Hakemli bir bilimsel dergide yayınlanan yeni bir makaleye göre, Çin’deki araştırmacılar, kıymetli metaller manzarasının derinliklerini kökten etkileyebilecek çığır açan bir keşifte bulundular. Çin’deki araştırmacılar, lider kripto para birimi Bitcoin’e parlaklık kazanması için bir fırsat sağladılar.
Altının tamamen daha ucuz bir malzeme ile değiştirilmesi mümkün olsaydı neler olurdu?
Altın, çoğu zaman gezegenin en iyi değer deposu olarak belirlenir. Buna inananlar, bunun hem sınırlı olmasından hem de elektronik ürünlerin imalatında meşru bir kullanım durumu olmasından dolayı altının en iyi değer deposu olduğunu açıklar.
İnsanlığın en son elektronik gizliliklere olan iştahı gittikçe arttığı için parlak, sarı metallere olan talep her zaman tedarikten daha yüksek olmalı, bu da daha yüksek fiyatlara yol açmalı. Ancak, imalatta kullanılan altının tamamen daha ucuz bir malzeme ile değiştirilmesi mümkün olsaydı neler olurdu?
Bilim adamları “altın” gibi davranan bir malzemeyi oluşturmayı başardı
SCMP’ye göre, Çin Bilimler Akademisi’nde bulunan Dalian Kimyasal Fizik Enstitüsü’ndeki bilim insanlarından oluşan bir ekip, bakırı altınla “neredeyse aynı” maddeye ucuza dönüştürecek bir yöntem geliştirdiler. Başka bir deyişle araştırmacılar, sadece belirli koşullar altında altın gibi davranan bir malzemeyi oluşturmayı başardı. Araştırmacılar bu keşfin, simyacıların yüzlerce yıl boyunca sahip oldukları şeyleri bitireceğine ve sonsuz zenginliklere açılan bir kapı olabileceğine inanıyor.
Yüksek sıcaklıklara, erozyon ve oksidasyona ancak daha önce kıymetli metallerde gözlemlendiği şekilde dayanabileceğini iddia ediyorlar. Bu uzmanlara göre, imalat endüstrisindeki altın talebinde kesinlikle bir düşüşe yol açacak, çünkü yeni malzeme elde etmek altın almaktan daha ucuz.
“Bakır parçacıkları, ‘altın’a çok benzer katalitik performans elde etti.”
Dalian Kimyasal Fizik Enstitüsü’ndeki bilim insanlarından oluşan bir ekip elektronik olarak şarj edilmiş argon gazıyla püskürtülen bakır kullanarak “altın” gibi davranan bir malzemeyi üretebildiler. Bu, ince bir kum tabakası oluşturmak için soğuk olan bakır parçacıklarının yüzeyden kaymasına neden oldu.
Bu kum benzeri madde daha sonra, ekibin kömürü alkole dönüştürmek için kullandığı bir reaksiyon odasına yerleştirildi (değerli metallerin tipik olarak en uygun olduğu bir işlem). Profesör Sun Jian ve ekibi bu keşfi şöyle anlatıyor:
Bakır nano parçacıkları, altın veya gümüşünkine çok benzer katalitik performans elde etti.
Bu çalışma hakemli Science Advances dergisinde yayınlandı
Bu çalışma hakemli Science Advances dergisinde yayınlandı ve metodoloji gizli teşvikler yerine kimyasal reaksiyonlara dayanıyor. Sahte altını oluşturmak için bilim adamları, bakırdan yapılmış bir hedefe çok fazla miktarda sıcak, elektrik yüklü argon gazı vurdu. İyonize gaz parçacıkları, bakır atomlarını hedeften uzaklaştırdı ve bu atomlar, her biri sadece birkaç nanometre büyüklüğünde olan bir mikroskobik kum yığını içine soğudukları bir toplama cihazına düştü.
Bilim adamları daha sonra kömürü alkole dönüştürmek için kimyasal reaksiyonda katalizör olarak kullanarak bu bakır parçacıklarının özelliklerini test ettiler. Araştırmalarını doğruladıktan sonra, nanoparticle’lerin “altın veya gümüşünkine çok benzer katalitik performans elde ettiklerini” buldular. Sun Jian ve diğer araştırmacılar, bunun yüksek sıcaklıklara, oksitlenmeye ve erozyona standart bakırdan daha iyi dayanabileceğini açıkladı.
Son beş yılda Bitcoin fiyatı (mavi) ve altın fiyatı (turuncu).
Bitcoin değer deposu olarak ‘altın’ın yerine geçecek mi?
Bu bilimsel gelişme, ekonomik riskten korunma altın standardının yakında parıltılığını kaybedeceği ve Gold Bugs’ını ve diğer borsaları alternatif varlıklara yönelmeye zorlayıp zorlamayacağı sorusunu gündeme getiriyor. Peki bu, Bitcoin’e ana akım değer deposu olma yolunu açabilir mi?
Taraftarlar, lider kripto para birimi Bitcoin’in sarı metalin halefi olarak kullanımına sıkça değinmelerine rağmen, cevap en azından öngörülebilir gelecek için hayır olmaya devam ediyor. Sun Jian ve diğer araştırmacılar, en azından şu andaki enkarnasyonunda, işlemin, yoğunluğu normal bakır ile aynı kaldığından sahte altın paraları veya çubuklar oluşturmak için pratik olarak kullanılamadığını açıkladı.
Bu durum bir değer deposu olarak görülen ‘altın’ın tüketici güvenini zayıflatacak
Bu, değerli metal yatırımlarında uzun süredir devam etmekte olan bir sorunu daha da arttıracak ve bir değer deposu olarak tüketici güvenini zayıflatacak.
Ayrıca, sözde altının amaçlanan amacı için üretilmesi -endüstriyel uygulamalar- gerçek sarı metalin değeri üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir. Altın talebinin büyük çoğunluğu spekülatif olmakla birlikte, malzeme elektronik cihazların üretiminde de önemli bir rol oynuyor. Bu, kripto eleştirmenlerinin Bitcoin’in “dijital altın” olduğu tezine itiraz ederken sık sık alıntı yaptıkları bir konu.
Gold Bug hipotezini test etmek nihayet mümkün olabilir
Her ne kadar yeni malzeme, çeşitli üretim süreçlerinde altının amacına hizmet etse de insanları gerçekten en çok arzu edilen sarı metal olduğuna inanmaya alıştırmak için kullanılamaz. Bakıra benzer bir yoğunluğu korur ve bu nedenle değerli metallerle en deneyimsiz olanları bile kandırmak için mücadele eder.
Bu gerçek, Peter Schiff gibi Gold Bug hipotezini test etmenin nihayet mümkün olabileceği anlamına gelebilir. Peter Schiff ve diğerleri, en sevdikleri değerli metallerin imalatta kullanıldığından iyi bir değer deposu olarak hizmet ettiklerini sayısız kez ifade ettiler. Teorileri doğruysa, parlak, sarı metalin bir onsunun fiyatı, Çinli bilim adamlarının atılım haberi üzerine zaten düşüyor olmalı. Bu da, tıpkı altının tarihsel olarak sahip olduğu gibi, gezegensel bir değer deposu olarak kullanılacak başka bir ortam için bir açıklık bırakabilir.
Çalışmadan sonra altının ons fiyatı arttı
İlginçtir ki şu ana kadar böyle olmadı. Hikaye başlangıcından beri sadece beş gün geçmesine rağmen, altının ons fiyatı giderek yaklaşık 1.259’den bugünkü fiyatına 1.275’e yükseldi.
Bu, Peter Schiff’in eleştirmenlerinin çoğunun teorisini, bir değer deposu olarak önemli olan bir malzemenin yararlı olduğu gerçeğinin değil, sınırlı olduğu teorisini destekliyor. Bu nedenle, altından bile daha az kıtlık sunan bir şeyin, bir değer deposunun amacına daha iyi hizmet edeceğini düşünülüyor.
Altın talebine yönelik tehditler, Bitcoin’in yolunu açabilir
En azından, malzemenin sınai üretimdeki değişmesi altın fiyatına eşdeğer bir aşağı doğru baskı yapmalı, ancak psikolojik faktörlerin yatırımcının güvenini daha da zayıflatması ve varlığın düşüşünü daha da artırması muhtemel.
Sonuç olarak, bu ve altın talebine yönelik diğer yeni tehditler, kripto para birimi kabulü ve teknolojik gelişmedeki ilerlemelerle birleştiğinde, uzun vadede lider kripto para birimi Bitcoin’e gerçek bir değer deposu olma yolunda bir geçit sağlayabilir.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin, Facebook (NASDAQ:FB) sayfamızı beğenin ve Telegram kanalımıza katılın!
Burada yazılanlar yatırım tavsiyesi olarak görülmemeli, kripto para yatırımlarının yüksek risk içerdiği ve piyasanın 2018 yılında yüzde 80’in üzerinde değer kaybı yaşadığı gerçekleri bir sonraki adımlarınızda göz önünde bulundurulmalıdır.
The post Bilim Adamları Bakır’ı Altın’a Dönüştürüyor: Şimdi Bitcoin Altın’ın Yerini Alabilecek Mi? appeared first on Kriptokoin.com.
Bilim Adamları Bakır’ı Altın’a Dönüştürüyor: Şimdi Bitcoin Altın’ın Yerini Alabilecek Mi? - Yorumlar
Yapılan Yorumlar
BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler
Bitcoin yön belirleme açısından kritik bir seviyede 03 Aralık 2021
On milyonlarca dolarlık Bitcoin sattı… 03 Aralık 2021
Ethereum için kritik direnç noktası 140 dolar seviyesinde 03 Aralık 2021
Tezos, 2019’da on milyonlarca dolarlık Bitcoin sattı 03 Aralık 2021
ÖNE ÇIKAN KATEGORİLER
FACEBOOK'TA BİZ
Kripto Para
Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır