Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

G7 Ülkelerinin Gündemi Libra Coin

Ana Sayfa » GÜNCEL » G7 Ülkelerinin Gündemi Libra Coin
G7 Ülkelerinin Gündemi Libra Coin

© Reuters.  © Reuters.

BTC MAGAZİN – Kripto para haberleri, Bitcoin haberleri, ethereum haberleri, Blockchain haberleri, kripto para analizleri ve uzmanlardan piyasa yorumları

18 Temmuz Perşembe günü yedi ülkeden sanayileşmiş uluslar grubu, Facebook Inc (NASDAQ:FB).’in dijital para birimi olan Libra‘nın üzerinden “en yüksek mali düzenlemenin standartlarının” sağlanması çağrısında bulundu.

Fransa’daki Chantilly’deki iki günlük bir toplantıdan sonra yayınlanan özette, G-7 maliye bakanları ve merkez bankası yöneticileri, sosyal medya devinin kripto para birimi oluşturma planına şüphe uyandırarak, Facebook projesi hakkında “ciddi düzenleyici ve sistemik endişeler” dile getirdiler.

G-7, özetine göre, Finansal İstikrar Kurulu ve diğer standart belirleme organları ile Libra ve diğer kripto para birimlerini etkin bir şekilde düzenlemekte ve denetlemekte koordine edecek.

İngiltere, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri ile Avrupa Birliği’nin katıldığı toplantıda, 2,7 milyar kişilik kullanıcı tabanı ile dünya nüfusunun üçte biri ile küresel erişimi olan Facebook’un Libra coini görüşüldü.

Düzenleyiciler, milletvekilleri ve merkez bankacıları, projeyi küresel finansal sistemi etkileyebileceği ve para verme gibi geleneksel hükümet rollerini baltalayabileceğini söyleyen eleştirilerle incelemeye alıyorlar.

Japonya Maliye Bakanı Taro Aso, G-7’nin, böyle bir hizmeti başlatmadan önce Facebook’un düzenleyici kaygılarını ele alması ve en yüksek finansal düzenleme standartlarını karşılaması gerektiğini söyledi. Taro, Libra’yı parasal egemenliği ve uluslararası para sisteminin işleyişini etkileyebilecek bir araç olarak gördüklerini belirtti.

G-7 çalışma grubunun, Dünya Yıllık Konferansı toplantısında bir araya gelecek olan G-20 maliye bakanları ve merkez bankası yöneticilerinin bir sonraki toplantısında, stabil coinlere yönelik politika önerileri konusunda nihai bir rapor sunmalarını bekliyor.

G-20, G-7’nin yanı sıra Çin, Hindistan, Brezilya ve Güney Afrika gibi gelişmekte olan ekonomilerden oluşuyor.

G-7 finans şefleri, özete göre, büyük internet şirketleri de dahil olmak üzere çokuluslu şirketlerin vergilendirilmesine yönelik bir yaklaşım üzerinde anlaştılar.

Buna göre, fiziksel bir varlığı olmayan etkinliklerin vergilendirilmesine izin vermek için yeni kurallar geliştirilmesi gerektiğini söylediler.

Bizi twitter, telegram , instagram ve linkedin kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

The post G7 Ülkelerinin Gündemi Libra Coin appeared first on BTC MAGAZİN.

Continue reading on BTCMagazin

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

G7 Ülkelerinin Gündemi Libra Coin - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Koin Bülteni Okuyucularına Özel, Yüzde 10 İndirimli Teknik Analiz Eğitimi, Sizleri Bekliyor! Tom Lee: Kripto Paralar Yükselecek İnsanlar Blockchain ile Hükümetlere Yeniden Güven Duymaya Başlayabilirler BAE: ICO Yasaları Üzerinde Çalışıyoruz Sıcak Gelişme – Nasdaq Yöneticisi Doğruladı: Bitcoin Vadeli İşlemleri 2019 Yılının İlk Yarısında Piyasaya Sürülecek! Bitcoin, Eylül Ayında Nasıl Bir Grafik Çiziyor?

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır