Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

İran “Kripto Riyal” Öncesi Bitcoin Yasağını Kaldırıyor

Ana Sayfa » GÜNCEL » İran “Kripto Riyal” Öncesi Bitcoin Yasağını Kaldırıyor
İran “Kripto Riyal” Öncesi Bitcoin Yasağını Kaldırıyor

© Reuters.  © Reuters.

Amerika Birleşik Devletleri’nin stratejik baskıları sonrasında ülkeler soluğu milli kripto para birimi çıkarmakta alırken, Venezuela’nın başarısız olarak nitelendirilen Petro girişimi sonrasında İran da kendi kripto parasını geliştirme yolunda adımlar atmaya devam ediyor.

İran’da Bitcoin ve ICO Yasağı Kısmen Kaldırılıyor
Ülkenin merkez bankası bugün yayınladığı yasa taslağı ile kripto paralarla ilgili yeni bir düzenlemeye gittiğini açıkladı ve Bitcoin, kripto para, dijital tokenlar ve ICO’lara yönelik yasağın kaldırıldığını duyurdu.

Al Jazeera’de belirtilen habere göre yeni regülasyonlar kripto paraların ülke içerisinde hala çeşitli kısıtlamalara tabi olmasını gerektirecek. Kullanıcıların bankalar aracılığıyla Bitcoin satın alması mümkün olmasına rağmen, şirketlerin riyale olan rağbetinin azalmaması adına Bitcoin yasağına hala tabi kalmaları ihtimalinin güçlü olduğu belirtiliyor.

Bu yeni döküman dahilinde kripto para cüzdanları, borsalar ve madencilik de resmi olarak İran tarafından tanınırken, ucuz elektriğe sahip olan ülkede Bitcoin madenciliğinin tekrardan güçlenebileceği düşünülüyor.

Buna karşın Bitcoin’in ülkede bir ödeme yöntemi olması önündeki engeller ise hala geçerli.

İran Kripto Riyal Adımlarını Hızlandırıyor
İran’ın yerel haber kaynağı Tehran Times’a göre İran sekiz farklı ülke ile İran riyalinin uluslararası ödemelerde geçerli ödeme yöntemi olması konusunda adımlarını hızlandırıyor.

Raporda İran’ın İsviçre, Güney Afrika, Fransa, İngiltere, Avusturya, Rusya, Almanya ve Bosna Hersek ile diyalog halinde olduğu ifade ediliyor.

İran’ın bu hamlesi ABD Başkanı Donald Trump’ın ülke üzerindeki ağır ekonomik yaptırımları sonrasında geldi. Trump şirketleri uyararak “İran ile iş birliği yapan ABD’deki işlerini unutsun” sözlerini kullanmıştı.

Daha önce de Avrasya Ekonomi Birliği’ni oluşturan beş ülke Rusya, Belarus, Ermenistan, Kazakistan ve Kırgızistan, Amerika Birleşik Devletleri’nin potansiyel tehditlerine karşın aralarındaki ticarette dolar yerine yeni bir dijital para birimi geliştirip onu kullanmayı planladıklarını duyurmuşlardı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin, Facebook (NASDAQ:FB) sayfamızı beğenin ve Telegram kanalımıza katılın!

The post İran “Kripto Riyal” Öncesi Bitcoin Yasağını Kaldırıyor appeared first on Kriptokoin.com.

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

İran “Kripto Riyal” Öncesi Bitcoin Yasağını Kaldırıyor - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Ünlü Bitcoin Boğası Thomas Lee: Bitcoin’in Gerçek Değeri 14.000 Dolar Litecoin’de ‘yarılanma’ fiyatlaması: 2015’in tekrarı mı geliyor? Twitch, Bitcoin kabulünü sessiz sedasız durdurdu Tim Draper ve Facebook Toplantısı! Konu Kripto Para Bitcoin 4.000 Dolar Direncini Kıramayacak Mı? İngiltere’nin en eski kripto para borsası Ether’i liste dışı ediyor

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır