Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

Bitcoin madencilik devi Bitmain’in Binance hesabı hacklendi, 600 den fazla BTC çalındı!

Ana Sayfa » GÜNCEL » Bitcoin madencilik devi Bitmain’in Binance hesabı hacklendi, 600 den fazla BTC çalındı!
Bitcoin madencilik devi Bitmain’in Binance hesabı hacklendi, 600 den fazla BTC çalındı!

2/2


2/2

Bitcoin madencilik devi Bitmain’in Binance hesabı hacklendi ve 600 den fazla BTC çalındı. Bunun karşısında Bitmain, bu esrarengiz hacker hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık ofsisi suç duyurusunu dikkate alarak söz konusu hacker hakkında dava açtı.

Bitcoin Madencilik Devi Bitmain’in Binance hesabı hacklendiÇin kökenli madencilik devinin Washington’un Batı Bölgesi ABD Bölge Mahkemesine 7 Kasımda açtığı davaya göre, kimliği belirsiz bir hacker firmanın Binance hesabına sızmış ve şirketin 600 adet BTC’sini çalmıştır.

Ancak, sözkonusu hacker fonu direk şahsi hesabına göndermedi. Bunun yerine önce ERC-20 kökenli token olan MANA‘ya çevirdi sonra tekrar BTC’ye dönüştürerek Binace borsasından fonu çekti.


Bu sıradışı ticari işlemin gerçekleştiği bir saatten daha az zamanda, Binance’da MANA’nın fiyatı $0.12’dan 0.34 dolara çıktı. Dikkat çeken bir diğer husus da, diğer borsalarda da MANA’nın fiyatı %40 değer kazanarak 0.20 dolara çıktı. Bunun anlamı, kripto borsasındaki hatırı sayılır bir hesabın bile hacklenmesi bile MANA’nın piyasa hacmini 80 milyon dolar attırabilmiştir. Şu noktayı tüm okuyucularımızın dikkar etmesi gerekiyor; 80 milyon dolar hacme giden rakam 5.5 milyon değerinde 617 adet BTC!

Sadece bir para birimi üzerinden BTC‘yi değiştirmesinin altında yatan bir başka sebep yatıyor olabilir. Bu, küresel olarak Mana fiyatlarında büyük dalgalanma olduğundan başka borsalara Binance’dan çıkacak MANA coinlerin takibini zorlaştırmak.


Bir diğer şüphe de, yukarıda resmedildiği üzere, hacker Bittrex’ten Binance borsasına yaklaşık 2.3 milyon adet MANA trasfer etmiş. Hacker, yüksekten sattığı MANA’ların karşılığı tekrar BTC alarak Bittrex’e geri göndermiş.

Bitmain, hacklenme sonucunda 5.5 milyon dolar değerinde 617 adet BTC’nin çalındığını iddia ediyor. Bitmain’in avukatları Stephen Palley ve Nelson M. Rosario, hırsızın kimliğinin açığa çıkmasının an meselesi olduğunu söylüyor.

Avukatlar şu açıklamada bulundu:

“Bundan çıkarılacak ders nedir? Kriptolar düşündüğünüz gibi anonim değil. En anonimlik iddasında bulunanlar kripto para birimleri dahi arkalarında iz bırakıyor. Kullandığınız bilgisayar, telefon hatta wifi bile siber görevlilerinin size ulaşmakta kullandığı adres aslında. Parmak izim kalmaz diye düşünenlerin hiç haklı çıktığını görmedim. Dava açılması için adınızın bilinmesine gerek bile yok. Dava açılmış durumda. Bitmain’in sonraki adımı, Binance ve Bittrex borsasının hackerın kimlik bilgilerini işa etmek olacak.

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

Bitcoin madencilik devi Bitmain’in Binance hesabı hacklendi, 600 den fazla BTC çalındı! - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Ödüllü Wall Street Analisti; Bitcoin için Oyun Bitti! Charlie Lee: Altın Alternatifi Gümüş, Bitcoin Alternatifi Litecoin İsviçre Borsası Operatörü, Blockchain Girişiminden Hisse Aldı: Dijitalleşme Yolda Kripto Para Borsalarından Çalınan Kullanıcı Bilgileri Olayında Yeni Gelişme Var! Binance CEO’su Haberi Yalanlıyor Kasım 2018 Son Büyük Bitcoin Satışı Mıydı? Piyasayı Şimdi Neler Bekliyor? Türk Uzmanlar Anlatıyor: FED’e En Sert Cevap: Bitcoin! – Bölüm 2

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır