Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

Bitcoin Fiyatları Balonun Patladığı Görüşleriyle Düşüyor, Ekonomistlerin Uyarısı

Ana Sayfa » GÜNCEL » Bitcoin Fiyatları Balonun Patladığı Görüşleriyle Düşüyor, Ekonomistlerin Uyarısı
Bitcoin Fiyatları Balonun Patladığı Görüşleriyle Düşüyor, Ekonomistlerin Uyarısı
© Reuters. © Reuters.

Investing.com – Capital Economics analistlerine göre, son haftalarda %40’dan fazla kayıp yaşamasına rağmen bitcoin fiyatları hala kaybedecek çok şeye sahip.

Güney Kore’deki politikacıların Perşembe günü yerli kripto para borsalarını kapatmayı düşündüklerini söylemesiyle birlikte, Capital Economics ayrıca bitcoin veya diğer kripto paraların varolan dövizlerin yerine geçerek “çöp” haline getireceği iddialarına da kayıtsız kalmadı.

Capital araştırmacısı “Kripto paraların resmi para birimlerinin yerini alarak onları çöpe dönüştüreceği iddiaları var, bizim görüşümüz ise bitcoin’in bir balon olduğu yönünde,” dedi.

Kripto para hayranları -para etrafında dönen veya merkez bankalarla desteklenen- resmi dövizlerin özünde değersiz olduğunu tartışıyor.

“Tabii ki, modern kağıt paralar da özünde herhangi bir değere sahip değil. Ancak Dolar’dan farklı olarak, örneğin bitcoin, merkez bankası veya hükümet gibi güvenilir bir otorite tarafından desteklenmiyor.” diyerek yukarıda görüşe karşı çıkıldı.

Ayrıca geçen yıldan şimdiye göre fiyatların hala 10 kattan daha fazla değerde olmasına rağmen, son bitcoin fiyatlarındaki düşüşün “balonun patladığını gösterdiğini” söyledi, hala kaybedecek çok şeyi olduğunu da sözlerine ekledi.

Capital, fiyatlardaki artışın herhangi bir statejik Dünya görüşüyle yönetilmediğini açıklamaya çalışıyor ama daha basit bir inanç ile yükselmeye devam edeceğini söylüyor.

“Birçok insan bitcoin satın alıyor, gelecekte küresel döviz haline geleceği inancıyla değil, sadece değerinin ileride yükseleceğini düşündükleri için,” dedi.

“Buna bağlı olarak, patlamasını öngördüğümüz klasik spekülatif balon özelliklerini taşıyor. Biraz daha düşmesinin ardından, tamamen patladığında hiç kimsenin tahmini fiyatların yeniden artacağı yönünde olmayacak.”

Capital ayrıca balonun patladığı takdirde kriptolara yatırılan paraların hala az miktarda sayıldığını ve enstitüler tarafından elde tutulmadığını belirterek küresel ekonomide büyük bir etki yaratmaması gerektiğini söyledi.

Raporda ayrıca kripto paralara sürekli etki edecek bir zemin sağlayan blok zincir teknolojisinin tasdik edildiği belirtildi.

“Yalnızca finansal sistemi dönüştürebilmek değil -bankalara olan ihtiyacı ortadan kaldırarak aracı rolü üstlenmek – bunun yanı sıra uygulamalara da sahip olabilir, örneğin vergi ve hastane kayıtları bu şekilde yürütülebilir. Özellikle ilgi çekici unsur arz zincirlerini ve ticaret finansını dönüştürebilen akıllı kontratlar,” dedi.

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

Bitcoin Fiyatları Balonun Patladığı Görüşleriyle Düşüyor, Ekonomistlerin Uyarısı - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Bitcoin Kürşat olayında yeni detaylar: Mağdurlar, 1000’i aşıyor İran, Bitcoin madencileri için resmi bir tarife hazırlıyor Türkiye’de Bitcoin ve Blockchain Adaptasyonu: Ticaret Bakanlığı Blok Zinciri Birliğine Katıldı! 11 Eylül Saldırısının Detaylarını Açıklamakla Teklif Eden Grup, Ne Kadar Bitcoin Topladı? Washington’un Yaptırımları Ülkeleri Durdurabilir Mi? – İran/Belarus Japon Mahkemesi CryptoJacking Suçlamasından Yargılanan Adamı Akladı

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır