Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

Bakkt nedir? Gerçekten Bitcoin ve Ethereum ‘a yeni zirveler yaşatabilir mi?

Ana Sayfa » GÜNCEL » Bakkt nedir? Gerçekten Bitcoin ve Ethereum ‘a yeni zirveler yaşatabilir mi?
Bakkt nedir? Gerçekten Bitcoin ve Ethereum ‘a yeni zirveler yaşatabilir mi?

© Reuters.  © Reuters.

Bitcoin ve Ethereum ‘u zirveye taşıyacak proje Bakkt olabilir mi? 2018’in sonuna yaklaşırken piyasada boğa koşusu bekleyen yatırımcılar umutlarını Bakkt gibi önemli projelere bağlıyor. Bakkt nedir ve kripto piyasası için neden önemlidir?

Bitcoin ve Ethereum ‘da Bakkt ile boğa koşusu gerçekleşebilir mi? Kriptopara piyasası, kurumsal yatırımcıları sektöre çekmek için uzun bir süredir güvenli ve çekici bir yol oluşturmaya çalışıyor. Kripto sektörünün çekiciliği inkar edilemediği gibi yatırımcıların bu sektöre özellikle de Bitcoin ve Ethereum ‘a olan ilgisi de yadsınamaz.

Merkezsiz blockchain teknolojisi, şirketlerin her gün karşılaştığı gizlilik, ölçeklenebilirlik ve güvenlik sorunlarını potansiyel olarak çözümler sunuyor. Bu yüzden de, ciddi maddi kazanç potansiyeli olan böyle bir dönüştürücü teknolojiye yatırım yapmak kurumların da işine gelir. Yine de, kurumların bazı nedenlerden dolayı kriptopara sektörü ile ilgili tereddütleri de yok değil.

Kurumların çoğu, şeffaf olmayan ve hükümet düzenlemelerine uymayan merkezi borsalar aracılığıyla yatırım yapmaktan memnun değil. Ancak bu kurumların tereddütleri şimdi yaklaşan Bakkt lansmanı ile ortadan kalkabilir. Ve kurumsal yatırımcıların kripto piyasasına akın etmesini sağlayabileceği ve özellikle Bitcoin ve Ethereum için yeni bir boğa koşusu başlatabileceği düşünülüyor.

Bakkt nedir? Kripto sektörü için neden önemlidir?Bakkt, en önemli küresel borsa, takas merkezleri, veri- listeleme servislerinden biri olan Intercontinental Exchange (NYSE: ICE (NYSE:ICE)) adı verilen bir kuruluşun önemli bir projesidir. Intercontinental Exchange, 2000 yılında kurulan bir Fortune 500 ve Fortune Future 50 şirketidir. ICE, küresel finans ve emtia piyasalarında yatırım ve ticaret yapma ve risk yönetme konusunda müşterilerinin güvenini kazanan bir kuruluştur. ICE, şu anda 20 trilyon dolardan fazla değere sahip olan dünyanın en büyük borsası olan New York Borsası’nın ana şirketidir.

https://koinmedya.com/tag/bakkt/Bakkt platformu, dijital varlıklar için açık ve düzenlenmiş, küresel bir ekosistem oluşturmak amacıyla Microsoft (NASDAQ:MSFT) Azure bulut çözümlerinden yararlanacak. Bu platformda, yatırımcılar kripto varlıklarını istedikleri şekilde satın alabilir, depolayabilir, satabilir ve harcayabilir. Kripto paraları güven, verimlilik ve ticaret noktasında destekleyecek olan Bakkt, mevcut gerçek dünya piyasalarını ve ticari altyapısını blokchaine bağlamayı hedefleyecektir.

Bakkt ekosistemi, depolama / saklama çözümlerinin yanı sıra insanların fiziksel olarak desteklenen Bitcoin vadeli işlemler ticaretini yapabilecekleri resmi düzenlemelere uyum sağlamış bir piyasa oluşturacak.

Microsoft, Starbucks (NASDAQ:SBUX) ve BCG gibi projelerde olduğu gibi tüketici ve satıcı uygulamaları da yer alacak. Yatırımcı ilgisi yönüyle de bu projelerden geri kalacak gibi görünmüyor. Bakkt, sektörün önde gelen yatırımcılarının ilgisini çekmeye devam ediyor. Eagle Seven, Galaxy Digital, Horizons Ventures, Alan Howard, Pantera Capital, Protocol Ventures ve Susquehanna International Group ve LLP şimdiden projeye sermaye sağlamaya başladı.

Bakkt kripto yatırımcılarını nasıl çekecek?Bakkt, sektöre birçok yönden yenilik katacak:

  • Federal olarak düzenlenmiş ve tam olarak devlet onaylı bir borsa platformu olarak

düzenlemeye tabi olmadan başlayan önceki şirketlerin hatalarını ortadan kaldırmak

  • Yatırımcı fonlarının güvenliğini artıran saklama hizmeti sunmak (özellikle büyük miktarlarda kripto sahibi olan yatırımcılar için)
  • Sona eren Vadeli işlem sözleşmelerinde fiziki Bitcoin teslimat hizmeti sunmak
  • Sağlam ödeme altyapısı ve kriptoların benimsemesini ve kullanılabilirliğini artıracak yatırımcılarla doğrudan bağlantı sağlamak
  • Kriptodan-fiat paraya geçiş özelliği, bu dijital varlıkları şu ankinden çok daha fazla likiditeye sahip olma fırsatı sunmak
  • Müşteriler, Bakkt ekosisteminde bulunan geniş bir ticaret yelpazesine ve risk yönetimi uygulamalarına erişebilecek.

Bakkt Bitcoin ve Etherem ‘un ana akım tarafından benimsenmesini sağlayabilirBakkt, yukarıda açıkladığımız gibi birçok şekilde kripto alanını iyileştirme potansiyeline sahip ilginç ve iddialı bir çözümdür. Likidite, düzenleme, güvenlik, istikrar, kurumsal yatırım, ana akım tarafından benimsenme gibi sözcükleri Bakkt’ın gündeme gelmesiyle daha sık duymaya başladık.

Şüpheciler, Bakkt‘ın başarılı olma potansiyeline sahip olduğunu ancak fazla abartıldığını düşünüyor. Piyasada genellikle söylentiler yoluyla beklentilerin artırıldığına şahit oluyoruz. Söylentiler her zaman gerçekleşmez. Amaç abartılı reklamlarla yeni projeye yönelik ilgileri daha da artırmak olabilir. Ancak, şunu söyleyebiliriz; Bakkt’ın elinde bir sihirli değnek yok ki Bitcoin ve Ethereum için bir sonraki büyük boğa koşusunu başlatsın. fakat kriptopara birimlerinin özellikle de Bitcoin ve Ethereum ‘un ana akım tarafından benimsenmesini artıracak önemli bir adım olarak görülüyor.

Kaynak: captainaltcoin

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

Bakkt nedir? Gerçekten Bitcoin ve Ethereum ‘a yeni zirveler yaşatabilir mi? - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

XRP 4% düşüşle 0,29964 seviyesinin altına geriledi Bitcoin Teknik Analizi: 28 Mayıs 2019 FATF Önümüzdeki Yıl Kripto Paralar İçin Yeni Düzenlemeler Getirecek Ruslar Yasak Dinlemiyor: Telegram’da Rus Kripto Grupları Sayısı Rekor Kırıyor Sıcak Gelişme: ABD Satoshi Nakamoto’nun Kimliğini İfşaladı İddiaları? Bitcoin 9 bin dolardan döndü… Peki neden?

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır