! Bitcoin, Ripple, Ethereum, Bitcoin Cash, EOS, Stellar, TRON, Cardano, IOTA, Monero, Litecoin İlişkileri

Ana Sayfa » GÜNCEL » İşte Kripto Para Fiyatları Arasındaki Dikkat Çekici Korelasyonlar! Bitcoin, Ripple, Ethereum, Bitcoin Cash, EOS, Stellar, TRON, Cardano, IOTA, Monero, Litecoin İlişkileri
İşte Kripto Para Fiyatları Arasındaki Dikkat Çekici Korelasyonlar! Bitcoin, Ripple, Ethereum, Bitcoin Cash, EOS, Stellar, TRON, Cardano, IOTA, Monero, Litecoin İlişkileri

8/8


2/8

Hızlı Bir Bakış

  • Kripto para birimlerinin fiyatları bu yıl önemli ölçüde artan ilişkiyle birlikte 2018 yılında yüksekçe bir korelasyona sahipti.
  • En çok korelasyona sahip kripto para birimi Bitcoinden sonra ikinci büyük kripto para birimi olan Ethereum’du. En az korelasyona sahip kripto para birimi ise TRON oldu.
  • Fiyatları önemli ölçüde düşük olmasına rağmen alım satım işlem hacmine sahip kripto paralar, yine de korelasyon gösterdiler.
  • Bitcoin ve Ethereum en çok korelasyon gösteren alım satım işlem hacmine sahip kripto paralar

Artık net bir şekilde ortaya çıkan gerçek şu: Bir kripto para birimine sahipseniz hepsine sahipsiniz demektir. Kripto para birimleriyle ilgili olarak yeterince konuşulmayan konuların başında kripto para birimlerinin doğru bir biçimde çeşitlendirilememesi yer alıyor. Zira varlıklar arasındaki korelasyonlar oldukça yüksek. Bitcoin’in fiyatı düştüğü zaman, diğer kripto para birimlerinin fiyatı da genellikle düşüyor.

Aslında, Bitcoin seviyesinde olmayan kripto para birimlerinin gerçek kalitesine bakıldığında, fiyatın yönü üzerinde etkisi ya çok az veya hiç bir etkiye sahip değil. Projenin kalitesi genellikle yalnızca hareketin büyüklüğünü etkiler, ancak genellikle istikameti etkilemez.

Şayet izinsiz finansmanın ilerlemesi isteniyorsa, zincirleme kripto para ile teminat altına alınmış yeterli likiditeye sahip türev piyasalarına büyük ihtiyaç var. Sorun eğer izinsiz kripto para varlıklarında korelasyonsuzluk olmaması halinde, piyasaların muhtemelen çok az ilgiyi çekeceği şeklinde. Tokenlenmiş menkul kıymetlerin ortaya çıkması, bu sorunun azaltılmasına yardımcı olabilir, çünkü fiyatlarında, doğası gereği, izinsiz kripto para birimleri ile korelasyon kurulmaz. Ancak, elbette, Müşterinizi Tanıyın (KYC) düzenlemelerine uyumlu olma zorunluluğu nedeniyle yasal parayla teminat altına alınmış stablecoinler gibi tokenize edilmiş menkul kıymetlere muhtemelen izin verilecek. Bu nedenle, izinsiz kripto para birimlerinin fiyatlarının birbirinden ayrıştırılması çok önemlidir.

Kripto para birimleri arasındaki korelasyonu ölçmek için Pearson (LON:PSON) korelasyon katsayısı kullanılır. Katsayı -1 ile 1 arasındadır. 1 rakamı mükemmel pozitif bir korelasyonu gösterir. Buna karşın -1 rakamı ise mükemmel negatif korelasyonu gösterir. Eğer korelasyon rakamı 0 rakamını gösterirse bu durum iki değişken arasında hiçbir ilişkinin bulunmadığı anlamına gelir. Günlük Bitcoin fiyatları ve piyasa değerlerine göre en büyük on kripto para birimi (Ethereum, XRP, Bitcoin Cash, EOS, Stellar, Litecoin, Tron, Cardano, IOTA ve Monero) kullanılıyor. 2018 yılında analiz edilen tüm kripto para birimleri arasındaki korelasyon katsayılarını gösteren bir tablo aşağıda görülüyor:


2018 Yılında Kripto Para Birimleri Arasındaki Korelasyon

Tablo, analiz edilen tüm kripto para birimlerinin diğer kripto para birimleri ile pozitif yönde bir korelasyona sahip olduğunu gösteriyor. En büyük iki kripto para birimi olan Bitcoin ve Ethereum, analiz edilen diğer kripto para birimleri ile çok büyük oranda bir korelasyona sahip. TRON, diğer kripto para birimleri ile en zayıf pozitif korelasyona sahipti. İki özel kripto para birimi arasındaki korelasyonlar gözden geçirilirken, en çok korelasyona sahip çiftler (% 80’den büyük katsayılar) Cardano / Stellar, Bitcoin / Litecoin, Monero / Ethereum, Ethereum / Litecoin ve Monero / Litecoin idi. 2018 yılında en az pozitif korelasyon gösteren çift,% 42’den az bir katsayıya sahip olan Tron / Stellar’dı (aşağıdaki grafiklere bakınız). Ayrıca, Proof of Work sistemiyle çalışan kripto para birimlerinin diğer alternatif consensus mekanizmalarıyla daha az korelasyona yatkın olmaları gerçekten de ilginç bir nokta.



Karşılaştırma amacıyla, 2017 yılı için aynı analizi yapmak dikkate değer. burada sadece bir yıllık alım satım verisine sahip olan kripto para birimleri kullanıldı. Bu durumda Bitcoin, Ethereum, XRP, Stellar, Litecoin ve Monero buraya dahil edilmedi. Muhtemelen şaşırtıcı olmayan bir şekilde gözlemlenen tüm kripto para birimleri halen pozitif yönde bir korelasyona sahip ancak 2017 yılndaki bu korelasyon 2018 yılına göre daha zayıf. Bu durum büyük olasılıkla 2018 yılında daha fazla spekülasyondan ve genellikle daha büyük alım satım hacminden kaynaklanmıştır. Kripto para birimleri, potansiyel olarak fiyatları daha da ilişkili hale getiren bir alım satım aracı olarak kullanılmıştır.


2017 Yılındaki Kripto Para Varlıklarına İlişkin Fiyatlar Arasındaki Korelasyon

Fiyat korelasyonunun en tepesinde, alım satım hacmi ile yapılan korelasyonları görüyoruz. Her ne kadar rapor edilen hacmin manipülasyondan etkilenmesi muhtemel olsa da, manipülasyonun tüm kripto para birimlerini benzer büyüklüklerde etkilediğini varsayarsak, bu gösterge hala önemli bir gösterge durumundadır. 2018 yılında, bildirilen Bitcoin alım satım hacmi, 2,2 Trilyon doları aşmıştır. Ethereum 830 Milyar Dolardan biraz fazla miktarla Bitcoin’i izledi. Genel olarak, gözlemlenen kripto para birimlerinin toplam işlem hacmi 2018’de 4,3 trilyon dolara yaklaşmıştır. Beklenildiği gibi, Bitcoin’in hacmi diğer kripto para birimleriyle son derece pozitif bir korelasyona sahip.


2018 Yılında Kripto Para Varlıklarının Alım Satım Hacimleri Arasındaki Korelasyon

Yukarıdaki tabloda görülebileceği gibi, bugüne kadarki en yakın ilişkili hacim Bitcoin ve Ethereum arasında. Bunun muhtemel nedeni, hem Bitcoin hem de Ethereum’un hemen hemen her borsada işlem görmesi. Böylece hacim olarak benzer bir eğilimi takip etmişler. En az korelasyon gösteren çift ise, Monero ve Tron’dur.



Benzer şekilde fiyatlarla ilgili olarak alım satım hacmi 2017 yılında 2018 yılından daha az korelasyona sahipti.


2017 Yılında Kripto Para Varlıklarının Alım SatımHacimleri Arasındaki Korelasyon

Kripto para birimleri arasındaki artan korelasyon trendi rahatsız edici boyutlarda. Bu durum piyasanın hala olgunlaşmaktan çok uzak bir görüntü sergilediğini ve izinsiz kripto para birimlerinin çeşitlendirilmesinin uzun bir yol olduğunu gösteriyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin, Facebook (NASDAQ:FB) sayfamızı beğenin ve Telegram kanalımıza katılın!

The post İşte Kripto Para Fiyatları Arasındaki Dikkat Çekici Korelasyonlar! Bitcoin, Ripple, Ethereum, Bitcoin Cash, EOS, Stellar, TRON, Cardano, IOTA, Monero, Litecoin İlişkileri appeared first on Kriptokoin.com.

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

İşte Kripto Para Fiyatları Arasındaki Dikkat Çekici Korelasyonlar! Bitcoin, Ripple, Ethereum, Bitcoin Cash, EOS, Stellar, TRON, Cardano, IOTA, Monero, Litecoin İlişkileri - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Alman Bitcoin madenciliği devi yaklaşık 5000 madencilik cihazı satın aldı Kripto Fiyatları, İngiltere’nin Dijital Para Düzenleme Arayışı ile Düşüşte Bitcoin, Kriptodövizden Toplu Çıkışların Sürmesiyle 6,000 Doları Gördü Bitcoin core eski geliştiricisi: “Google kuantum bilgisayar devrimi Bitcoin için risk değil” Federal Rezerv Bankası Yetkilisi: Blockchain ve Kripto, Finansal Hizmetler İçin Kilit Rol Oynayacak Dev İddia: “Ripple, XRP’yi Listeletmek İçin Coinbase’e Ödeme Yaptı”

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır