Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

Bir Bitcoin Lightning Network Düğümünü Çalıştırmak Yıllık En Fazla %1 Getiri Sağlıyor

Ana Sayfa » GÜNCEL » Bir Bitcoin Lightning Network Düğümünü Çalıştırmak Yıllık En Fazla %1 Getiri Sağlıyor
Bir Bitcoin Lightning Network Düğümünü Çalıştırmak Yıllık En Fazla %1 Getiri Sağlıyor


BitMEX Research tarafından 27 Mart’ta yayınlanan “The Lightning Network (Bölüm 2) – Yönlendirme Ücreti Ekonomisi” adlı bir araştırma, eğer ağ ölçeklenmeye başlarsa Lightning düğüm (node) operatörlerinin karşılaşabileceği zorlukları ele alıyor.

Rapor, yönlendirme sorunlarının teknik olmak yerine Lightning ağ ücretleri üzerine yoğunlaşacağını savunuyor.

Çalışmaya göre, Lightning Network pazarına girmenin önündeki en büyük engel, likidite sağlayıcılarına sunulacak yatırım getirisi ile kullanıcılara sunulacak düşük işlem ücretleri arasındaki denge olacak:

Ağın kullanıcılar için düşük ücretlere sahip olmasını sağlamak arasındaki dengenin, likidite sağlayıcılarını teşvik etmek için sunulacak ücretlerin yeterince yüksek tutmayı sağlamak arasında önemli bir sorun olması muhtemeldir.

Lightning Network’te iki tür ücreti bulunuyor. Bunlardan ilki, bir ödemenin kanal üzerinden yönlendirildiği her seferinde sabit bir tutar olarak tahsil edilen temel ücret. Diğeri ise, ödemenin değerini yüzde olarak alarak hesaplanan Likidite Sağlayıcı Ücreti. Bu nedenle BitMEX’e göre, Lightning düğümü operatörleri bir takım zorluklarla yüzleşmek zorundalar.

Yüksek ödeme talebine sahip zayıf bağlanmış Lightning düğümlerini aramak zorunda kalacaklar ve yeterli iki yönlü likidite bulunduğunu garanti altına almak için kanalları yeniden dengeleyecekler. Aynı zamanda hedeflenen yüksek talepli ve düşük kapasiteli yollar için arama yapılacak.

Raporda, yukarıda belirtilenleri yerine getirebilecek otomatik bir sistem bulunmadığı ve bu durumun LN için likidite sağlama konusunda uzmanlaşmış işletmelerin kurulmasını gerektireceği belirtiliyor.

Yıllık Getiri Oranı Maksimum %1
BitMEX’in araştırması ayrıca bir Lightning düğümü çalıştırmanın yıllık en kârlı getirisinin neredeyse %1 olduğunu ortaya koyuyor. Bununla birlikte endişeler kripto para birimi alanındaki yatırımcı duyarlılığından kaynaklanıyor:

Mevcut düşük verimli ortamda %1’lik bir yatırım getirisi çekici görünebilir, ancak Lightning Network başlangıçta doğru ticari likidite sağlayıcılarını çekmekte zorluk çekebilir. Bu alandaki yatırımcılar tipik olarak Lightning likidite sağlayıcıları için teklif edilen nispeten düşük riskli düşük getiri yatırımları yüksek riskli yüksek getiri yatırımlarını arıyorlar.

Bitcoin Lightning Network’teki düğüm sayısı geçen yıl hızla artıyor. Şu an 7657 düğümü var ve LN izleme kaynağı 1ML.com göre 39,343 kanal bulunuyor. Ağ, 1.048 BTC veya yaklaşık 4,2 milyon ABD Doları kapasiteye sahip.

The post Bir Bitcoin Lightning Network Düğümünü Çalıştırmak Yıllık En Fazla %1 Getiri Sağlıyor appeared first on Coinkolik.

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

Bir Bitcoin Lightning Network Düğümünü Çalıştırmak Yıllık En Fazla %1 Getiri Sağlıyor - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Bitcoin’in her adımını bilen Brandt’tan yeni BTC ve altcoin tahmini Sıcak Gelişme: Bitfinex Kripto Para Borsası, Çok Konuşulan Digibyte’ı Listelediğini Duyurdu! Araştırma: Toplam ETH Arzının Yüzde 80’i 7572 Farklı Adreste Kripto Para Piyasası Çok Sert Düşüş Yaşadı! Ethereum ve Litecoin Yine En Çok Kayıp Verenler Arasında Alibaba’dan Jack Ma: Blockchain Daha Yeşil Bir Geleceğe Yardım Etmediği Taktirde, ”Anlamsız” Olacaktır Rapor: Blockchain Teknolojisinin Kullanım Oranı Geçtiğimiz Yıl İki Kat Arttı

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır