Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

Maker Token (MKR) Nedir?

Ana Sayfa » GÜNCEL » Maker Token (MKR) Nedir?
Maker Token (MKR) Nedir?

© Reuters.  © Reuters.

Para bugün kelimenin tam anlamıyla dün olduğundan daha değerli bir durumda değil. En azından kripto para dünyasında, paranın değeri günlük olarak inip çıkıyor. Yine de, kripto paralar, para kavramını ve paranın ne yapabileceğini yeniden tanımlıyor. Maker Token (MKR), kripto paranın mükemmel olmamasının nedenlerinin sabit arz ve spekülatif yatırımdan kaynaklandığını anlamakla birlikte, kripto paranın uçucu niteliğini de çözmeye çalışan bir girişim.

MKR Nedir?
MKR, akıllı bir sözleşme platformu olarak gösterilen bir kripto para birimidir ve Ethereum blok zincirinde konuşlandırılmıştır. MKR’nin amacı, DAI olarak bilinen bir tahvilin değerini, Teminatlı Borç Pozisyonları (CDP) adı verilen akıllı sözleşmeler aracılığıyla dengelemek. Akıllı sözleşmenin ömrü bittiğinde, MKR de ölmüş demektir. MKR, herhangi bir Ethereum hesabı veya MKR transfer fonksiyonunu kullanmak üzere programlanmış herhangi bir akıllı sözleşme ile gönderilebilir ve alınabilir. Tam fiyat değerini göstermesi sebebiyle kripto para piyasasındaki çoğu paradan daha istikrarlıdır.

MKR’nin Değeri Nereden Geliyor? DAI ile Tanışın
MKR’nin değeri, ABD Doları’na sabitlenmiş olan DAI tahvillerine bağlanır, yani 1 DAI = 1 ABD dolarıdır. Ayrıca, fiyatını dengelemek için faiz oranlarını kullanır. Teminat varlıkları olan herkes, bunları CDP’ler aracılığıyla Maker platformunda DAI satın almak için kullanabilir. Bu CDP’ler, kullanıcılar tarafından yatırılan varlıkları elinde tutar ve daha sonra MKR’yi satın almak veya satmak için kullanılmak üzere onların DAI oluşturmasına izin verir.

Bununla birlikte DAI satın almak borç altına girmek anlamına geliyor. Bu, değeri daha iyi dengelemek için borçların daha sonra DAI’de geri ödenene kadar CDP içindeki depozito teminatını kilitlediği için iyi bir şey. DAI geri ödendikten sonra, kullanıcı nihayet teminatlarını geri çekebilir ve tekrar alım satıma başlayabilir. İşte size yaşam döngüsü.

MKR = DAI + CDP
DAI üretimi ile CDP’ye finanse edilen miktar arasında doğrudan bir ilişki var. DAI’ye olan ihtiyaç arttıkça, CDP’ye olan ihtiyaçta artıyor. Bunun neticesi de karşımıza büyük miktarda MKR çıkmasıyla sonuçlanıyor. Özet olarak, tanıtım yazısına göre, DAI ve CDP’nin birlikte nasıl çalıştığını burada görebilirsiniz.

Bir MKR Alım Satım İşlemi Nasıl Çalışıyor?
Adım 1: CDP Akıllı Sözleşmesi Oluşturulması ve Teminat Yatırılması
MKR ile işlem yapmak için, bir kullanıcı ilk olarak Maker platformuna bir alım satım işlemi göndermeli ve CDP akıllı sözleşmesini oluşturmalıdır. Daha sonra kullanıcı, DAI’yi oluşturmak için kullanılacak teminat türü ve miktarı ile birlikte, akıllı sözleşmeyi (yasal katılımcılar için, bunu “değerlendirme” olarak düşünün) finanse etmek için ikinci bir işlemi gerçekleştirecektir. Finans işlemi yapıldığında, CDP’nin “teminatlandırılmış” veya destekli olduğu kabul edilir.

Adım 2: Teminatlı CDP Akıllı Sözleşmesinden DAI Oluşturma
CDP sözleşmesinin kullanıcısı daha sonra CDP’den istedikleri DAI miktarını almak için platformda bir alım satım işlemi yürütür ve aynı miktarda borcu aynı anda tahakkuk ettirir. Kullanıcı DAI’yi aldıktan sonra, borç (geri çekilen DAİ) geri ödenene kadar onların çekilmeleri önlenerek, teminatlarını kilitlerler.

Adım 3: CDP Borcu Nasıl Karşılanır?
Daha önce belirtildiği gibi, bir kullanıcının teminatlarının mülkiyetini/sahipliğini yeniden elde etmesi için, günlük olarak tahakkuk eden faize (“istikrar ücreti”) ek olarak borcu da ödemek zorundadır. Borcun tamamı ödenince, MKR tedarik zincirinden çıkarılarak verilir ve bir kullanıcının MKR kullanmak istediği her seferinde işlem tekrar başlar.

MKR Nasıl Düzenlenir?
Bir anlamda, MKR’nin kendi kendini düzenlediğini söyleyebilirsiniz. Coinin amacı, daha az iflas riski yaratarak aşırı teminat vermek. Bir CDP’nin yeterince teminatsız olması durumunda, Otomatik Yeniden Sermayelendirme özelliği başlatılır ve bu da MKR’nin değerinin düşmesini otomatik olarak yeni MKR yaratarak ve tekrar platforma geri satarak, iflas etme noktasından dengeye geri getirerek engeller. Dolayısıyla, bir kişi sahtekarlığa veya herhangi bir başka kötü niyetli davranışa katılacak olursa, bu durum, onların tokenlarını otomatik olarak bozacak ve onlara zarar verecektir.

Gelecek MKR İçin Neler Vaat Ediyor?
Bu para birimi, istikrar ve büyüme hedefi nedeniyle ilk “akıllı” kripto para birimi olabilir. MKR’nin geleceği parlak görünüyor ve üzerine dikkatli bir şekilde titremeye devam edeceğiz. MKR ile çalışmaya başlamak isteyenler için, buraya ulaşabileceğiniz bir dijital cüzdanınız olmalı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın ve bizi Twitter’da takip edin!

The post Maker Token (MKR) Nedir? appeared first on Kriptokoin.com.

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

Maker Token (MKR) Nedir? - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Dev Yönetici: Bitcoin 356 Bin Dolar Olacak Satoshi Nakomoto Twitter hesabı askıya alındı KuCoin Kripto Para Borsasından Önemli Binance Hamlesi! Başarılı Yönetici: Bitcoin İnsanlara Özgürlük Veriyor Dünyanın En Büyük Bitcoin Madencilik Tesisi Açıldı! Bitcoin Geri Dönüş Sinyali Veriyor mu? indikatörler Ne Söylüyor?

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır