Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

CFTC Eski Başkanına Göre Facebook’un Parası Bir Menkul Kıymet

Ana Sayfa » GÜNCEL » CFTC Eski Başkanına Göre Facebook’un Parası Bir Menkul Kıymet
CFTC Eski Başkanına Göre Facebook’un Parası Bir Menkul Kıymet

© Reuters.  © Reuters.

Amerikan Emtia va Vadeli İşlemler Komisyonu eski başkanı Gary Gensler, yaptığı açıklama ile Facebook’un geliştirme aşamasında olduğu stabil kripto para birimi Libra’yı değerlendirdi. Başarılı yönetici, konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, Facebook’un stabil kripto parasının aslında bir yönüyle yatırımcılarına kar vaad ettiğini söyledi. Gensler’e göre bu durumda, ilgili projenin aslında bir menkul kıymet gibi regüle edilmesi gerekiyor.

Facebook’un kripto para projesi Libra, sizlere de aktardığımız gibi son dönemde kripto para sektörünün belki de en aktif konusu. Konuyla ilgili olarak bir toplantıda konuşan Gensler ise, şunları söyledi:

”Facebook’un kripto parası elbette şu an için önemli bir konu ve regülatör kurumlar bu alana eğilmek zorunda. Aksi takdirde kontrol edilemeyecek sonuçlar ile baş başa kalabiliriz ki bunu da kimse istemez. Yapısı itibariyle baktığınız zaman aslında Libra bir kar vaad ediyor. Bu yönüyle de menkul kıymet olarak değer görmeli. Bu konuya eminim ki benim düşündüğüm çerçeveden yaklaşan çok fazla kişi var.”

ABD basınında konuyla ilgili çıkan haberlere göre de, Amerikan Borsalar ve Menkul Kıymetler Komisyonu SEC, projeyi şu anda çok yakından inceliyor. Yani Libra’nın bir menkul kıymet olarak regüle edilme ihtimali hiç de az değil.

CFTC Eski Başkanına Göre Facebook’un Parası Bir Menkul Kıymet yazısı ilk olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

CFTC Eski Başkanına Göre Facebook’un Parası Bir Menkul Kıymet - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

İşte 4 ünlü uzman ve analistten dev Bitcoin fiyat tahmini Pablo Escobar’ın Kardeşi, Trump’ı Devirmek İçin Kripto Para Çıkardı! Asya’daki Bu Ülkeler Kripto Paralar İçin Özel Ekonomik Bölgeler Oluşturuyorlar Düzenlenen Operasyon ile Dev Örgüt Çökertildi! Bitcoin Ödemesi Alıyorlardı İddia: Ohio Eyaletinin Bitcoin ile Vergi Ödemelerini Başlatması, Tamamıyla Reklam Kampanyası! Bitcoin’in sıradaki parabolik hamlesi nedir?

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır