Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

Araştırma: Bitcoin Adreslerinin Yüzde 1’inden Daha Azı, BTC Arzının Yüzde 87’sini Kontrol Ediyor!

Ana Sayfa » GÜNCEL » Araştırma: Bitcoin Adreslerinin Yüzde 1’inden Daha Azı, BTC Arzının Yüzde 87’sini Kontrol Ediyor!
Araştırma: Bitcoin Adreslerinin Yüzde 1’inden Daha Azı, BTC Arzının Yüzde 87’sini Kontrol Ediyor!

2/2


2/2


Çin içerisinde hükümete bağlı olarak çalışan finansal haber kaynağı National Business Daily (NBD), çok yakın bir zamanda bütün Bitcoin adreslerini kapsayan kapsamlı bir araştırma ve analiz yaptı.

Lider kripto para birimi Bitcoin temelde merkeziyetsiz olarak bilinse ve hiçbir şekilde ağın bir sahibi veya yöneticisi olmasa da, araştırmanın sonuçları kesinlikle çarpıcı sonuçlar içeriyor. Analiz sonuçlarına göre, bütün Bitcoin adresleri içerisinde yaklaşık olarak sadece %0.7’lik bir ‘elit azınlık’, sirkülasyonda olan toplam Bitcoin miktarının %86.9’una sahip.

BTC.com’dan alınan araştırma verilerine göre, söz konusu azınlık yaklaşık 62 milyar dolarlık Bitcoin’e sahip ve geri kalan 22.65 milyon Bitcoin adreslerinin %97.2’sinin içerisinde, 1 BTC’den bile daha az fon var. Geri kalan hesapların içerisinde sadece %0.7’lik bir orana sahip adreslerin içerisinde 10 veya daha fazla BTC var.


Yani teknik olarak %1’den daha az orana sahip olan adresler 62 milyar dolarlık BTC kontrolüne sahipken, topluluğun %97.2’sini oluşturan ve içerisinde 1 BTC’den daha az fon bulunan adresler ise ağın sirkülasyondaki miktar açısından Bitcoin ağının sadece %4.6’sını oluşturmakta ki bu 4 milyar dolardan bile daha az bir değere tekabül ediyor.

Araştırmaya göre içerisinde en çok Bitcoin buluna adresler Binance ve Bitfinex gibi kripto para borsalarına ait. Bunun yanı sıra raporda belirtilene göre çeşitli büyük çapta adresler ise tek bir kişiye ait olabilir. Eldeki veriler ışığında ‘balinalar’ olarak bilinen ve ellerinde çok fazla miktarda kripto para tuttuğu bilinen kişilerin hem Bitcoin hem de bütün kripto para piyasası için bir tehdit veya tam tersi bir avantaj oluşturduğunu söyleyebiliriz.

Araştırma: Bitcoin Adreslerinin Yüzde 1’inden Daha Azı, BTC Arzının Yüzde 87’sini Kontrol Ediyor! isimli makale Ali Emre KONAKÇI tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

Araştırma: Bitcoin Adreslerinin Yüzde 1’inden Daha Azı, BTC Arzının Yüzde 87’sini Kontrol Ediyor! - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Monero İşlemlerinin Changelly Tarafından ”Yine” Engellendiği Firma Yetkilisince Doğrulandı Coinbase stabil coin olarak DAI tokeni ekledi Bitcoin’de Yükseliş Hız Kazandı Bakkt: Bitcoin’i neden tercih ettik? Tayland’ın en büyük bankasının XRP kullanacağına dair bir ima Türk Kripto Para Borsasında Flaş Yenilik

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır