Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

Dünya Genelinde 50 Bin Cihaz Bu Kripto Para Virüsünden Etkileniyor

Ana Sayfa » GÜNCEL » Dünya Genelinde 50 Bin Cihaz Bu Kripto Para Virüsünden Etkileniyor
Dünya Genelinde 50 Bin Cihaz Bu Kripto Para Virüsünden Etkileniyor

© Reuters.  © Reuters.

Dünya genelinde Turtlecoin adlı bir kripto paranın madenciliğini yapmak için kullanılan kötü niyetli yazılımların şu ana dek 50 bin farklı sunucuya bulaştığı düşünülüyor.

Uluslararası bir siber güvenlik grubu olan Guardicore Labs geçtiğimiz gün kripto para hırsızlığı için kullanılan yazılımlarla ilgili bir rapor yayınladı. Hackerlar bu yazılımları kullanarak başkalarının bilgisayarına sızabiliyor ve o bilgisayarı kullanarak kripto para madenciliği yapabiliyorlar.

Guardicore Labs, özellikle Turtlecoin adlı bir kripto paranın madenciliğini yapmak için kullanılan bir yazılımın Dünya genelinde 50 bin sunucuya bulaştığını düşünüyor. Konu hakkında yayınlanan rapora göre gerek Windows MS-SQL gerekse PHPMyAdmin sunucularını etkileyen bu yazılım yaklaşık dört aydır aktif olarak kullanılıyor.

Bu saldırının ilk olarak bu yılın şubat ayında başladığını düşünen uzmanlar, bu yazılım yüzünden günde her gün “yedi yüz kişinin” bu saldırılara kurban gittiğini söylüyorlar. Özellikle 13 Nisan ve 13 Mayıs tarihleri arasında kurban sayısının hemen hemen iki katına çıktığını ve toplamda 47 bin 985 kişinin bu yazılımdan etkilendiğini görüyoruz. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamadan bir kesit şu şekilde:

“Sağlık, telekomünikasyon, medya ve bilgi teknolojileri gibi alanlardaki şirketlere ait toplamda 50 binden fazla cihaz bu durumdan etkileniyor.”

Guardicore Labs uzmanları tarafından yapılan araştırmalar sonucunda bu yazılımda Çin’de bulunan EPL adlı programlama dilinin kullanıldığı anlaşıldı. Uzmanlar ayrıca bazı dosyaların Çin bağlantılı olduğunu fark ettiler.

Dünya Genelinde 50 Bin Cihaz Bu Kripto Para Virüsünden Etkileniyor isimli makale Ömer SAKMAR tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Continue reading on Koin Bülteni

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

Dünya Genelinde 50 Bin Cihaz Bu Kripto Para Virüsünden Etkileniyor - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Bitcoin Neden Geriliyor? Avrupa Birliği, Yapay Zeka ve Tokenizasyon İle İlgili Gözlem Raporu Yayınladı ABD’nin Para Politikası Kripto Paralardan ‘Etkilenmiyor’ Amerikan Ekonomi Derneği Kripto Paraları ve Blockchain’i Araştırıyor Zeux VeChain ile anlaştı – VET artık Apple Pay ve Samsung Pay’de! Peter Brandt: Bitcoin 3. parabolik yükselişine başlamak üzere

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır