Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

İran Ulusal Kripto Parası Tamam, Onay Bekleniyor

Ana Sayfa » GÜNCEL » İran Ulusal Kripto Parası Tamam, Onay Bekleniyor
İran Ulusal Kripto Parası Tamam, Onay Bekleniyor

© Reuters.  © Reuters.

Birleşik Devletlerin kendisine uyguladığı ambargonun etkisini en aza indirmeye çalışan İran ulusal kripto parası için son işlemlerini tamamladı. Şu anda kripto paranın dağıtımı için Merkez Bankasından onay bekliyor.

Amaç ABD Yaptırımlarını Delmek Mi?ABD yaptırımlarının ülke ekonomisini zora sokmasıyla birlikte İran ilk önce kripto madenciliğini tanıdığını resmi olarak beyan etmişti. Sonrasında da kendi kripto parasını çıkarmak için çalışmalara hız vermişti.

İran resmi parası 2018 yılı itibari ile dünyada dolara karşı en çok değer kaybeden 3 fiat paradan birisi. Parasının değerini korumak isteyen halk kitleler halinde Bitcoin almaya başladı. Bir Bitcoin fiyatının 24.000 $’a alıcı bulduğu dönemleri göre İran’da, raporlara göre senelik 3,8 milyon dolar değerinde Bitcoin alış-satışı yapılıyor. İlgili yazı için tıklayınız

İsmi hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmayan İran Ulusal kripto parası, şu anda ülke içindeki banka ve kurumlarda test edilmek üzere dağıtılmak için İran Merkez Bankasından (CBI) onay bekliyor.

Informatics Services Corporation’ın (ISC) CEO’su Seyyed Abotaleb Najafi’ye göre yeni kripto para birimi, herhangi bir kurumun müdahalesi olmaksızın merkezsiz ve para transferi için P2P sistemini kullanacak.

İran Merkez Bankası, bankacılık hizmetlerinin yaygınlaştırılmasında kullanılmak üzere çıkarılacak olan kripto paranın dizayn edilmesi ve geliştirilmesi için ISC ile sözleşme imzalamıştı. ISC CEO’su Najafi, New Bitcoin’e yaptığı değerlendirmede yeni kripto paranın hala pilot aşamada olduğunu vurguladı.

İran Ulusal Kripto Parası Riyal’e Sabitlenecekİran ulusal kripto parası resmi para birimi olan Riyale sabitlenecek ve Riyal tarafından desteklenecek. Şöyle ki, her bir ulusal kripto para birimine karşılık, merkez bankasının hesabındaki Rial karşılığı bloke edilecek. Böylece yaşanacak olan olası likidite krizinin de bu şekilde önüne geçilmiş olacak.

Yeni kripto nihayet onaylanır ve kullanılmaya başlanırsa İran, dünyadaki kripto para birimini üreten ve kullanan Venezüella ve Rusya’dan sonra 3. Ülke olacak. Bu üç otoriter ülkenin kendi kripto paralarını çıkarmasının ana sebebi olarak ABD’nin yaptırımı altında olmaları gösteriliyor.

Birçok uzman, İran kripto parasının halk veya diğer milletler tarafından destek görmeyeceğini iddia ediyor. Ayrıca ABD ambargosunu delmek için çıkarılacağı gün gibi ortada olan yeni kripto paraya karşı ABD ne gibi önlemler alacak, hep birlikte göreceğiz.

Devlet destekli para İran için neden önemli yazısı için tıklayınız!

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

İran Ulusal Kripto Parası Tamam, Onay Bekleniyor - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Y kuşağı Altını değil Bitcoin’i tercih ediyor Trump’ın Bitcoin tweet’i nasıl yorumlanmalı? “Başarı kilidi açıldı!” Enerji Satışlarında Bitcoin Kullanımı Artabilir Binance İlk İtibari Para – Kripto Para Borsasını Sonunda Kullanıma Sunuyor! CFTC Başkanı’nın Ether’i emtia olarak kabul etmesi ETH türev ürünlerinin kapısını açabilir Prens Charles henüz Bitcoin’i duymamış!

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır