Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

Juniper Research: Yakın Gelecekte Bitcoin Balonu Patlayacak!

Ana Sayfa » GÜNCEL » Juniper Research: Yakın Gelecekte Bitcoin Balonu Patlayacak!
Juniper Research: Yakın Gelecekte Bitcoin Balonu Patlayacak!

© Reuters.  © Reuters.

Bitcoin hakkında Juniper Research firması tarafından yapılan geniş çaplı araştırma kamuoyuna duyuruldu. Araştırmada Bitcoin balonu patlayacak tezi en üst perdeden savunuluyor.

Bitcoin Balonu Patlayacak mı?Yapılan araştırmada, fiyatını etkileyen çeşitli faktörler de hesaba katılarak Bitcoin hakkında uzun vadeli şüpheler ve beklentiler enine boyuna irdelenmiş. Windson Holden tarafından “Amiral Gemisi” hakkında kaleme alınan raporda, gerçek değerinin olmaması sebebiyle Bitcoin’i kaçınılmaz bir kötü sonun beklediği ifade ediliyor. Holden yazısında şu ifadelere yer veriyor:

“Bitcoin’in hakiki hiçbir değeri yok. Parasını ödediğiniz herhangi bir varlık sizin olur ama Bitcoin’de böyle bir durum söz konusu değil. Her şey soyut ve elle tutulur bir şey mevcut değil. Bu sadece bir balon ve bu balonun yakın gelecekte patlama ihtimali çok yüksek. ”

Fiziki Paralar Değer Kaybederken Bitcoin Niye Değer Kaybediyor?Çalışmada, bitcoin’in günlük işlem hacimleri ve değerlerinin geçen yılın sonlarında kaydedilen rekor seviyelerden birdenbire düştüğüne dikkat çekiliyor. Örneğin, 2017 sonlarında günlük işlem hacimlerinin ortalaması yaklaşık 360.000 iken, Eylül 2018’de bu rakam 230.000’e düşmüş durumda.

Bununla birlikte günlük işlem değerleri geçen yılın sonunda 3,7 milyar ABD dolarının üzerine çıkmış. Ancak Eylül ayında bu miktar 670 milyon ABD dolarına gerilemiş.

Juniper Research‘e göre fiziki para birimleri, ABD ve Çin arasındaki ticari ihtilafların yanı sıra dünyada yaşanan “Brexit” gibi belirsizlikler ve küresel ekonomideki çeşitli faktörlerin etkisiyle değerlerini bir miktar kaybettiler.

Ancak Bitcoin’in bundan etkilenmesi ve fiyatının aniden düşmesi insanların kafasında soru işaretleri oluşturdu. Çünkü mantıken insanların değerini kaybeden resmi para birimlerinden uzaklaşarak kripto paralara yönelmesi gerekirdi. Bitcoin bu fırsatı değerlendiremediği gibi üstüne üstlük muazzam derecede değer kaybına uğradı.

Eğer dünyadaki dengeler değişir ve resmi paralar eski değerini kazanırsa Bitcoin gibi kripto paraların çöküşü başlar. Bunun anlamı Bitcoin balonu patlayacak demektir.

Hükumetlerin Düşmanca Tutumu ve SansürRaporda Bitcoin’in bu kadar değer kaybetmesine sebep olan faktörlerden de bahsediliyor. Bunlardan bazılarını, hükumetler tarafından kripto paraya uygulanan kısıtlamalar ve Twitter ve Google (NASDAQ:GOOGL) gibi teknoloji firmalarının reklam yasakları oluşturuyor. Son zamanlarda bu kısıtlama ve yasaklar kısmen esnetilmiş olsa da henüz istenilen özgürlük sağlanmış değil.

Her ne kadar Holden, Bitcoin balonu sönecek kehanetinde bulunsa da, bitcoin hakkında “ümitvar” olan kimseler de yok değil. Teknoloji milyarderi Tim Draper geçtiğimiz ay yaptığı söyleşide Bitcoin fiyatının 2022’ye kadar 250.000 ABD Dolara ulaşacağını iddia etmişti. Fonstrat Global Advisors’ın kurucularından Tom Lee de, bitcoin’in bu yıl sonuna kadar 20.000 ABD doları seviyesinde işlem göreceğini tahmin ettiğini yinelemişti.

Dünyada bu kadar kabul görmüş ve kendini ispatlamış bir dijital para biriminin birden bire yok olup gitmesi mümkün olabilir mi? Bence kesinlikle mümkün değil! Sizce?

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

Juniper Research: Yakın Gelecekte Bitcoin Balonu Patlayacak! - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Kripto Para Uzmanı Bogart; Bitcoin Dalgalanmaya Hazır Bitcoin 4 Bin Dolar Seviyesini Geçti, Piyasa Yeşile Büründü Netflix’ten Kripto Para Belgeseli XRP, MoneyGram söylentilerinin ortasında yüzde 10 arttı Bitcoin milyarderlerinin borsasından kritik Bitcoin ve altcoin hamlesi ABD Hazine Bakanı’ndan Yeni Bitcoin Açıklaması

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır