Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

Ethereum yatırımcısını oyalamaya devam ediyor!

Ana Sayfa » GÜNCEL » Ethereum yatırımcısını oyalamaya devam ediyor!
Ethereum yatırımcısını oyalamaya devam ediyor!

© Reuters.  © Reuters.

Ethereum yatırımcısını dikkate almıyor mu? Geçtiğimiz günlerde Ethereum geliştiricilerinin yaptığı gizli bir toplantının tutanakları ortaya çıktı. Coindesk tarafından da yayınlanan tutanaklarda geliştiricilerin planları ve özellikle önem veridkleri konular yer alıyor.

Ethereum yatırımcısını endişelendiren gelişmeler neler?Ethereum yatırımcısını oyalayan gelişmeler toplantı tutanaklarında bugün yayınlandı. 4 ayrı oturumda gerçekleşen toplantıda Vitalik Buterin, Joseph Lubin, Hudson Jameson ve Joseph Chow var. Toplantının ana gündeminde farklı teklifler, öneriler, acil yapılması gerekenler, küçük sıralı güncellemeler, kamudan alınan geri dönütler ve değişiklikleri planlamakta karşılaşılan sorunlar yer alıyor.

(Vitalik Buterinin kripto para ve fiat para ile ilgili görüşleri için tıklayınız)

Konuşmalarda yakında gerçekleşecek olan yükseltme de yer aldı.Yükseltmenin tarihi 1 Ocak 2019 diye daha önceden planlanmıştı.

Konferansın başında, Hudson James toplantıyı, Prag da gerçekleşen forumun bir devamı olarak nitelendirdi. Ayrıca toplatıyla ilgili gizli olarak yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını da ekledi. Ancak toplantının resmi bir niteliği olmadığını da söyleyen Jameson sadece biraz özel bir toplantı olduğundan bahsetti. Topluluk üyelerinin basın önünde çok rahat olmadıklarını o nedenle gizliliğe önem verdiklerini söyleyen Jameson’a rağmen bazı geliştiriciler toplantının özel bir nitelikte olmadığını söylüyorlar.

Toplanıyla iligli youtube videosunu buradan izleyebilirsiniz

Basına sızan tutanaklar ve katılımcılardan edinilen bilgilere göre, geliştiriciler arasında görüş ayrılıkları var.

Tüm blokzincir ağlarında olduğu gibi, Ethereumda da kullanıcılar arasında dağıtık bir konsensusa ihtiyaç var, her ne kadar kod değişikliklerini geliştiriciler teklif etsede, kurallara uygun her tür değişiklik için bir fikir birliği olması gerekiyor.

Tutanaklardan anlaşılan gelişitiricilerin bir baskı altında olduğu. Geliştiricilerin hızlandırılmış bir zaman diliminde yeni gelişmeleri ortaya koymaları ısrarla onlardan bekleniyor.Pek çok değişiklik tolantıda gündeme gelmiş. Bunlar arasında sistemin tümünün yükseltilmesi ve hard fork gibi, 2019 daki yeni sürümle pek ilgisi olmayan ve Hazirana hedeflenen yeni gelişmeler var.

Ethereum yeni hard forku ile ilgili yazımıza buradan ulaşabilirsiniz

Yükseltmeler arasında göze çarpan Ethereum sanal makinesinin değiştirilmesi. Bu makinenin ana görevi akıllı sözleşmeleri işlemek. Akılllı sözleşmeler için bir depolama ücreti ya da kira gibi, Ethereum blokzincirinin gelişmesini destekleyecek, tüm katılımcı nodların inidirmesi gereken uygulamalar var.

eWASM ve EVMYüksletme daha çok başlarda ama geliştiriciler eWASM’ı, EVM ye bir alternatif olarak uygulama konusunu da topalntıda gündeme getirmişler. eWASM,EVM ye göre çok daha hızlı.

( Ethereum’un geleceği ve eWASM hakkında bilgi almak için tıklayınız)

Toplantının gizliliği epeyce eleştiri aldı. Bu konuda ethereumun daha şeffaf çalışması gerektiğini söyleyen kullanıcılar çok fazla. Toplantının ardından üç ayrı grup çalışmaya başlamış. Bir tanesi EVM değişikliğine odaklanacak, diğeri akıllı sözleşme maliyetlerine, ve diğeri ise bu tür değişikliklerin etkisine odaklanacak. 30 Kasımda üyelerin tekrar bir araya geleceği de bildirildi.

Ethereum fiyat analizi yazımız için tıklayınız

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

Ethereum yatırımcısını oyalamaya devam ediyor! - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Ethereum’un Bitcoin Karşısındaki Değerinde Büyük Düşüş Google Kripto Para Reklamlarını Yasaklıyor ESMA: Avrupa Birliği Kripto Para Düzenlemelerini Tartışmalı Bakkt Kripto Para Platformuna 182.5 Milyon Dolarlık Yatırım! 2018 Kripto Piyasası İçin Düzeltme Yılıydı: Şimdi Bitcoin Vadeli İşlemlerine Odaklanma Zamanı! USDC, Coinbase’in Ardından Şimdi de Coinbase Pro’da

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır