Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

Ethereum’un Geleceğini Bu 3 Özellik Şekillendirecek!

Ana Sayfa » GÜNCEL » Ethereum’un Geleceğini Bu 3 Özellik Şekillendirecek!
Ethereum’un Geleceğini Bu 3 Özellik Şekillendirecek!

© Reuters.  © Reuters.

Ethereum’un geleceğini çoklarımız merak ediyordur. Ethereum şu anda kripto para piyasasının en büyüklerinden ve Bitcoin’in en yakın takipçisi. Ancak zaman geçtikçe ortaya çıkabilecek bazı durumlar, piyasada değişikliklere neden olabilecektir. Ethereum ile ilgili olabilecek bir kaç senaryoyu sizin için derledik. Şunu unutmayalım bu öngörüler için herhangi bir zaman vermek doğru olmaz.

Ethereum’un Geleceğini Şekillendirecek TemellerEthereum’un geleceğini sırasıyla açıklayacağımız üç ana özelliğin uygulanması değiştirecek. Bu özellikler gerçekten uygulanabildiği zaman Ethereum’un değerine değer katacaktır.

#3 Beacon ZinciriEthereum geliştirici ekibinin ortaya çıkardığı seçeneklerden bir tanesi Beacon zinciri. Bu zincir Ethereum’u proof-of-stake durumuna dönüştürebilir ve sharding kavramını gerçekleştirebilir. (sharding kısaca Saklanacak verilerin birden fazla makina üzerinde paylaştırılarak depolanması işlemidir). Nasıl gerçekleştirileceğine bağlı olarak da kripto para dünyasında çok önemli bir rol oynar.

Beacon zincirinin görevi ana zincir ile shard zinciri arasında bir bağlantı oluşturmak. Asıl amacı, zaman içinde ana zincirin Shard’dan hangi bloğu eklemeye ihtiyacı olduğunu bilmesine imkan tanımak. Blockchain proof-of-stake vasıtasıyla doğrulandığı için, aynı zamanda Beacon zincirine yerleşip orada kalıcı bir bağ oluşturacak. Bu durum Ethereum’a bütünüyle artı bir değer katacak.

# 2 Casper FFG (Casper the Friendly Finality Gadget)Casper Ethereum’un seçtiği POS (proof of stake) protokolü. Casper’ı diğer POS protokollerinden ayıran en belirgin özelliği kötü niyetli kullanımlara asla imkan tanımaması. Casper her zaman projenin en büyük planı olmuş ve olmaya devam ediyor. Casper FFG de Casper ve sharding’i doğrulamak için etkili çalışan bir system. FFG’ye katılabilmek için,holderın elinde en az 1500 ETH bir hisse olması gerekiyor.

Son zamanlarda Casper FFG kullanımı ile ilgil bazı endişeler belirmeye başladı. Bu özelliğin gelecekte kullanılıp kullanılmayacağı konusu netleşmedi henüz. Casper ve sharding validatörlerinin Beacon zinciri ile birleşme ihtimali de var. Tabii bu durumun daha da netleştirilmesi önmüzdeki günlerde olacaktır.

#1 eWASM (Web Assembly)WASM nedir önce bu soruya cevap verelim. WASM ( WebAssembly) yeni ve taşınabilir, aynı zamanda boyut ve yükleme süresi verimli bir formattır. WebAssembly, çok çeşitli platformlarda bulunan yaygın donanım yeteneklerinden yararlanır ve yerel hızda çalışmayı hedefler. WASM kullanımın en büyük avantajı hız ve büyüklüktür.

eWASP bir kripto para ve blockchain projesi olarak, Ethereum’un geleceğinde çok belirgin bir rol oynayacak gibi görünüyor. Ilk olarak EIP 48’in bir parçası olarak sunulmuştu. Neden derseniz, öncelikle geleneksel Ethereum Sanal Makinesinden daha fazla performans gösteriyor. Bir şekilde eWASM, Webassembly’nin bir alt takımını kullanacak olmasına ragmen, EVM’nin ikinci geni gibi de Kabul edilebilir.

Web assembly, web tasarımın yeni bir standardı. Hız ve büyüklükte yapılan geliştirmeler, Ethereum ve dApp geliştiricileri için çok değerli. Aynı zamanda çok ilginç görevlere de neden olacak şekilde şimdiki alt yapının büyük bir “port”u da kullanılacak.

Bu özellikler Ethereum’a bir ayırcalık kazandırıyor gibi ama tabii bunları tam anlamıyla gerçekleştirmesi zaman alacaktır.

Ethereum’un geleceği hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayınız

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

Ethereum’un Geleceğini Bu 3 Özellik Şekillendirecek! - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Bitcoin, ETH, XRP Sakin; Bu 3 Altcoin İvme Kazandı Naeem Aslam’dan Bitcoin yorumu: Fiyatı etkileyecek iki önemli faktör var 28 Kasım Bitcoin fiyat analizi: BTC ikinci kez 3.700 dolar bandından dönüyor TRON’un yaklaşan etkinliğinin yıldızı Kobe Bryant 28 Kasım Bitcoin analizi: BTC yükselişi devam eder mi? Bitcoin Nihayet Yönünü Buldu. BTC 6.128 Doları Gördü.

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır