Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

Enkazdan sağ çıkan Ripple 2019 da rekor artışlar görebilir

Ana Sayfa » GÜNCEL » Enkazdan sağ çıkan Ripple 2019 da rekor artışlar görebilir
Enkazdan sağ çıkan Ripple 2019 da rekor artışlar görebilir


Ripple 2019 da rekor artışlar görebilir mi? Piyasa kan ağlıyor, tüm kripto paralar düşerken bazıları çok daha fazla kan kaybediyor. Fakat, Ripple dirençli çıktı ve Ethereum’un 2.lik koltuğunu kaptı. Ripple’a neler oluyor?

Ripple 2019 da rekor artışlar görebilecek mi?Uzun süren volatilitesizlik nihayet sona erdi. Piyasada bıkkınlığa neden olan düşük volatilite sona erdi ama bir çok yatırımcıyı perişan etti. Yıl sonunda beklenen boğa koşusu hayalleri suya düştü. Kripto para birimleri üzerinde hakim olan aşağı yönlü hareketler bir türlü durmak bilmiyor. Fakat biri var ki diğerlerine göre daha az etkileniyor!

Kasım ayında piyasadaki sessizliğin, durgunluğun yerini şiddetli bir fırtına aldı ve tüm piyasayı sarstı. Ama bütün kriptoparalar eşit derecede etkilenmedi bu fırtınadan. Bir yıl içinde BTC / USD paritesi en düşük seviyeleri gördü. Kırılmaz denilen direnç noktaları bir bir kırıldı.

Hard fork sonucu ortaya çıkan hash savaşlarıyla başı derde giren Bitcoin Cash, 24 saatte % 40’a ulaşan bir düşüşle (yazının yayın saatinde %31,38) en çok kayba uğrayan para olurken Ripple direnciyle dikkatleri üzerine çekti.

Banka işlemleri için kullanılan teknolojiye sahip olan Ripple diğerleri kadar olmasa da fırtınayı hissetti fakat bu fırtınayla büyük ölçüde başa çıkmayı başardı. Ripple piyasa değeri bakımından Ethereum’u sollayarak 2.’lik koltuğuna oturdu. Altcoinler arasında ise ilk sırada olmaya hak kazandı ve Ripple 2019 da rekor artışlar görecek diyenlerin sayısı artmaya başladı.

Coinmarketcap tarafından hazırlanan bu grafik, bir hafta boyunca, Ripple’in % 10’luk piyasa payının % 12.3’e yükseldiğini gösteriyor. Bu yaklaşık % 25’lik çok ciddi bir artış gösterdiği anlamına geliyor. % 9.39’luk bir düşüşe sahip olan Etehreum’u geride bırakmıştır.


Ripple Bitcoin’i geçebilir mi?XRP şimdilik Altcoinlerin kralı çünkü, Ethereum artık çok gerilerde kaldı. Aslında Ripple Ethereum’un koltuğuna ilk kez oturmuyor. Bu yıl içinde bir kez daha Etherum’u geçmişti. Fakat daha önce tüm piyasayı etkileyen düşüşler görülmediğinden olsa gerek çok fazla dikkat çekmemişti. Ancak piyasadaki düşüşlerden en az etkilenen para olarak Ripple 2019 da rekor artışlar görebilir.

Şüphesiz, Bitcoin piyasada üstünlüğe sahip, piyasa hacmi en yüksek olan kripto paradır. Hatta BTC’nin değeri, diğer tüm dijital paraların toplamından fazladır. Yine de “Flippening“ denilen şey gerçekleşebilir ancak biraz zaman alabilir. Her ne kadar çok fazla düşüş kaybına uğrasa da, BTC’nin piyasa değeri ve piyasa payı (% 53,27) bu zaman zarfında yine ilk sırada kalmaya devam ediyor. Ancak piyasadaki belirsizlik nedeniyle kriptoparaların değeri azalmaya devam ediyor. Bu belirsizlikler netliğe kavuşmadan ve hash savaşları bitmeden piyasada sular durulacak gibi de görünmüyor.

Ripple’ın piyasa hacmi (yazının yayınlandığı sırada) 18,07 milyar dolar civarında iken Bitcoin’in ise 82,22 milyar dolar civarındadır. Bitcoin’in değeri şuanda Ripple’ın yaklaşık 4 katıdır. Fakat ilginçtir ki, Bitcoin’in değeri, geçen haftaya kadar Ripple’ın 5 katıydı. Aradaki fark 3 katına ya da 2 katına düşebilir mi? Acaba Ripple Bitcoin’i tahtından edebilir mi? Herkes bu soruların cevabını bekliyor. Bu artış ise, Ripple 2019 da rekor artışlar görebilir tezini gündemde tutuyor. Birkaç gün önce, Coinbase Custody’nin XRP’yi saklama çözümlerine eklemesi sonucu piyasada Ripple lehine bir hava oluştu. Bu da bu konuda tahminleri güçlendiriyor. Zira XRP’nin Coinbase CUstody’e eklenmesinin bir sonraki adımı olarak Coinbase de listeleneceği düşünülüyor.

Fırtınadan en az etkilenen Ripple 2019 da rekor artışlar görecek mi?Tüm kripto paralardan farklı bir stratejiye ve uygulamalara sahip olan Ripple bu süreçte tüm kriptolardan daha düşük volatilte sergiledi. Diğer kripto paralar, en çok merkeziyetsizliğe önem verirken Ripple’ın kurumsal şirketler ve bir çok bankayla yaptığı anlaşmalar eleştiri konusu olmuştur. Ancak Ripple Blockchain teknolojisini mevcut sistemin kullanımına sunmaya odaklanırken diğerleri mevcut sistemi devre dışı bırakmak istemektedir. Ripple’ı merkezi olmakla suçlayanlar bile bu fırtınalı ortamda XRP, Bitcoin’in tahtını ele geçirecek mi endişesine kapılmıştır. Böyle bir şey mümkün mü şimdilik tahminde bulunmak zor ancak manipülasyona açık bir piyasada tüm seçenekler ihtimal dahilinde olabilir.

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

Enkazdan sağ çıkan Ripple 2019 da rekor artışlar görebilir - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Uzman Görüşü: QE Sayesinde Bitcoin 2019’un En İyi Varlık Sınıfı Olabilir! Litecoin 11% oranında yükseldi ABD’li milletvekili üç kripto para için “gerçek kripto varlıklar” dedi Harvard ve Ünlü Giyim Devi Levi Strauss’tan Ethereum İş Birliği Mısır’dan Geri Adım! Kripto Para Yasağı Kalkıyor! Facebook Blockchain Uzmanı Arıyor, ConsenSys İşçi Çıkartıyor, Peki Sektörün Geleceği Nasıl?

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır