Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

Bitcoin (BTC) Fiyat Analizi – 27 Haziran 2019

Ana Sayfa » GÜNCEL » Bitcoin (BTC) Fiyat Analizi – 27 Haziran 2019
Bitcoin (BTC) Fiyat Analizi – 27 Haziran 2019

© Reuters.  © Reuters.

Bitcoin son birkaç gündür yaptığı ciddi performans ile tüm dünyada dikkatleri üzerine çekti. Gerek görsel gerek yazılı medya, bu yükselişlerden sonra Bitcoin‘i gündemlerinin en üstüne taşıdı. Haliyle bu olay kripto para piyasasına birçok yeni yatırımcının girmesine sebep oldu.

Ancak 14.000 dolar seviyelerini test eden BTC, bu seviyelerden sert bir şekilde düşüş yaşadı. Düşüşler 10.700 dolar seviyesine kadar sarktı ve buradan 11.000 dolar seviyelerine geri sekti. An itibarı ile 11.000 dolar seviyelerinde işlem gören BTC’deki bu düşüşü nasıl yorumlamak gerekiyor?

Büyük Yatırımcılar Kar Satışı Yaptı
Argo tabir ile “keriz silkeleme” denilen ve genellikle borsalar üzerinde manipülasyon veya büyük yatırımcıların satış yapmasıyla ortaya çıkan bu durum Bitcoin üzerinde yaşandı/yaşanıyor.

Balina diye tabir edilen büyük yatırımcılar ve kurumlar 24 saat içerisinde yüzde 25 oranında artan BTC üzerinde kar satışı yaparak fiyatı olumsuz olarak etkiledi. Bu durumdan korkan ve BTC’nin daha fazla düşeceğini inanan küçük yatırımcılar ise ellerindeki BTC‘leri satmaya başladılar. Hal böyle olunca BTC fiyatı düştü ve zarar eden yine küçük yatırımcılar olmuş oldu.

Bundan Sonra Ne Olacak?
BTC’nin 10.800 dolar desteğinde çok fazla kalması kısa vadede iyi bir durum olarak değerlendirilmiyor. Bu destek seviyesi BTC için oldukça önemli ve altına düşüş yaşanması durumunda 8.900 dolarlara kadar bir geri çekilme yaşanabilir. Ancak analistlere göre yıl sonuna kadar 17 ila 20 bin dolar arasında bir fiyata yükseliş olacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan BTC son zamanlarda ciddi bir şekilde yükseliş yaşadığı için büyük yatırımcılardan bir kar satışı bekleniyordu. Bu düşüşler aslında olması çok muhtemel bir olay olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle büyük yatırımcılar BTC’yi daha alt fiyattan toplamak için fiyatı her zaman olduğu gibi şimdi de düşürüyorlar. Piyasadaki herkes hemfikir ki, son yükselişler balinaların ve kurumsal yatırımcıların etkisi ile gerçekleşti. Bu düşüş de hiç şüphesiz bu kişiler tarafından gerçekleşiyor. Küçük yatırımcıların bu silkelenmelerden etkilenmemesi için panik satış/alış yapmaması kesinlikle tavsiye ediliyor.

Altcoinler İçin BTC Dominance Çok Önemli
Ayrıca altcoinler için Bitcoin hakimiyeti (dominance) seviyesi çok önemli. An itibarı ile yüzde 61.7 seviyelerine gerileyen BTC hakimiyeti, bu seviyelerde kalırsa ya da yükselirse altcoinlerdeki düşüşler daha fazla olabilir. Analistlere göre BTC hakimiyeti yüzde 40-45 seviyelerine inerse bir altcoin rallisi başlayabilir. Ancak piyasadaki paranın çok büyük bir oranı BTC’de iken altcoinler üzerinde ciddi artışlar beklenmediği gibi düşüşler ve BTC karşısında ciddi değer kayıpları olabilir.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Haberin devamı: Bitcoin (BTC) Fiyat Analizi – 27 Haziran 2019 ilk olarak Bitcoinsistemi.com’da yayınlanmıştır.

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

Bitcoin (BTC) Fiyat Analizi – 27 Haziran 2019 - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Binance CEO’su Bitcoin Hakkında Konuştu Bitcoin ATM’sinden Lightning Network İşlemi Yapmak Artık Mümkün Yatırım Riski En Az Olan Kripto Paralar ABD-Çin Ticaret Savaşı Bitcoin Fiyatını 25 Bin Dolara Taşıyacak Bank of America’nın patent başvurusunda Ripple vurgusu Forbes Analisti: Sadece Bir Tür Kripto Para Birimi Hayatta Kalacak

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır