Bitcoin

Ethereum

Ripple

Litecoin

BitcoinCash

NXT

EthereumClass

Dash

Monero

Zcash

Augur

Özbekistan Blockchain’i Geliştirmek İçin Devlet Fonu Kuruluyor

Ana Sayfa » GÜNCEL » Özbekistan Blockchain’i Geliştirmek İçin Devlet Fonu Kuruluyor
Özbekistan Blockchain’i Geliştirmek İçin Devlet Fonu Kuruluyor


Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, ‘Dijital Kredi’ adlı yeni bir Blockchain fonunun oluşturulması yönünde talimat verdi. Mirziyoyev’in bu talimatı doğrultusunda Özbekistan’da devlete ait bir Blockchain fonu oluşturulacak.

Özbekistan’da oluşturulacak bu fon Blockchain teknolojisinin sağlık, eğitim ve kültür alanlarındaki kamu çalışmalarına entegre edilmesini sağlayacak. Fonu yönetmekle sorumlu olan ekiğ, Özbek ekonomisine uluslararası yatırımlar çekmekle de yükümlü olacak. Dijital Kredi fonu uluslararası borçların ve kredilerin yanı sıra başlıca Ulusal Proje Yönetim Kurumu tarafından finanse edilecek.

Yerel kripto para ve Blockchain sektörlerini geliştirmek için çeşitli adımlar atmaya başlayan Özbekistan, Blockchain teknolojisin artık kamu sektörüne uyarlamaya başlayacak.

Mirziyoyev Temmuz ayında ‘Özbekistan Cumhuriyeti’nde dijital ekonominin geliştirilmesi için atılacak adımlar’ adlı bir kararname imzaladı. Mirziyoyev’in imzaladığı bu belge, Blockchain teknolojisinin ülkedeki çeşitli alanlara entegre edilmesiyle ilgiliydi.

Mirziyoyev’in imzaladığı bu kararnameye göre ülkedeki Blockchain entegrasyon programının en geç 2020 yılına dek başlatılması gerekiyor. Ayrıca ülkedeki Bilgi Teknolojilerini ve Komünikasyonu Geliştirme Bakanlığı’nın Blockchain teknolojisinin finans alanındaki potansiyel kullanımlarıyla ilgili bir sunum hazırlaması gerekiyor.

Özbekistan kripto para ve Blockchain konularıyla çok daha yakından ilgilenmeye başladı. Geçtiğimiz gün paylaştığımız haberde Mirziyoyev’in kripto para borsalarını ve alım-satım işlemlerini yasallaştıran bir kararnameyi imzaladığını belirtmiştik.


İlgili haber:
Özbekistan Kripto Para Borsalarını ve Trading İşlemlerini Resmen Yasallaştırdı!

Mirziyoyev’in imzaladığı kararname doğrultusunda ülkede kripto para borsası açmak için en az 710,000$ değerinde sermayeye sahpi olmak gerekiyor. Kararnamenin yatırımcılar açısından cazip olan kısmı ise kripto para alım-satımından elde edilen karların vergiden muaf tutulacak olması.

The post Özbekistan Blockchain’i Geliştirmek İçin Devlet Fonu Kuruluyor appeared first on Koin Bülteni.

Ekleyen :Celal YıldırımTüm Yazıları İçin Tıklayınız

Özbekistan Blockchain’i Geliştirmek İçin Devlet Fonu Kuruluyor - Yorumlar

YORUMLARINIZI PAYLAŞIN

 

Yapılan Yorumlar

SOSYAL MEDYADA BİZSitemizin sosyal medya hesapları

RASTGELE İÇERİKLER

Singapur’dan Borsa Hamlesi – Güney Asya Bölgesinin İlk İtibari Para – Kripto Para Borsası Açıldı! Ödeme Kanallarında Ethereum Ağı Winklevoss Kardeşler: Facebook’un Kripto Para Fikri Harika Fakat Bitcoin Daha İyi Etherum’da Balina Hakimiyeti, Ripple (XRP)’a Yönelik 2019 Yorumu, Bitcoin Rallisinde Dolar Etkisi: Öne Çıkan: TRON, Litecoin ve Nano Haberleri Tron bazlı DooTron merkezsiz uygulaması dolandırıcılık çıktı! Uluslararası Ödemeler Bankası: Bitcoin İş İspatı Modelini Bırakmalı

FACEBOOK'TA BİZ

Kripto Para

Kripto Para | Bitcoin ve Altcoin Dijital Para Portalı (Blockchain) - Tüm Hakları Saklıdır