Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

Litecoin’in Charlie Lee’si Kripto Para Kabulü ve Dahası Hakkında Konuştu

Ana Sayfa » GÜNCEL » Litecoin’in Charlie Lee’si Kripto Para Kabulü ve Dahası Hakkında Konuştu
Litecoin’in Charlie Lee’si Kripto Para Kabulü ve Dahası Hakkında Konuştu

© Reuters.  © Reuters.

Litecoin‘in kurucusu Charlie Lee, yakın zamanda DataDash’in Nicholas Martin’i ile bir röportaja katıldı. Röportaj esnasında Lee kripto para kabulü ve benimsenmesi hakkında konuştu. Kendisi bunun yanı sıra Bitcoin ve Litecoin’in Lightning Network teknolojisi, gizlilik ve daha bir çok konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Lee ilk olarak kendisini kripto alanına çeken şeyin ne olduğunu açıklayarak konuya giriş yaptı. Lee ilk olarak Bitcoin teknolojisini duyduğunda teknoloji devi Google (NASDAQ:GOOGL) bünyesinde çalışmakta olduğunu ifade etti. Lee bunun yanı sıra geçmişte bir süre altın ve gümüş gibi emtia ticareti yaptığını da itiraf etti.

”Bu yüzden kriptonun teknik tarafı ve ekonomik tarafı hakkında bir nebze bilgim vardı. İşte bu yüzden Bitcoin’i ilk duyduğumda merkeziyetsiz paranın gücü ve bunun aynı altının daha iyi bir versiyonu gibi itibari paranın yerine geçebilecek cinsten bütün finans sistemini değiştirebileceğini anladım.”

Lee açıklamalarının devamında Bitcoin’in altına benzer olduğunu ancak daha ucuz işlem ve depolama ücretleri sayesinde altından bile daha iyi olduğunu vurguladı.

Çok yakın bir zamanda bütün dünya Venezuela, Türkiye ve Arjantin gibi yerlerde yaşanan ekonomik krize tanıklık etti. Kendisine kripto para topluluğunun neden bu gibi ülkelerde öne çıkmak için girişimde bulunmadığı sorulduğunda, Lee şöyle yanıtladı:

”Çoğu insan şu an için kripto paralara spekülatif bir yatırım gözüyle bakıyor bu yüzden koini alıp satmak yerine elde tutmaya bakıyorlar. Bu sebeple ben daha çok Bitcoin ve Litecoin gibi kripto para birimlerini ödeme yöntemi olarak kullanmak istiyorum, özellikle itibari para biriminin çok kötü durumda olduğu Venezuela gibi ülkelerde.”

Ünlü analist daha sonra kripto para piyasasının bankalar ve diğer finansal kurumlarla ortaklık kurarak genişlemesi furyasına değindi ve bir bankadan %9.9’luk hisse satın almaları konusunda açıklamalar yaptı. Lee’nin açıklamalarına göre Litecoin ekibi insanların sahip oldukları kripto para birimlerini harcamalarını kolaylaştıracak mobil cüzdanlar gibi bir cüzdan üretme üzerine de çalışmakta. Lee üretecekleri cüzdanı ortaklık kurdukları banka ile uyumlu hale getirip çok daha fazla kullanım sağlamayı hedefliyor. Ancak yine de her şey planlandığı gibi gitse bile olayın ne denli etkili olabileceğini Lee bile kestiremiyor:

”Bunun ne gibi bir potansiyele sahip olduğunu kestiremiyorum. Yani bence olay oraya vardığında neler olduğunu göreceğiz. Biz çözümler üretmek ve kabul oranını arttırabilip arttıramayacağımızı görmek istiyoruz.”

Lightning Network ve Sağladıkları
Lee yakın zamanda attığı atomik swaplar ve yan zincirler hakkındaki tweet’i hakkında da konuştu ve Lightning Network’ün sağladığı atomik swap seçeneği ile kullanıcıların iki blockchain alt yapısı arasında rahatlıkla işlem yapabileceğini vurguladı.

Lightning Network platformunda yaşanan gelişmelere de değinen Lee, ekibin şu an için tam anlamıyla atomik swaplara odaklanmadığını belirtti. Ekip bunun yerine daha kapsamlı bir lightning protokol alt yapısı kurmaya odaklanmış bir halde. Charlie şu an Lightning ile ilgili en büyük sıkıntılardan birisinin kanal boyutu olduğunu da itiraf etti. Söz konusu teknoloji Beta aşamasından ileriye doğru yol kat ettikçe kanal boyutunda da ilerleme yapılabilecek.

İkili bütün bu konuların yanı sıra Bitcoin işlem ücretleri ve Segwit protokolünün yaygınlaşması hakkında da fikir paylaşımında bulundu. Kendisine Bitcoin için önümüzdeki günlerde daha büyük bir blok boyutu veya daha küçük bir blok süresi görüp görmeyeceğimiz sorulduğunda, Lee şu şekilde yanıtladı:

”Ben henüz bunu bilmiyorum çünkü şu an Bitcoin’in daha fazla ölçeklenebilmesi için yapılabilecek bir çok geliştirme var ve bunun yanı sıra Lightning Network gibi BTC’nin ölçeklenmesine yardımcı olacak ikincil çözümler de gündemde olabilir.”

Bunun da ötesinde Lee, Lightning Network teknolojisinin kesinlikle Bitcoin’in ölçeklenmesine yardımcı olduğunu düşünüyor. Lee’nin görüşüne göre çoğu insan Lightning Network teknolojisini ve potansiyelini tam olarak anlamıyor.

Gizlilik Koinleri
Konu daha sonra gizlilik ve takas edilebilirlik unsurlarına geldi ve Lee Bitcoin ile Litecoin’in birbiri arasında takas edilebilirliği konusunda çok heyecanlı olduğunu belirtti. Lee gelecekte Litecoin’in de gizlilik odaklı olabileceğini düşünüyor. Yine de Lee’nin görüşüne göre işlemlerin izini sürmek neredeyse imkansıza yakın olduğu için çoğu kripto para borsasının gizlilik koinlerini kabul edeceğini düşünmüyor.

Dahası, Lee hükümetlerin de gizlilik koinlerine sıcak bakmadığını, bunun en bariz örneğinin ise Güney Kore içerisinde görülebileceğini belirtti. Güney Kore geçtiğimiz tarihlerde bütün kripto para borsalarına gizlilik odaklı kripto para birimlerinin kaldırılmasını emretmişti.

Sonrasında kendisine Zcash isimli gizlilik koinin Winklevoss ikizlerinin sahip olduğu Gemini kripto para borsasında listelenmesi sorulduğunda, Lee söz konusu kripto para biriminin gizliliğe sahip olmadığını vurguladı:

”Benim görüşüme göre Z cash’in işlemlerinin çoğu korumalı değil. Böyle bir seçenek bulunsa bile Z cash üzerinde gizlilik odaklı işlem yapmak çok külfetli ve bu yüzden şu an çoğu insanın kullanmadığı bir opsiyon olarak orada kalıyor. Bugüne kadar gördüğüm üzre bence Zcash çok da gizli sayılmaz.”

Ancak Lee yine de kripto para borsalarının Zcash gibi gizlilik özelliği bulunan kripto para birimlerini kabul etmelerinin iyiye işaret olduğunu da düşünüyor. Litecoin kurucusu son olarak yarattığı kripto para biriminin 2018 ve 2019 yıllarındaki yol haritasından küçük ipuçları vermeyi de ihmal etmedi:

”Ben Lightning Network konusunda çok heyecanlıyım. Bence bu hem BTC hem LTC için bir dönüm noktası olacak. Bu teknoloji söz konusu halka açık blockchain’leri daha fazla ölçekleyebilmek için en doğru yol.”

The post Litecoin’in Charlie Lee’si Kripto Para Kabulü ve Dahası Hakkında Konuştu appeared first on Koin Bülteni.

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

Litecoin’in Charlie Lee’si Kripto Para Kabulü ve Dahası Hakkında Konuştu - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

İsviçre’de Usulsüz ICO Düzenleyen Şirketin Faaliyetlerine Son Verildi Lihtenştayn’da Postaneye Gidip Bitcoin Alınabilecek Bitcoin ve Kripto Paralarda Ayı Sezonunu Ne Zaman Sonlanacak? Uzman Görüşleri Ripple’dan 1,000,000,000 XRP’lik hibe Kurumsal Yatırımcıların Gözde Kripto Paraları: Bitcoin, Ethereum… Börse Stuttgart Ripple ve Litecoin işlemlerini açıyor

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır