Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

Doğu Avrupa Piyasaları Son 12 Ayda Rekor Seviyede Bitcoin Hacmine Sahne Oldu

Ana Sayfa » GÜNCEL » Doğu Avrupa Piyasaları Son 12 Ayda Rekor Seviyede Bitcoin Hacmine Sahne Oldu
Doğu Avrupa Piyasaları Son 12 Ayda Rekor Seviyede Bitcoin Hacmine Sahne Oldu

4/4


2/4


Doğu Avrupa’daki eşler arası piyasaları, Bitcoin alım satımı konusunda Rusya, Ukrayna, Romanya ve Kazakistan tabanlı Localbitcoins platformları sayesinde adeta rekor seviyede hacme ev sahipliği yaptı. Elde edilen verilere göre söz konusu ülkelerdeki eşler arası Bitcoin alım satım hacmi, özellikle son 12 ayda inanılmaz bir yükseliş yaşadı.

29 Aralık 2018 haftasında Bitcoin ve Rus Rublesi arasındaki ticari hacim yaklaşık 4.565 BTC değerindeydi. Bu seviye 6 Mayıs 2017 tarihinden bu yana tanık olunan en güçlü 7 günlük alım satım hacmi olarak tarihe geçti.


O tarihteki itibari para değerine bakıldığında ise, bu ticari hacim 18.74 milyon dolara denk gelmekteydi. Sadece Rusya değil, komşusu Ukrayna da 15 Aralık 2018 tarihinin haftasında, 161 BTC’lik eşler arası Bitcoin hacmi ile yerel piyasada 6 Mayıs 2017 tarihinden sonra görülmüş en güçlü haftayı oluşturdu. 6 Mayıs 2017 tarihinde haftalık eşler arası Bitcoin alım satım hacmi ise 162 BTC olarak gözükmekte.

Ukrayna ve Rusya kadar olmasa da, Kazakistan ile Romanya da uzun süreden beri elde edemediği eşler arası Bitcoin alım satım hacmini 2018 yılının son aylarında elde etti. Romanya’nın itibari parası ile Bitcoin arasındaki toplam alım satım, 15 Aralık 2018 haftasında 63 BTC’ye ulaştı. Söz konusu hafta 10 Temmuz 2017 tarihinden beri Romanya’nın en çok Bitcoin alım satım hacmine sahip hafta konumunda.


Kazakistan ise 29 Aralık 2018 haftasında BTC/KZT paritesi ile yaklaşık 80.780 bin dolarlık alım satım ile uzun süredir ulaşamadığı bir hacme ulaştı.


Görünüşe göre kripto para alım satım hacmi dünyanın dört bir yanında artmaya devam etmekte.

Doğu Avrupa Piyasaları Son 12 Ayda Rekor Seviyede Bitcoin Hacmine Sahne Oldu isimli makale Ali Emre KONAKÇI tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Continue reading on Koin Bülteni

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

Doğu Avrupa Piyasaları Son 12 Ayda Rekor Seviyede Bitcoin Hacmine Sahne Oldu - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Milyar dolarlık yatırım şirketi, Litecoin bahsini artırdı OKEX Yöneticisi, BTC’nin 20 Bin Doları Geçeceğini Düşünüyor Circle’ın Dolar Rezervleri Açıklandı Bitcoin 6000 direncini kırdı. Sırada ne var? Sıcak Gelişme: Popüler Bitcoin Borsası, Türkiye  Pazarına Giriyor! Hindistan Hükümeti Bitcoini Neden Boğmak İstiyor?

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır