Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

İnternet Olmadan, Radyo Frekansı ile Bitcoin Gönderildi!

Ana Sayfa » GÜNCEL » İnternet Olmadan, Radyo Frekansı ile Bitcoin Gönderildi!
İnternet Olmadan, Radyo Frekansı ile Bitcoin Gönderildi!

© Reuters.  © Reuters.

Gün geçmiyor ki yeni bir deneyle karşılaşmayalım. Şimdi birileri kalktı ve snowstorm üzerinden yüksek frekanslı radyo ile Bitcoin’in uluslararası transferini gerçekleştirdi. Hükümetin müdahalesi ve internet gözetimi konusundaki korkular, kişilere bazı acayip deneyler yaptırıyor.

Bunu Sen de Yapabilirsin
Örgüsel ağlar ve uydu üzerinden Bitcoin gönderildiğine tanık olduk.

Bu deney başlayıncaya kadar şimdiye dek hiç denenmemişti. Kimse Coinkite’nin kurucusuna cevap vermediğinde, bir de baktık ki Radolfo Novak’ın BTC alıcılarına yönelik çağrısı gündeme bomba gibi düşüyor. Her ne kadar HAM radyo ve Bitcoin meraklıları arasındaki geçişin oldukça yüksek olacağını düşünmüş olsanız da netice de bu çağrıya kim cevap verecek diye bekleniyor.

Ancak ertesi gün yazılım tanımlı bir radyo (SDR – temel olarak bir radyo gibi davranan bir bilgisayar) ve antene sahip uygun bir aday cevap veriyor.

Radyo frekansları üzerinden metin dizeleri ve önceden yapılandırılmış bir beyin cüzdanı göndermek için tasarlanan JS8Call adlı bir uygulamayı kullanan Novak, Kanada Toronto’dan, ABD Michigan’a bir Bitcoin işlemi göndermiş durumda.

Bitcoin öncüsü Nick Szabo, “Bitcoin ulusal sınır üzerinden internet veya uydu olmadan gönderildi. Bu durum sadece doğanın iyonosferi yoluyla gerçekleştirildi” ifadesini kullanıyor.

Neye İhtiyacınız Var
Novak, kötü yapılandırılmış bir beyin cüzdanının güvenlik sorunları olduğunu, ancak “BTC’yi çevrimdışı duruma getirmek için de bunun bir gereklilik olduğunu vurguluyor ve, bu durum oldukça şaşırtıcı” diyor.

Elbette bir beyin cüzdanı, kafanızdaki tohum ifadesini hatırladığınız ve hiçbir yere yazamadığınız yer anlamına geliyor. Riskli bir girişim, ancak baskıcı bir rejimden kaçıyorsanız son derece kullanışlı olduğunu belirtmek gerekiyor.

Yüksek frekanslı (HF/HAM) radyonun kullanılması, bazı durumlarda kolayca bir zorunluluk olabilen başka bir “yenilik” anlamına geliyor. Hükümetin interneti kontrol altına alma girişimleri Çin’den yayılıyor ve gelişmekte olan ülkelerde modası geçmiş diktatörlükleri çökertiyor.

Söylentilere bakılırsa, Rusya’nın yaptırım durumunda olduğu gibi, “büyük güvenlik duvarı” tipi bir uygulamayı deneme iddiasıyla, belirtildiğine göre küresel internetten ayrılmayı “test etmeyi” planladığını da öne çıkarıyor.

Hepimiz kalan tek iletişim yönteminin HF radyosu olduğu birçok kıyamet sonrası filmi izledik.

Novak ayrıca, ‘halka açık olmadığı sürece amatör radyo üzerinden şifreli iletişime izin verilmediğini’ işaret ediyor. ‘Ama sanırım bu tür kurallar bir kıyamette pencereden dışarı çıkıyor, ya da yapmaya çalıştığınız şeye izin verilmezse zaten onu yapamıyorsunuz.

Sadece Çünkü ve Tamam
Niçinlere, nelere ve amaçlara girmeyelim . Bütün bu deneme alternatif Bitcoin işlem iletimi yöntemleri açısından bakıldığında geçekten iyi bir şey. Nasıl çalıştığını, sadece işe yarayıp yaramadığını bilmek zorunda değiliz.

Çünkü bu tür bilgilerin ne zaman işe yarayacağını asla bilemezsiniz.

Bununla birlikte, bir kıyamet durumunda blok zincirinin nasıl yayılacağı tamamen başka bir konu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da takip edin, Facebook (NASDAQ:FB) sayfamızı beğenin ve Telegram kanalımıza katılın!

The post İnternet Olmadan, Radyo Frekansı ile Bitcoin Gönderildi! appeared first on Kriptokoin.com.

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

İnternet Olmadan, Radyo Frekansı ile Bitcoin Gönderildi! - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Singapur’dan Borsa Hamlesi – Güney Asya Bölgesinin İlk İtibari Para – Kripto Para Borsası Açıldı! Ödeme Kanallarında Ethereum Ağı Winklevoss Kardeşler: Facebook’un Kripto Para Fikri Harika Fakat Bitcoin Daha İyi Etherum’da Balina Hakimiyeti, Ripple (XRP)’a Yönelik 2019 Yorumu, Bitcoin Rallisinde Dolar Etkisi: Öne Çıkan: TRON, Litecoin ve Nano Haberleri Tron bazlı DooTron merkezsiz uygulaması dolandırıcılık çıktı! Uluslararası Ödemeler Bankası: Bitcoin İş İspatı Modelini Bırakmalı

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır