Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

Zimbabve Maliye Bakanı: Kripto Para Birimleri Zimbabve’nin Nakit Sıkıntısını Çözebilir

Ana Sayfa » GÜNCEL » Zimbabve Maliye Bakanı: Kripto Para Birimleri Zimbabve’nin Nakit Sıkıntısını Çözebilir
Zimbabve Maliye Bakanı: Kripto Para Birimleri Zimbabve’nin Nakit Sıkıntısını Çözebilir



Zimbabve‘nin daha iki haftalık bile olmayan yeni Maliye Bakanı Mthuli Ncube, kripto para yanlısı yaptığı açıklamalar ile ülkenin merkez bankası ile karşı karşıya getirmeye başladı.

Mthuli Ncube’ye göre, kripto para birimleri Zimbabve’nin son iki yıldır devam eden nakit ve itibari para sıkıntısını çözmeyi kolaylaştırabilir. Ncube bu konu hakkında Zimbabve Merkez Bankasının bir kripto para bölümü kurması konusunda onları ”dürteceğini” ifade etti. IT Web Africa haber kaynağının aktardığına göre yeni maliye bakanının ülkenin merkez bankasından istediği şey ise, kripto para birimlerinin daha iyi anlaşılabilmesini sağlayacak bir model geliştirilmesi.

Rol Model
Ncube kripto para birimleri ile ilgili açıklama yaparken, önde gelen kripto dostlu ülkelerden birisi olan İsviçre’nin Merkez Bankasını örnek gösterdi ve söz konusu bankanın kripto para birimleri ve bitcoin konusunda çok gelişime açık bir duruş sergilemekte olduğunu vurguladı. Bakan, Zimbabve’nin bu duruşu örnek alabileceğini de aktardı.

”Bir kişi İsviçre içerisinde seyahat için Bitcoin ile ödeme yapabilir. Bu sebeple, eğer bu ülkeler bunun (kripto para) değerini ve nereye doğru gittiğini görebiliyorlarsa, bizim de buna dikkat etmemiz gerekmekte. Yenilikçi gençlerimiz var bu yüzden kripto para fikri durdurulmamalı ve buna hayır denmemeli. Ama bunun yerine düzenleyiciler bunlarla ilgili gelişmeleri yakalamak için yatırım yapmalı ve bunu anlayabileceği yollar bulmalı ve daha sonra bunları düzenlemeli çünkü artık bunları anlayabilecek bir hale geldi.”

Zimbabve Maliye Bakanı: Kripto Para Birimleri Zimbabve’nin Nakit Sıkıntısını Çözebilir isimli makale Ali Emre KONAKÇI tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

Zimbabve Maliye Bakanı: Kripto Para Birimleri Zimbabve’nin Nakit Sıkıntısını Çözebilir - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Tecrübeli analist DonAlt’tan dudak uçuklatan Bitcoin tahmini Tayland Bitcoin Dolandırıcılığının Şüphelisi, Pasaporta El Konulması Nedeniyle Ülkesine Dönemiyor Bitcoin ağındaki işlem sayısı dikkat çekici şekilde yükselmeye başladı! İşte popüler altcoin NEO’ya yönelik son dakika gelişmeleri Bitcoin’in son 4 yılına bakan analist: Yeni zirve %30 düşüşlerle gelecek Cardano 1% düşüşle 0,049595 seviyesinin altına geriledi

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır