Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

Hacklenen Bitfinex BTC’leri 3 Yıl Aradan Sonra Harekete Geçti

Ana Sayfa » GÜNCEL » Hacklenen Bitfinex BTC’leri 3 Yıl Aradan Sonra Harekete Geçti
Hacklenen Bitfinex BTC’leri 3 Yıl Aradan Sonra Harekete Geçti

© Reuters.  © Reuters.

Kripto para sektöründe 26 Nisan cuma gününe hiç şüphe yok ki kripto para borsası Bitfinex ve onun etrafında yaşanan gelişmeler damga vurdu. Borsanın New York baş savcılığı tarafından araştırılmaya başlanması ve hakkında dava açılmasının ardından, bugün bir başka çok ilginç gelişme daha yaşandı.

Bilindiği gibi bundan yaklaşık 3 yıl önce Bitfinex borsasında bir hack olayı meydana gelmiş ve 300 adet Bitcoin kayıplara karışmıştı. O olayda yaşanan toplam kayıp ise 73 milyon doları bulmuş ve o dönem için bu saldırı, çok büyük bir hack saldırısı olarak tarihe geçmişti.

Hacklenen o BTC’lerin çekildiği cüzdan adresinde bir süredir hiçbir hareket yoktu. Ancak Reddit’te yer alan ‘şahin gözlü’ bir kullanıcı müthiş bir detayı kaydetti. Reddit’te paylaşılan detaya göre 3 yıldır hiçbir hareket içermeyen cüzdanlardaki 500 adet BTC, dün itibariyle farklı bir cüzdana çekildi.

Aynı zamanda buna ek olarak toplamda 250 BTC’nin de 13 farklı hesaba dağıtıldığı ortaya çıktı. Bu durum, gerçekten de ciddi bir ilgi çekti. Özellikle de Bitfinex borsasının dün yaşadığı sıkıntı ile birlikte eş zamanlı olarak gerçekleşen bu olay, çok farklı komplo teorilerinin de ortaya çıkmasına sebep oldu.

Bitfinex’ten o dönem çalınan BTC’lerin şu anki toplam piyasa değeri ise 1.5 milyar doları aşıyor. Bu Bitcoin’leri kimin çaldığı ya da son olarak bu BTC’lerin kimin cüzdanına çekildiği ise, henüz bilinmiyor.

Bu durum karşısında Bitfinex’in bir hareket gösterip göstermeyeceği de merak konusu olmaya devam ediyor. Şu anda borsanın New York mahkemesinden aldığı dava şoku ile birlikte bu konuyu ikinci plana alabileceği de gelen haberler arasında yer alıyor.

Hacklenen Bitfinex BTC’leri 3 Yıl Aradan Sonra Harekete Geçti yazısı ilk olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

Hacklenen Bitfinex BTC’leri 3 Yıl Aradan Sonra Harekete Geçti - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Monero İşlemlerinin Changelly Tarafından ”Yine” Engellendiği Firma Yetkilisince Doğrulandı Coinbase stabil coin olarak DAI tokeni ekledi Bitcoin’de Yükseliş Hız Kazandı Bakkt: Bitcoin’i neden tercih ettik? Tayland’ın en büyük bankasının XRP kullanacağına dair bir ima Türk Kripto Para Borsasında Flaş Yenilik

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır