Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

IMF’den Yeni Makale: Dijital Paraların Yükselişi

Ana Sayfa » GÜNCEL » IMF’den Yeni Makale: Dijital Paraların Yükselişi
IMF’den Yeni Makale: Dijital Paraların Yükselişi

© Reuters.  © Reuters.

BTC MAGAZİN – Kripto para haberleri, Bitcoin haberleri, ethereum haberleri, Blockchain haberleri, kripto para analizleri ve uzmanlardan piyasa yorumları

Uluslararası Para Fonu (IMF), “teknolojinin ve küresel ekonominin kesişimine ilişkin öngörü sağlamak için” yeni bir dizi çalışma başlatan bir makale yayınladı.

‘Dijital Paranın Yükselişi’ başlıklı yazı Tobias Adrian ve Tommaso Mancini Griffoli tarafından yazılmış ve elektronik para formlarının eski finans kurumlarına ve düzenleyicilerine getirdiği zorlukları incelemeyi amaçlamaktadır.

Yazarlar, nakit ve banka mevduatının stabilcoin gibi elektronik para ürünlerinin ortaya çıkmasıyla zorlu bir rekabetle karşı karşıya kalacaklarını tahmin ediyorlar.

Yazıda, istikrarlı paraların mevcut ödeme sistemlerine karşı geleneksel kripto para birimlerinden daha fazla zorlanma olasılığı ileri sürülüyor. Spekülatif kripto para birimlerinin günlük fiyat dalgalanmalarının “çok daha riskli” olduğu – Bitcoin (BTC) ile günlük ortalama fiyat dalgalanmalarının çoğu G7 döviz çiftinde olduğundan yaklaşık 10 kat daha yüksek olduğu iddia ediliyor.

Rapor, hızlı ve sürtünmesiz ödemeler gibi geleneksel parasal formlara göre stabilcoinlerin sağladığı avantajları ve spekülatif kripto varlıklarına kıyasla düşük fiyat oynaklığının altını çizse de IMF, stabilcoinlerin temelini oluşturan endişeleri dile getirmektedir.

Yazarlar, “istikrarlı değerlerin dengelenmesi için basit bir sistemin bir çeşitlemesinin kullanılması” konusunda uyarıyorlar.

“Bir ülkenin ekonomik temelleri risksiz olduğunda merkez bankası, piyasada yerel para birimini satın almak için gereken döviz rezervlerini tüketebilir. Yönetilen madeni para sağlayıcıları, madeni paralarının fiyatını desteklemek için varlıklarından da yararlanabilirler. Çünkü özellikle sarsıntılı temellere dayanabilirler – belirleyici değeri kullanın ve değeri teşvik edici kullanın. ”

Merkez Bankaları Önemli Rol Oynayacak

Belge, merkez bankalarının dijital para emtialarının yörüngesini ve biçimini düzenleyici tedbirlerle yönlendirmede oynayacağı “önemli rolü” vurgulamaktadır.

Yazarlar “Bir çözüm, belirli koşullar altında olsa da, seçilen yeni e-para sağlayıcılarına merkez bankası rezervlerine erişim sağlamaktır” diyerek şunları ekliyor:

“Bunu yapmak riskleri arttırıyor, ancak bunun da çeşitli avantajları var. En önemlisi, bazı ülkelerdeki merkez bankaları e-para sağlayıcılar ile ortak bir şekilde, nakit bir dijital versiyon olan ‘merkez bankası dijital para birimini (CBDC)’ sağlamak için ortak olabilirler. ”

Bununla birlikte makale, sentetik CBDC (sCDBC)” adı verilen alternatif bir kamu-özel modelini savunmaktadır. SCBDC sistemi, merkez bankalarının, merkez bankası rezervlerine erişim de dahil olmak üzere, sanal para sağlayıcılarına uzlaştırma hizmetleri sunduğunu, ancak “diğer tüm işlevlerin yönetmelik kapsamındaki özel e-para sağlayıcıların sorumluluğu olacağını söylemektedir.

Bizi twitter, telegram , instagram ve linkedin kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

The post IMF’den Yeni Makale: Dijital Paraların Yükselişi appeared first on BTC MAGAZİN.

Continue reading on BTCMagazin

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

IMF’den Yeni Makale: Dijital Paraların Yükselişi - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Tayland’ın Finansal Regülatörü Ülkenin İlk ICO Portalını Onayladı! Ripple’dan bir ortaklık haberi daha… Dubai Bankası ile anlaşma imzaladı Brian Armstrong: Coinbase Custody’nin Hacmi Milyar Doları Aştı Bir Araba Satıcısı Daha Bitcoin Kabul Ediyor! Kanlı hafta sonunun ardından kripto para piyasalarında neler oluyor? Bailey’den Bitcoin yatırımcısı için kabus gibi öngörü

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır