Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

İran’ın Kripto Parası Çıktı

Ana Sayfa » GÜNCEL » İran’ın Kripto Parası Çıktı
İran’ın Kripto Parası Çıktı

© Reuters.  © Reuters.

İran, kripto para konusunda ciddi adımlar atmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Bitcoin’i yasaklayan ülke, altına endeksli bir kripto para çıkarmak konusunda çok radikal bir adım atmıştı. İran hükümetinden son olarak yapılan açıklamada, ülkenin altın destekli kripto parasının çok yakın bir zamanda piyasaya sürüleceği açıklandı.

İran yerel basınında çıkan haberlere göre, bu altın endeksli para birimi, hükümet ve finans çevrelerinde daha şimdiden büyük bir merakla bekleniyor. Yaşanan siyasi sıkıntılar ve Amerika’nın uyguladığı ambargo ile ekonomik olarak oldukça zorlu günlerden geçen İran, bu ambargoları delmek için kripto para ve Bitcoin alternatiflerine sığınmıştı.

Daha sonra ülkenin Merkez Bankası, bu alanda bir hamle yaptı ve ülkenin altın destekli kripto parasını çıkarmak için kolları sıvadı. Yapılan hummalı çalışmaların ardından ülkenin altın destekli kripto parasının çok kısa bir süre içerisinde kullanıma sunulacağı ifade edildi.

Bu durumun şimdilik nelere gebe olduğu bilinmese de, İran’ın ABD dolarına karşı ikincil bir para piyasası oluşturma amacında olduğu açık. Benzer prosedürler Amerika ile başı dertte olan Rusya ve Venezeula gibi ülkelerde de uygulanmıştı. Zaten birçok otorite, biraz da bu sebeple Bitcoin’in doların sonunu getirebilecek güçte bir ajan olduğunu söylüyor.

İran’ın Kripto Parası Çıktı yazısı ilk olarak Coinmoz. sitesinde yayınlandı

Devamını Coinmoz Üzerinden Oku

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

İran’ın Kripto Parası Çıktı - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Halving sonrası olası Bitcoin maliyeti hesaplandı Bitcoin Cüzdanı Ledger İnovatif Ürününü Tanıttı Fidelity’ten Alt Koin Sahiplerine İyi Haber: Bitcoin ve Ether Dışında Başka Kripto Paralar da Platforma Eklenebilir Blok Ödülü Yarılanması Öncesi Bitcoin Rekor Kırabilir Dünyaca Ünlü Yardım Kuruluşu Bitcoin Kabul Edecek Facebook Kripto Parası 4 Gün Sonra Geliyor!

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır