Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

Japon Ekonomik Birliği, Ülkenin Regülatörünün Kripto Para Vergilerini Azaltmasını Talep Etti!

Ana Sayfa » GÜNCEL » Japon Ekonomik Birliği, Ülkenin Regülatörünün Kripto Para Vergilerini Azaltmasını Talep Etti!
Japon Ekonomik Birliği, Ülkenin Regülatörünün Kripto Para Vergilerini Azaltmasını Talep Etti!



14 Şubat tarihinde belirtilen habere göre, Japonya Yeni Ekonomi Birliği (JANE) olarak bilinen kurum, Japonya’nın finansal regülatörü FSA‘dan kripto para birimlerine uyguladığı mevcut gelir vergisinde indirime gitmesini talep etti.

Japon e-ticaret devi Rakuten‘in CEO’su Hiroshi Mikitani tarafından yönetilen JANE isimli birlik, ülkenin finansal regülatörüne konu hakkında bir bildiri gönderdi. Bildiri temel olarak kripto para birimlerine uygulanan verginin genel vergi yerine, kademeli vergilendirme sistemine dahil edilmesini konu almakta. Haberde belirtilen detaylara göre Japonya içerisinde kripto para birimi gelirlerinden alınan mevcut vergi %55 civarında. Kripto para birimlerine uygulanan vergilendirmenin, kademeli vergilendirme olarak değiştirilmesi mevcut oranı %20’ye kadar düşürebilir ve aynı oranın ülkedeki döviz piyasası ile hisse senedi piyasasında uygulanması da kripto paralara karşı bir haksızlık olduğunu gözler önüne sermekte.

JENA yetkilileri bütün bunlara ek olarak FSA’nın kripto paralar ile kripto paraların alım satımının yapıldığı işlemlerde hiçbir vergi alınmamasını da talep etti. JANE, regülatörün uyguladığı vergi yapısı ile kripto para endüstrisini kısıtladığını ve bu durumun yeniliğe köstek olarak kötü sonuçlara yol açabileceğini ifade etti.

Japonya’nın Amazon’u olarak da bilinen Rakuten ise, yakın zamanda kendi kurumsal yapısını yenileyeceğini ve içerisinde kripto paralarla ilgili işlemleri de kapsayan bir yapıya sahip yeni bir ödeme iştiraki kuracağını duyurdu. FSA ise Rakuten gibi firmalar tarafından kendisine yapılan kripto para platformu işletme lisansı başvurularının, 12 Ocak tarihinden başlayarak altı ay içerisinde ya kabul edileceğini ya da reddedileceğini açıkladı ve işlemlerin sona yaklaştığını duyurdu.

Yaşanan hacklenme olayları sonrası kötü günler geçiren Japon kripto para topluluğu, Coincheck borsasına yeniden lisans verilmesi ve borsanın kendisini toparlaması ile bir nebze olsun düzeltme emareleri göstermeye başladı.

Japon Ekonomik Birliği, Ülkenin Regülatörünün Kripto Para Vergilerini Azaltmasını Talep Etti! isimli makale Ali Emre KONAKÇI tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Continue reading on Koin Bülteni

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

Japon Ekonomik Birliği, Ülkenin Regülatörünün Kripto Para Vergilerini Azaltmasını Talep Etti! - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Kripto Para Piyasası Bir Anda Kızıla Büründü – Sebep Bitfinex Mi? ABD’li Banka Yöneticileri Kripto Paralar Hakkında Konuştular Blockchain ve Kripto Tabanlı Akıllı Telefonlar, ‘Gümbür Gümbür’ Geliyor! Borsa Cüzdanlarında Tutulan BTC, ETH ve USDT Miktarları Giderek Azalıyor: Bu Neye İşaret? Araştırma: Kripto Para Borsaları Son 2 Yılda Hackerlara 882 Milyon Dolar Kaptırdı! Tom Lee, 25 Bin Dolar Tahmininin Ardından İlk Kez Konuştu: 2018 Büyük Bir Hayal Kırıklığıydı

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır