Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

IMF Bitcoin, Ethereum ve Ripple gibi kripto paraların yeniden inşası için zorlayıcı rol oynuyor

Ana Sayfa » GÜNCEL » IMF Bitcoin, Ethereum ve Ripple gibi kripto paraların yeniden inşası için zorlayıcı rol oynuyor
IMF Bitcoin, Ethereum ve Ripple gibi kripto paraların yeniden inşası için zorlayıcı rol oynuyor

© Reuters. © Reuters.

IMF Bitcoin ve diğer kripto paralar üzerinde etkili bir rol üstlenmek istiyor. Ama bu kripto paraların ortaya çıkma mantığına ters bir durum ortaya çıkarıyor. Resmi kurumlar kripto paralar üzerine bir yaptırım uygulayabilir mi?

IMF Bitcoin, Ethereum ve Ripple gibi kripto paraların yeniden inşası için zorlayıcı rol oynuyor2018 Singapore Fintech Festivalinde konuşma yapmadan önce, Uluslararası Para Fonu Başkanı Christine Lagarde, dijital para birimi için gerekçesini açıkladı.

Lagarde şunları söyledi:

“Yeni bir dijital rüzgar esiyor. Bu yeni dünyada, her zaman, her yerde karşılaşıyoruz. Şehir meydanı geri döndü. Neredeyse, akıllı telefonlarımızda. Anında bilgi, hizmet, hatta emojiyi bile paylaşırız. Uçtan uca, kişiden kişiye. Gizliliğe karşı artan endişelere ve siber güvenliğe rağmen, verilerin yeni altın olduğu bir bilgi dünyası boyunca süzülüyoruz. Milenyumda dünyamız, ekonomimizin nasıl çalıştığını yeniden keşfediyor.”

Lagarde, yeni para biçimlerinin günlük kullanıma nasıl gireceğini özetliyor.

Bütünleşme

  • Mikro ödemeler dahil, çevrimiçi ve kişiden kişiye kullanım için hazır olan sosyal medya aracılığıyla
  • Ucuz ve güvenli olacak. Suçlulara ve meraklı gözlere karşı korunacak

Lagarde, dijitalleştirmeyi gösteren bir dizi işarete işaret ediyor.

Ortaya çıkan dijital ekonominin temel işaretleri

  • Mağaza pencerelerindeki “nakit kabul edilmez” şeklindeki uyarılar
  • Banka mevduatları, yeni para şekillerinden baskı hissediyor
  • Çin’de AliPay ve WeChat’tan e-para, Hindistan’da PayTM, Kenya’da M-Pesa

Lagarde’ye göre:

Bitcoin, Ethereum ve Ripple gibi kripto paralar bile nakitsiz dünyada bir nokta için yarışıyor. Daha istikrarlı bir değer, daha hızlı ve daha ucuz bir çözüm sunma umuduyla sürekli keşif yapıyorlar.”

Dijital para birimlerinin avantajları

  • Uzak ve marjinal bölgelerdeki insanlara ve işletmelere ulaşmak
  • Ödeme yöntemlerinin yedeklenmesi
  • Düşük maliyet ve verimli alternatif
  • Gizlilik

Dijital para birimlerinin dezavantajları, riskleri ve bunlar için yaratıcı çözümler

  • Finansal bütünlük risklerine rağmen, merkez bankalarının programlanabilir paraları, şüpheli bir durumda düzenleyicilerin gizliliği kaldırmasına izin verebilir.
  • Merkez bankalarının dijital cüzdanlardan, tokenlere ve arka uç çözüm hizmetlerine kadar her şeyi kapsayan inovasyon risklerine rağmen, finans kurumları ve kuruluşlar müşteri arayüzüne ve yeniliklere odaklanırken, yeni kamu-özel sektör ortaklıkları merkez bankalarının arka plandaki anlaşmazlığı ele almasına izin verebilirler.
  • Banka mevduatları üzerindeki baskıya bağlı olarak finansal istikrara yönelik risklere rağmen, jüri, dijital para birimlerinin finansal istikrarı gerçekten bozup bozmadığı konusundaki kararlarını sürdürmektedir.

Lagarde, değişimi kucaklamamız gerektiğini söylüyor:

“Mesajım, dijital para birimi, durum evrensel olmasa da, daha fazla, ciddi, dikkatli ve yaratıcı bir şekilde araştırmamız gerektiğidir. Daha da önemlisi, bu durum değişimle ilgilidir. Değişime açık olmak, değişimi kucaklamak, değişimi şekillendirmek. Teknoloji değişecek ve biz de öyle. Ölü bir daldaki son yaprak olmayalım diye, diğerleri rüzgarla uçmaya karar verdiler.”

12-16 Kasım tarihlerinde düzenlenen Singapur Fintech Festivalinde, merkez bankaları, düzenleyici kurumlar, finans kurumları, girişim sermayesi şirketleri ve fintech şirketlerinden 250’den fazla küresel temsilci bulunuyordu. Bu temsilciler para politikalarını, blokzincir, dijital varlıklar ve kripto para birimlerinin geleceğini kapsayan geniş bir yelpazede sunum yaptılar. IMF Bitcoin ve diğer kripto paraların geleceği ile ilgili önemli kararlarda etkili olabilir.

Diğer haberlerimiz için tıklayınız.

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

IMF Bitcoin, Ethereum ve Ripple gibi kripto paraların yeniden inşası için zorlayıcı rol oynuyor - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Tom Lee’nin Bitcoin öngörüsü gerçekleşiyor: Kurumsal FOMO başlıyor Vitalik Buterin’den İmalı Gönderi: Şimdi ile 2021 Tarihleri Arasında Ekonomik Kriz Olacak Bitcoin Boğa Koşusu İçin Tarih, Ethereum’un 2019’daki Konumu, Ripple’ın Kapsamlı Raporu: Öne Çıkan: LTC, ADA, TRON, Waves ve Lisk Haberleri Ethereum, Amazon’un Desteğiyle Yeni Bir Standart Haline Gelebilir Çinli Bankacılık Devleri, Ticari Finansman Verimliliğini Arttırmak İçin Blockchain Kullanacak! 2020’ye kadar Hodl etmeniz gereken 4 Token

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır