Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

Bitcoin Teknik Analizi: 23 Mayıs 2019

Ana Sayfa » GÜNCEL » Bitcoin Teknik Analizi: 23 Mayıs 2019
Bitcoin Teknik Analizi: 23 Mayıs 2019

© Reuters.  © Reuters.

Merhaba,

Bitcoin yüz güldürmeye devam edecek…

Mayıs ayında başlayan ve daha önceki birçok yazımızda da belirttiğimiz beklenen ve yaşanan Bitcoin fiyat artışı olması gereken bir düzeltmenin ardından kuzeye doğru yoluna devam edecek. Bitcoin parabolik fiyat artışı birçok analist tarafından geçtiğimiz haftalarda öngörülmüştü. Aynı analistler bu parabolik artışın ardından bir düzeltmenin geleceğini ve bunun da olması gereken iyi bir gelişme olduğuna da dikkat çekmişlerdi. Küçük de olsa yaşanan bu düzeltme, Bitcoin fiyatlarının geleceği için iyi bir hamle olmasının yanı sıra aynı zamanda da fiyatın olgunlaşması sağlayan önemli bir hamle. Bu olgunlaşma fiyatın her yükselişinde kendisine yeni ve güçlü bir destek daha bulduğunun bir göstergesidir.

Muhtemel büyük boğa koşularından önce yaşanan konsolidasyonlar her ne kadar bir miktar zarara neden olsa da fiyatın istikrarını sağlaması açısından önem taşır. Bu nedenle olumsuz duygulara kapılmadan Bitcoin piyasasının güvenirliğinin arttığı düşünerek geleceğe umutla bakmak ve heyecanımızı kaybetmemek gerekir.

Ancak düzeltmeler sırasında bir takım tedbirler almak da akıllıca olacaktır. Çünkü ne kadar gerekli bir düzeltme desek de fiyat düşecek ve bazı zararlara neden olacaktır. Şöyle ki; günlük grafikte Bitcoin fiyatlarına baktığımızda karşımıza çıkan tablo şu şekilde,

bitcoin teknik analiz 23 mayıs 1
Çift Tepe Formasyonu: Güvenirlik derecesi yüksek bir trend dönüş formasyonudur. Yükselen bir trendin ardından oluşur ve trendin sonlanmakta olduğunun bir göstergesidir. Çift tepe oluşurken fiyatlar yükselen bir yapıda hareket ederler. Fiyatların yanında hacimde yükselmeye başlar. Yükselen fiyatlar ulaştığı tepe noktasından aşağı dönerek bir dip noktası oluşturur. Ardından fiyatlar oluşan ilk tepeye doğru hareket eder ve burada bir dirençle karşılaşır. Devamında M harfine benzer bir yapı ortaya çıkar. Fiyatlar alttaki resimde olduğu gibi h harfi kadar bir düşüş yaşar.

bitcoin teknik analiz 23 mayıs 2
Günlük grafikte karşımıza çıkan bu formasyon fiyatların bir miktar daha düşeceğini bize haber veriyor. 7.262$ ile 7.220$ ve 6.980$ arasında bir destek bulacağını grafiğe bakarak anlamak mümkün. Daha kötü senaryo ise fiyatın kendini biraz daha aşağıya salarak 5.750$’lar seviyesine inmesi olur ki, boğalar buna muhtemelen izin vermeyeceklerdir.

4 saatlik grafiğe göz atalım.

bitcoin teknik analiz 23 mayıs 3
Benzer bir oluşum 4 saatlik grafikte de karşımıza çıkıyor. Olası fiyat düşüşleri grafikte işaretlendiği gibidir. Bu noktada kötü senaryo yukarıda belirtildiği gibi gerçekleşebilir.

Ancak uzun vadede fiyatların çok daha iyi bir noktaya geleceğini kendisine kuzeyde sağlam bir yer tutacağını söylemek gerekir. Elbette bu süreçte yine çeşitli düzeltmeler yaşanacaktır. Asıl mesele bu yükseliş ve düzeltmeler sırasında bunu nasıl fırsata çevirebileceğimizdir.

Bitcoin fiyatları çıkarken de inerken de günlük bazda hatırı sayılır rakamlar kazanmak mümkün olmanın dışında son derece de kolay. Fakat bu olmazsa olmaz bir yetkinlik olan teknik analiz eğitimlerinden geçmektedir. Bu nedenle Bitcoin’in her iki yönlü hareketi sırasında da karlı işlemler yapabilmek için söz konusu eğitimi hayatınız boyunca sadece bir kere alarak bunu başarabilirsiniz. teknikanalizegitimi.com ve koinbulteni.com size bu fırsatı sunmaktadır.

Sevgi ve saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Bitcoin Teknik Analizi: 23 Mayıs 2019 isimli makale Taner BOZKURT tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Continue reading on Koin Bülteni

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

Bitcoin Teknik Analizi: 23 Mayıs 2019 - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Cardano 19% oranında geriledi Satoshi Nakamoto’nun Kimliği Yarın Ortaya Çıkacak mı? Charlie Lee, halving’ten umudunu kesti: “Litecoin Ağustos ayında düşebilir.” Bitcoin Geri Dönüş Sinyali Veriyor mu? indikatörler Ne Söylüyor? Evrensel Bitcoin (BTC) geliri nedir? Bitcoin 3.800 Dolardan Alınır Mı?

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır