Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

Visa, Bükemediği Bileği Öpmeye Mi Hazırlanıyor?

Ana Sayfa » GÜNCEL » Visa, Bükemediği Bileği Öpmeye Mi Hazırlanıyor?
Visa, Bükemediği Bileği Öpmeye Mi Hazırlanıyor?

© Reuters.  © Reuters.

Dünyanın en büyük ödeme kurumlarından birisi olan Visa (NYSE:V), uzun zamandır Bitcoin ve kripto para birimlerine karşı olan olumsuz tavırları ve sert eleştirileri ile gündeme gelmekteydi. Özellikle Visa CEO’su ara ara yaptığı açıklamalarda Bitcoin’i en sert eleştirenlerden birisi haline gelmişti.

Yeni yapılan bir duyuruya göre firma sınır ötesi işlemleri ve ödemeleri hızlandırmak için yeni bir ödeme ağı tasarladı ve bunu resmen piyasaya sürdü. Visa B2B Connect isimli ağ, finansal kurumlara kurumsal müşterilerin uluslararası ödemelerini çabucak yapabilecekleri bir araç sunmayı vaat ediyor ve piyasaya direkt olarak 30 küresel para transfer koridoruna hizmet verecek şekilde sürüldü. Visa yıl sonuna doğru bunu 90 pazara büyütmeyi hedefliyor.

Geliştirilen ağ direkt bankalardan bankalara transferi mümkün hale getirecek ve üçüncü bir kişinin veya aracının ortadan kaldırılmasına yol açacak. Normalde özellikle uluslararası ödemelerde alıcı ve gönderici bankaya ek olarak üçüncü bir aracı banka da bulunması gerekiyordu ve bu hem hızı yavaşlatıyor hem de masrafları arttırıyordu.

Blockchain teknolojisine dayanan Visa B2B Connect, Linux Foundation çatısı atlındaki bir grup tarafından geliştirilen açık kaynaklı Hyperledger teknolojisini kullanmakta.

Bu da aslında Visa’nın yavaş yavaş bükemediği bileği öpmeye başladığını ve blockchain teknolojisine geçişe sıcak baktığını gözler önüne sermekte.

Visa, Bükemediği Bileği Öpmeye Mi Hazırlanıyor? isimli makale Ali Emre KONAKÇI tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Continue reading on Koin Bülteni

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

Visa, Bükemediği Bileği Öpmeye Mi Hazırlanıyor? - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Ve sonunda!! Coinbase kurumsal yatırımcılar için OTC işlemlerini başlattı! Ethereum Fiyat Analizi: ETH Boğalarının Gözlerini Diktiği Seviye Rusya’da VPN Sağlayıcıları Sansüre Zorlandı Kripto Tarihindeki İlk: SEC, Bu Altcoin’in Satışını Onayladı! Peter Brandt: Bitcoin 3. parabolik yükselişine başlamak üzere Peter Brandt, Bitcoin’in hikayesini bitirecek seviyeyi ve 2020 tahminini paylaştı

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır