Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

Almanya Maliye Bakanı’ndan Libra Açıklaması!

Ana Sayfa » GÜNCEL » Almanya Maliye Bakanı’ndan Libra Açıklaması!
Almanya Maliye Bakanı’ndan Libra Açıklaması!

© Reuters.  © Reuters.

Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz, Facebook’un kripto parası Libra’yla ilgili açıklama yaparak son dönemdeki Libra tartışmalarına dahil olmuş oldu. Scholz, sosyal medya devinin Libra projesinin araştırılması için bir düzenleyicinin görevlendirilmesi çağrısında bulundu.

Scholz, tüketicinin korunmasıyla ilgili kaygıların arttığını ve Euro bölgesinde potansiyel bir rahatsızlık oluştuğunu ifade ederken, “Euro, Euro bölgesindeki tek yasal ödeme aracıdır ve öyle olmaya devam ediyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Almanya Maliye Bakanı’na göre, geniş çaplı ulaşılabilir bir dijital varlığın sunulması, devletlerin kendi ekonomilerini para politikaları aracılığıyla yönetme kabiliyetlerine müdahale anlamına geliyor olabilir. Scholz’a göre, para birimi çıkarmak özel bir şirketin ellerine bırakılmamalı çünkü bu bir ülkenin bağımsızlığı için ana etmenlerden biri.

Libra’nın ortaya çıkmasından sonra Avrupa’dan yükselen tartışmalara Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire de katılmış, Libra’yı eleştirmişti. “Şüphesiz Libra’nın bağımsız bir para birimi olmasına izin veriliyor. Bu olamaz ve olmamalı.” açıklamasında bulunmuştu.

Haziran ayında Avrupa Avrupa Parlamentosu üyelerinden Markus Ferber de Libra’yı bir düzenleyicinin araştırması çağrısında bulunmuş, çok uluslu bir şirketin “gölge bir banka” gibi işlev görmesinin durdurulmasını istemişti.

Haber İçeriği: Almanya Maliye Bakanı’ndan Libra Açıklaması!

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

Almanya Maliye Bakanı’ndan Libra Açıklaması! - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

ConsenSys Kurucu Ortağı Lubin, ErisX Yönetim Kurulu Üyesi Oldu WSJ: Bakkt’ın Bitcoin Vadelileri, Onay Almaya Çok Yaklaştı! Dev Kripto Para Borsasında PayPal ile Para Çekme Dönemi Başladı Bitcoin Nasıl Harcanır? Analistler tedirgin: Bitcoin bıçak sırtında yönünü arıyor Rüşvetçi Roger: Bitcoin Cash için 1.25 milyon dolar teklif etti

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır