Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

JPMorgan Araştırması, Kripto Paraların Artık Kurumsal Bir Varlık Olduğunu İfade Ediyor

Ana Sayfa » GÜNCEL » JPMorgan Araştırması, Kripto Paraların Artık Kurumsal Bir Varlık Olduğunu İfade Ediyor
JPMorgan Araştırması, Kripto Paraların Artık Kurumsal Bir Varlık Olduğunu İfade Ediyor



Kurumsal yatırımcılar özellikle 2018 senesinin başından itibaren Bitcoin ve diğer kripto para birimleri ile yakından ilgilenmeye başladılar. Sektörün ilk yıllarındaki bireysel yatırımcıların sayısında ise ciddi bir düşüş yaşanmakta. Dünyanın en büyük finans kuruluşlarından birisi olan Morgan Stanley’in son araştırmasına göre de durum tam olarak böyle.

Küresel bankacılık devinin araştırma departmanı tarafından geçtiğimiz altı aydaki bulgulara dayalı olarak güncellenen ”Bitcoin Decrypted: A Brief Teach-In and Implications” isimli araştırma, kripto para yatırımcı oranlarında değişim olduğunu gözler önüne seriyor.

Belki de araştırmanın en önemli kısmı, ”Dijital Nakit” olarak nitelendirilen Bitcoin’in, hızla kurumsal yatırımcının yeni ödeme sistemi varlığı olduğu yönündeki kısmı. Araştırmanın içerisinde geçtiğimiz süre boyunca Bitcoin ekosisteminde çeşitli keşiflerin ve meselelerin ortaya çıktığı ve bunların hepsinin bir arada Bitcoin’in evrim geçirmesine neden olduğu belirtilmekte. Bunun yanı sıra raporda bir dönemlerin en sıkıntılı konusu volatilitenin de azaldığı ifade ediliyor.

Firmanın araştırması Bitcoin’in gün geçtikçe daha stabil ve önemli bir para birimi haline geldiğini ifade etse de, küresel devin CEO’su Jamie Dimon pek bu görüşe katılmıyor. Dimon geçmişte yaptığı Bitcoin ile ilgili açıklamalara 31 Ekim tarihine kadar ara vermişti. 31 Ekim tarihinde yeniden Bitcoin hakkında konuşan ve yorum yapan Dimon, lider kripto para biriminin ”umurunda olmadığını” ve kendisini ilgilendirmediğini ifade etti.

JPMorgan (NYSE:JPM) Araştırması, Kripto Paraların Artık Kurumsal Bir Varlık Olduğunu İfade Ediyor isimli makale Ali Emre KONAKÇI tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

JPMorgan Araştırması, Kripto Paraların Artık Kurumsal Bir Varlık Olduğunu İfade Ediyor - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Binance CEO’su Changpeng Zhao, Bitcoin Hakkında Oldukça İyimser Konuştu! İşte Bitcoin (BTC) İçin Trilyon Dolarlık Fiyat Tahminleri Ontology (ONT) Yeni Ortaklık Duyurusu Fiyatları Yukarıya Taşıyabilir Araştırma: Devasa Küresel Dijital Firmaların Yüzde 61’i Blockchain’e Yatırım Yapıyor Bulgaristan devletinin Bitcoin varlığı altın rezervlerini geçti Hisse senetleri ve Bitcoin sert düştü… Peki aralarında bir korelasyon var mı?

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır