Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

Negatif Faizler Yeni Normaller, Altın ve Bitcoin Riskten Korunma Varklıkları

Ana Sayfa » GÜNCEL » Negatif Faizler Yeni Normaller, Altın ve Bitcoin Riskten Korunma Varklıkları
Negatif Faizler Yeni Normaller, Altın ve Bitcoin Riskten Korunma Varklıkları

© Reuters.  Negatif Faizler Yeni Normaller, Altın ve Bitcoin Riskten Korunma Varklıkları© Reuters. Negatif Faizler Yeni Normaller, Altın ve Bitcoin Riskten Korunma Varklıkları

Negatif faizler yeni normaller olursa, altın ve Bitcoin riskten Korunma varlıkları olacak. Son faiz oranları İsveç’te % -.25 ve İsviçre’de % -.75 olarak iyi bir ekonomik karar olarak değerlendirildi. Birçok uzman, bunun Avro Bölgesi ekonomisini istikrara kavuşturmak için kısa süreli bir değişiklik olacağını savundu.

Bununla birlikte, diğerleri bunu fiat para sisteminin uzun zamandır beklenen düşüşünün bir sonraki hareketi olarak görüyor. Devlet destekli para birimlerinin değeri negatife döndükçe, düşen negatif verimler yeni normaller haline gelebilir.

IMF’e Sunulan Rapor “Mümkün” Diyor
Negatif oranlara doğru hareket, Agarwal ve Kimball tarafından Uluslararası Para Fonu’na (IMF) sunulan bir bildiriyle de pekiştirildi. Rapor, hükümetlerin dijital para birimi sistemlerine taşınmasıyla negatif oranların mümkün olduğunu savunuyor.

Nakitlerin ortadan kaldırılması, hükümetlerin tüm mevduatlara negatif oranlar koymalarını sağlar, böylece yatırımcıları tasarruftan kurtarır ve ekonomik yatırıma çeker. Düşünce, böyle bir yatırımın ekonomiyi zorla etkili bir şekilde ilerleteceği yönünde.

Sona Yaklaşılırken…
Ancak, ekonomik istikrarın ortaya çıkmasını sağlamaya çalışırken aslında kesinlikle gerçekte bunun tersi olur. Daralan mevduatlar, bankaları kurutacaktır ve fonlar ticari bankacılık sektöründen tamamen çıkacaktır.

Ticari bankalar likiditesini kaybederken, merkez bankaları da niceliksel rahatlama yoluyla piyasaya likidite sağlamak zorunda kalacaktır. Bu sadece halihazırda devam eden döviz devalüasyonunu hızlandıracak ve daha sonra da enflasyonu hızlandıracaktır.

Artan enflasyon, bir dizi ürünü etkileyecek ve böylece tüketicinin harcama gücünün düşmesine neden olacaktır. Bu çöküş korkusu, küresel fiat sistemi çökerken tüketicileri oldukça etkileyecektir.

Koruma Yatırımları; Bitcoin ve Altın
Bu tür bir erime durumunda varlıkları korumanın tek yolu, riskten korunan varlıklarına geçmektir. Bunlar, daha önce konuşulmuş olan altın ve son zamanlarda Bitcoin gibi değerli dijital madenleri içerir.

“Riskten korunma yatırımları” fiat para birimlerinden mesafe sağlayarak işlev görür. Merkez bankaları zararı takip etmek için kuyruklarını kovalamaya devam ettikçe, bu varlıklar istikrarlı olmaya devam ederek yatırımcılara koruma sağlar.

Bu şekilde kaçınılmaz bir şekilde büyük miktarlarda fon bu varlıklara çekilecek ve fiyatları hızla artıracak. Tüketiciler tasarruflarını korumak için çaresiz kalacak ve her yerde riskten korunma yatırımları arayacaklar.

Bitcoin, hükümet dışı bir yatırım olarak, olumsuz oranların etkisi devam ettikçe büyük bir kabullenme elde etmeye hazırlanıyor. Fiyatlar buna göre cevap verecek ve yatırımcılar varlığa akacak.

Negatif Faizler Yeni Normaller, Altın ve Bitcoin Riskten Korunma Varklıkları isimli makale ilk olarak CoinAdam sitesinde yayınlanmıştır.

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

Negatif Faizler Yeni Normaller, Altın ve Bitcoin Riskten Korunma Varklıkları - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Bitcoin boğalarını tedirgin eden olası tehditler Bakkt: Bitcoin’i neden tercih ettik? Uzman Görüşleri: 2019’da Bitcoin ve Kripto Paralardan Neler Beklenmeli JP Morgan Analizi: Bitcoin’i 8.000 Dolara Götüren Ralli 2017’nin Sonundaki Ralliye Benziyor Grin, Piyasa Çıktıktan Bir Gün Sonra En Azından 88.000 GPU Gücünde Kazılmakta! Bitcoin Dar Bir Aralıkta Sıkıştı: Peki Şimdi Yatırımcıları Neler Bekliyor?

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır