Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

Google’ın Güvenlik Uzmanı Açıkladı: Bitcoin Sahipleri Tehlikede!

Ana Sayfa » GÜNCEL » Google’ın Güvenlik Uzmanı Açıkladı: Bitcoin Sahipleri Tehlikede!
Google’ın Güvenlik Uzmanı Açıkladı: Bitcoin Sahipleri Tehlikede!

© Reuters.  © Reuters.

Google’ın e-mail güvenlik uzmanı olan ve genellikle e-mail sahtekarlıkları ile dolandırıcılıkları alanına bakan Mark Risher, yakın zamanda CNBC ile yaptığı bir röportajda insanların e-mail güvenliği konusunda çok daha fazla dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Risher, insanların çeşitli halka açık mesajlaşma kanallarında, ne kadar çok Bitcoin sahibi oldukları ile övündüklerini ve bunun kendilerini dolandırıcılık hedefi haline getirebileceğini ifade etti. Mark’ın açıklamalarına göre bir çok siber avcı, avlarını belirlemek için sosyal medya diğer kanalları tarıyor ve daha sonra bu şekilde övünen kişileri hedef haline getiriyor.

”Bu bir anlık dalgınlığınıza gelebilir veya karıştırılmış bir kimlik olayı olabilir. Büyük değeri olan bir hedefe ulaşmak için, küçük gözüken bir şeyi kullanabilir. Veya belki de halka açık bir mesajlaşma kanalında Bitcoin hakkında görüşte bulunduğunuzu görmüş olabilirler.”

Risher’a göre böyle bir durumda, saldırganlar o kişinin sosyal medya profiline veya e-mail hesabına ulaşıp, bunu değerli bilgileri elde etmek için kullanmakta. Saldırganlar bunun yanı sıra kripto para cüzdanlarının finansal hesaplarına giriş yapıp, şifrelerini resetlemek için mailleri kullanabilmekte.

Güvenlik uzmanının açıklamalarına göre özellikle son dönemlerde dijital bir cüzdan aracılığıyla kripto para sahibi olan insanların, saldırganların en büyük hedefi haline geldiğini vurguladı. Hacklenen kullanıcıların büyük bir çoğunluğu, sosyal medya üzerinden sahip olduğu kripto paralarla çok fazla övünen ve hava atan insanlardan oluşuyor.

Google’ın Güvenlik Uzmanı Açıkladı: Bitcoin Sahipleri Tehlikede! isimli makale Ali Emre KONAKÇI tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.com’da yayınlanmıştır.

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

Google’ın Güvenlik Uzmanı Açıkladı: Bitcoin Sahipleri Tehlikede! - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Ethereum geliştiricileri, gizli bir güncelleme ile geliyor! Bitcoin’de yarılanma yılı 2012’den beri en büyük yeni yıl rallisi Bitcoin’den Dip Avcılarına Fırsatlar! Bitcoin Kritik Direnç Noktasına Yaklaşırken Analistlerin Yorumları CFTC’den mesaj: Ether vadeli işlem sözleşmelerini onaylamaya hazırız Bitcoin Cash Erimeye Devam Ediyor: Bundan Sonra Ne Olacak?

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır