Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

Rusya’daki Kripto Para Yasa Tasarısı Yetersiz Bulundu, İnceleme Devam Edecek

Ana Sayfa » GÜNCEL » Rusya’daki Kripto Para Yasa Tasarısı Yetersiz Bulundu, İnceleme Devam Edecek
Rusya’daki Kripto Para Yasa Tasarısı Yetersiz Bulundu, İnceleme Devam Edecek



Rusya‘da “Dijital Finans Varlıkları Hakkında” adıyla parlamentoya sunulan ve kripto paraları kapsayan yasa tasarısı, yeniden incelenmeye alındı.

Tekrar İncelenecek

Yerel haber kaynaklarından Kommersant tarafından yapılan habere göre Rusya Devlet Duması’nın önde gelen isimlerinden Pavel Krasheninnikov, kripto paralar için hazırlandığı iddia edilen yasa tasarısıyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

Devlet Duması bünyesinde bir komite başkanlığı yapan Krasheninnikov, kendilerine sunulan bu tasarısın aslında “kripto paralarla veya tokenlarla” hiçbir bağlantısının olmadığını belirtiyor. Krasheninnikov’un yanı sıra bir grup avukat, sunulan yasa tasarısında kullanılan dilin Rusya’daki diğer yasalarla pek örtüşmediğini düşünüyor.

Tasarının Geçmişi

Rusya’daki yetkililer bundan bir süre önce kripto paraları düzenleyebilmek için harekete geçtiler. Bu amaç doğrultusunda hazırlanan işbu tasarıya göre kripto paralar ve tokenlar, “dijital hak” olarak sınıflandırılmalılar.

Bu yasa tasarısı, Vladimir Putin’in isteği doğrultusunda Ocak ayında parlamentoya sunuldu. Bu tasarının parlamentodan kesin onay alabilmesi için üç farklı inceleme sürecini başarıyla atlaması gerekiyor. Parlamento üyeleri, Mayıs ayındaki ilk inceleme sürecinde tasarıyı olumlu buldular.

Ne var ki ilk incelemesini başarıyla atlatan bu yasa tasarısı zaman içerisinde eleştiri oklarına maruz kalmaya başladı. Ülkedeki pek çok yetkili isim, tasarının yeteri kadar kapsamlı olmadığını ve ülke ekonomisine ciddi zararlar verebileceğini belirtmeye başladı.

Hukuk firmalarından Infralex’in araştırma sorumlusu olan Olga Pleshanova gibi isimler, bu tasarının Rus ekonomisini 1990’lı yıllara geri götüreceğine inanıyor.

Rusya’daki Kripto Para Yasa Tasarısı Yetersiz Bulundu, İnceleme Devam Edecek isimli makale Ömer SAKMAR tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

Rusya’daki Kripto Para Yasa Tasarısı Yetersiz Bulundu, İnceleme Devam Edecek - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Justin Sun, Ethereum Kurucu Ortağı Vitalik Buterin’den ‘Yardım İstedi’ Bankacılık devinden Bitcoin’e yönelik kritik tespit İranlı Yetkiliye Göre ABD İran’daki Bitcoin Madencilik Faaliyetini Engelliyor Tron Kurucusu Çıldırdı: 20 Milyon Dolar, Bir de Tesla Dağıtacak! Dünya Altın Konseyi’nden Bitcoin ve Kripto Para Raporu Nasdaq CEO’su: Bitcoin “Geleceğin Küresel Para Birimi” Haline Gelebilir

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır