Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

Dolaşım Hızı İyice Düşen Bitcoin ‘Rezerv Para’ Haline Mi Geldi?

Ana Sayfa » GÜNCEL » Dolaşım Hızı İyice Düşen Bitcoin ‘Rezerv Para’ Haline Mi Geldi?
Dolaşım Hızı İyice Düşen Bitcoin ‘Rezerv Para’ Haline Mi Geldi?

© Reuters.  © Reuters.

Placeholder VC’nin ortaklarından olan Chris Burniske’ye göre Bitcoin’in işlem hacmi bu yıl içerisinde yarı yarıya düşüş gösterecek ve bu da Bitcoin’in bir “rezerv para birimi olarak daha verimli” olmasını sağlayacak.

Döngü Yakalandı

Nodar Janashia tarafından Medium üzerinde yayınlanan bir gönderiye göre Bitcoin dolanım hızı (aynı birimdeki Bitcoin’in el değiştirme hızı) 2016 ve 2017 yıllarına göre düşüş yaşamaya başladı.

“2016 yılında Bitcoin ile yaklaşık 58 milyar dolar değerinde işlem yapıldığını, Bitcoin’in 2016 yılındaki piyasa hacminin ortalama 8.9 milyar dolar” olduğunu söyleyen ve bu hesaba göre Bitcoin’in “2016 yılı içerisindeki hibrit dolanım hızının 6.5” olduğunu vurgulayan Janashia şöyle ekledi:

“Bu da bize gösteriyor ki 58 milyar dolar değerinde işlem yapılabilmesi için her bir Bitcoin 6.5 kez el değiştirmiş.”

Şunu belirtmek gerekiyor ki Bitcoin’in arzı sabit olduğu için dolaşım hızı da sıfır olarak kabul ediliyor. Janashia da dolayısıyla vardığı sonucun tamamen doğru olmayabileceğini söylüyor. Janashia, yaptığı hesaplara göre şu yorumu da yapıyor:

“Eğer spekülatörlerin sayısı, gerçekten Bitcoin kullanan kişilerin sayısından daha hızlı bir şekilde artıyorsa insanlar Bitcoin’i ödeme aracı olarak kullanmak istemiyor demektir.”

Janashia’nın bulgularını yorumlayan Burniske ise bu durumun gayet normal olduğunu söylüyor ve bu yorumuna gerekçe olarak da piyasanın yaşadığı düşüşleri gösteriyor. Burniske tarafından yapılan yorumlar şu şekilde:

“Piyasaya duyulan güven azalırsa insanlar rezerv para birimine (bu durumda Bitcoin’e) geçiş yapar ve bu da onun dolaşım hızını düşürür Rezerv olmayan para birimlerinde ise bu durum tam tersidir: Piyasaya duyulan güven düşer, dolaşım hızı ise artışa geçer çünkü insanlar ellerindeki varlığı değer kaybetmeden önce satmaya çalışırlar.”

Dolaşım Hızı İyice Düşen Bitcoin ‘Rezerv Para’ Haline Mi Geldi? isimli makale Ömer SAKMAR tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.com’da yayınlanmıştır.

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

Dolaşım Hızı İyice Düşen Bitcoin ‘Rezerv Para’ Haline Mi Geldi? - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Robinhood Borsasının Başı Belaya Girebilir Bitcoin Çıktığından Bu Yana Sadece 60 Gün Kaybettirdi Popüler altcoin, Bitcoin’e inat güçlü artıyor: Yüzde 50’ye dayandı! Game of Thrones’ta Tahta Kim Geçecek? Bitcoin Bahisleri Sürüyor! Craig Wright: Bitcoin ile Yolsuzlukları İfşa Edebileceğiz Bakkt’tan Heyecan Yaratan Bir Tweet Daha

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır