Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

Bitcoin Teknik Analizi: 18 Haziran 2019

Ana Sayfa » GÜNCEL » Bitcoin Teknik Analizi: 18 Haziran 2019
Bitcoin Teknik Analizi: 18 Haziran 2019

© Reuters.  © Reuters.

Merhaba,

Dün itibariyle güçlü bir rallinin ardından 9.475$’a kadar yükselen Bitcoin, 9.200$ seviyelerinde tutunmayı başararak boğalara 9.500$ ve üstünü hedeflediğini gösterdi. 9.000$’ın üstünde kalmayı başardığı sürece piyasaya güven veren ana kripto para kendi içinde düzeltmeler de yaşamayı ihmal etmedi. Bu yukarı ve aşağı inişler her zaman olduğu gibi piyasanın olgunlaşmasını sağlayan en önemli göstergelerden birisi.

Teknik analiz anlamında fiyatlar incelendiğinde dikkate değer bir ayrıntı ortaya çıkıyor. Mevcut fiyatın etrafında toplanmış olan çok sayıda teknik seviye var. Bu durum fiyatın her an hızlı bir şekilde konsolide olması için son derece uygun bir yapı. Fiyat her iki yöne de hızlıca ivme kazanabilir. Aslında tam da “Bekle ve Gör” politikasının hayata geçirileceği bir noktadayız. Bununla birlikte büyük resme baktığımızda ise kaçınılmaz boğa hareketinin hala gücünü koruduğunu görebiliyoruz.

Şöyle ki; Bitcoin son 13 ayın en büyük zirvesi olan 9.400$ seviyesini aştı. Fiyat en son Mayıs 2018’de bu seviyelerden işlem görmüştü. YTD (Year to Date) yıldan yıla %145’lik bir artış göstermesi boğaların kontrolü ele almayı başardığının bir başka anlatımıdır. 9.000$’lık psikolojik sınırın aşılması da yatırımcıların iyimserliklerini arttırmış ve büyük koşuya olan inançlarını da pekiştirmiştir.

Kısa bir başka bilgi aktardıktan sonra teknik resme göz atacağız.

CTFC’nin geçen hafta yayınladığı en son verilerinde, pazara olan ilginin kısa olduğu ve bu nedenle daha fazla yatırımcının kısa pozisyon aldığı yönünde bir açıklama var. CFTC yani ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu, iki önemli nedenden dolayı Bitcoin boğa piyasasının yaşanacağını belirtiyor. İlki; genel faiz oranları ciddi bir yükselişte, ikincisi ise faiz oranları 15 günlük hareketli ortalamanın üzerinde. Yapılan bu açıklama Bitcoin boğa piyasasının önemli bir hazırlık içinde olduğunu teyit ediyor.

Teknik resme bir bakalım.

Kısa vadeli eğilim: BOĞA

Uzun vadeli eğilim: BOĞA

18_06_2019_bitcoin 1
Bollinger bandının orta bandına değip kendini tekrar aşağı bırakan fiyat bir kez daha yukarı doğru hamlesini yapmaya çalışıyor. Orta bandın aşılması durumunda ilk hedefinin 9.400$ olduğunu Fibonacci Extension yardımıyla görmek mümkün. Kısa süre önce denediği bu seviyeyi tekrar denemesi de kısa süre içinde olacaktır. Olması gereken düzeltmeleri göz önüne almayı ihmal etmemeliyiz.

Haftalık grafikte uzun süren düşüş eğiliminden sonra tekrar toparlanıp yukarı doğru neredeyse 90 dereceye yakın bir seyir izleyen fiyat, düzeltmesini de yaşadıktan sonra yine aynı kararlılıkla yoluna devam edip bu yılın yeni rekorlarını kırma peşinde. RSI makul bir seviyede ilerlerken MACD W belki yakın zamanda yeni ve küçük bir düzeltme olabileceğine işaret ediyor. Fakat haftalık grafikte oluşan doji’yi de yakın takibe almak gerektiğini unutmamalıyız.

Tüm bu çerçevede anlaşılır bir şekilde olası destek ve direnç noktalarına değinecek olursak;

Direnç Seviyeleri : 9.000$, 9.200$ ve 9.400$

Destek Seviyeleri : 8.200$, 8.600$ ve 8.800$

Sadece destek ve direnç seviyelerini tespit edip yanında başka bir teknik yardımcıya ihtiyaç duymadan başarılı alım satımlar yapabileceğinizi biliyor musunuz?

Başkalarına bağımlı kalmamak,

Kendi göbeğinizi kendiniz kesebilmek,

Sosyal medyada coin haberi peşinden koşmamak ve

Kendi analizinizi kendiniz yapabilmek için, teknikanalizegitimi.com incelemenizi öneririm.

Sevgi ve saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Bitcoin Teknik Analizi: 18 Haziran 2019 isimli makale Taner BOZKURT tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Continue reading on Koin Bülteni

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

Bitcoin Teknik Analizi: 18 Haziran 2019 - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Waves, Kendisini Tercih Edenlere 1 Milyon Coin Dağıtıyor! Kripto pazarları 2019’un en yüksek sermaye miktarına ulaştı XRP Endeksli ETP, 2 Nisan Tarihinde Piyasaya Çıkıyor! İşte 26 Ünlü Analistten Devasa Altcoin Tahminleri: Ripple, Ethereum, EOS, Cardano, IOTA, TRON ve Daha Fazlası… Yemeksepeti, Kripto Paraları Ödeme Seçenekleri Arasına Ekleme Niyetinde! SpaceX Şampiyonu Blockchain Economy Istanbul Summit’e Konuşmacı Olarak Katılacak!

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır