Kripto parayla ilgilenen herkes için verilen en önemli kararlardan biri, kripto para cüzdanı seçimi. Hemen hemen tüm diğer depolama sistemleri gibi, bir cüzdanın seçimi de genellikle güvenlik ve kullanım kolaylığı arasında bir tür değiş tokuş içeriyor.
Güvenlik Hususları
Bir kripto para cüzdanı seçerken ki en önemli özelliklerden biri güvenlik. Kripto para birimleri son zamanlarda birçok siber suçlunun hedefi haline geldi. Birçok kayda değer kripto para borsa platformu, milyarlarca dolarlık dijital paraların çalınmasıyla sonuçlanan saldırılara uğradı.
2018, hackerların Coincheck’e saldırıp 500 milyon dolardan fazla değere sahip olan NEM tokenlarını çalmasıyla başladı. 2018 Haziran ayında, Güney Koreli iki platform olan Coinrail ve Bithumb da hack saldırılarına uğradı. Bütün bu olaylarda saldırganlar, platformun çevrim içi cüzdanlarından para çalmayı başardı.
Bu bağlamda, herhangi bir cüzdan seçiminin güvenlik konusunda yüksek bir özelliğe sahip olması gerektiği açık. Bu yüzden, bir cüzdan seçimine karar verilirken iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) ve çoklu imza (çoklu-imza protokolü) gibi faktörler hayati önem taşımakta.
2FA ve çoklu imza, cüzdanda saklanan değerli kripto para birimlerine gelişmiş koruma sağlayan ek güvenlik katmanları olarak tanınıyor. 2FA, kullandığımız normal “pin / parola” dışında ikinci bir güvenlik kodu kullanıyor. Çoklu imza ise herhangi bir işlemin cüzdanınızda onaylanmadan önce güvenilir bir tarafın ek izninin oluşturulmasını sağlıyor.
Kullanım Kolaylığı
Optimize edilmiş kullanıcı ara yüzü ve birden çok kripto parayı saklayabilme özelliği, bir kripto para cüzdanının kullanım kolaylığına önemli ölçüde katkıda bulunuyor. Mükemmel cüzdan, açıkça işaretlenmiş “satın al” ve “sat” sekmeleri ile kullanımı kolay özelliklere sahip olmalı. Dijital para işlemlerinin değişmez olduğu durumlarda cüzdanınız, kripto para gönderip alırken bir hata sebebi olmamalı.
Traderların ve uzun vadeli kripto para sahiplerinin cüzdan ihtiyaçları arasında ince farklar var. Traderlar, e-postayla satın alma ve satış gibi eski özellikleri takdir edecek olsa da yerleşik bir borsayı ve gerçek zamanlı fiyat bilgisi özelliklerini destekleyebilir.
2018’in En İyi 5 Kripto Para Cüzdanı
Bu faktörler göz önüne alındığında, 2018’in en iyi beş kripto para cüzdanı olabilecek donanımları sizler için inceledik.
Naga Wallet
Naga Wallet, birinci sınıf bir kullanıcı ara yüzü ve şifreli e-posta alım / gönderimi gibi kolay kullanım özelliklerine sahip olan cüzdanların en iyisi. Ayrıca tüm önemli kripto paraları ve 1.200’den fazla tokenı destekliyor.
Hem traderların hem de uzun vadeli kripto para sahiplerinin Naga Wallet’ı kullanıcı özellikleriyle dolu olduğunu düşüneceği kesin. Bu kullanıcı özelliklerinden bazıları gerçek zamanlı token fiyat bilgisini, hızlı işlemleri, bir ICO merkezini ve dahili borsayı içeriyor.
Ledger Nano S
Birçok online cüzdana verilen büyük riskle, donanım cüzdanları güvenli depolama seçenekleri arayan birçok kripto para meraklısı arasında favori. Ledger Nano S tartışmasız piyasadaki en iyi donanım cüzdanlarından birisi.
Bilgisayar gereksinimini ortadan kaldıran yerleşik bir ekrana sahip. Ayrıca, çoklu kripto para desteği, PIN kodu kilidi ve yedekleme / geri yükleme özelliği de bulunuyor. Ledger Nano S’in dezavantajı ise biraz pahalı olması.
Exodus
Exodus’un göz alıcı bir tasarıma sahip zengin bir kullanıcı ara yüzü var. Özel hizmetinin olmasına rağmen ücretsiz hizmet, ücretli olan özel hizmet ile neredeyse aynı işlevlere sahip.
Temel özelliklerinden bazıları tek tıklamalı değişim ve çoklu para desteğini içeriyor. Kullanıcılar, cüzdanlarını çevrim içi olarak oluştursa da cüzdanla ilgili tüm bilgiler kullanıcının bilgisayarında bulunuyor.
Jaxx
Jaxx, herhangi bir dijital varlığın kullanılabilmesi için kripto para depolama alanını aşıyor. Jaxx hala Windows ve Linux gibi işletim sistemleriyle uyumlu olsa da, piyasadaki lider mobil tabanlı cüzdanlardan biri.
Exodus’da olduğu gibi, tüm cüzdan detayları bilgisayar korsanlarından uzakta, yerel ana bilgisayar cihazında bulunuyor. Diğer kullanışlı özellikleri arasında sorunsuz bir şekilde cüzdan oluşturma işleminin yanı sıra depolama değişkenliğini sayabiliriz.
Electrum
Electrum en güvenilir kripto para yazılım cüzdanlarından biri. Electrum Android, Windows ve Linux işletim sistemlerinde kullanılabiliyor. 2FA ve şifreli anahtarlar gibi birinci sınıf güvenlik özellikleriyle hızlı ve hafif.
Electrum için iki dezavantaj bulunuyor. UI, yeni başlayanlar için biraz kafa karıştırıcı olabiliyor ve sadece Bitcoin depolayabiliyor.
Kaynak: Bitcoinist
The post Kripto Para Cüzdanı Seçerken Aklınızda Bulundurmanız Gereken Önemli Noktalar ve Önde Gelen Cüzdanlar appeared first on Koin Bülteni.
Kripto Para Cüzdanı Seçerken Aklınızda Bulundurmanız Gereken Önemli Noktalar ve Önde Gelen Cüzdanlar - Yorumlar
Yapılan Yorumlar
BENZER İÇERİKLERİlginizi çekebilecek diğer içerikler
Bitcoin yön belirleme açısından kritik bir seviyede 03 Aralık 2021
On milyonlarca dolarlık Bitcoin sattı… 03 Aralık 2021
Ethereum için kritik direnç noktası 140 dolar seviyesinde 03 Aralık 2021
Tezos, 2019’da on milyonlarca dolarlık Bitcoin sattı 03 Aralık 2021
ÖNE ÇIKAN KATEGORİLER
FACEBOOK'TA BİZ
Kripto Para
Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır